همزمانی اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری با برخی خبرهای اثرگذار بر روند سوددهی شرکتها سبب شد تا شاهد رشد ۲۵/ ۱ درصدی میانگین وزنی قیمت سهام باشیم. به این ترتیب مطابق با سنتی دیرینه، این بار نیز روز بعد از مهمترین رویداد سیاسی کشور با سبزپوشی نماگرهای تالار شیشهای همراه شد.
اثر مالیات بر عایدی سرمایه بر سیاست مالی شرکتها وابسته به اندازه نرخ مالیات بر عایدی سرمایه شرکت در مقایسه با نرخ مالیات بر سود توزیع شده و نرخ مالیات بر درآمد شرکتها است.
با توجه به شرایط فعلی حاکم بر اقتصاد ایران و دلسردیای که شاید در بعضی از بخشهای اقتصادی بهویژه میان فعالان این حوزه وجود دارد، رشد اقتصادی دور از ذهن باشد. ولی آنچه که مسلم است و تحلیلی که برای آینده وجود دارد و همه انتظار دارند بعد از تعیین تکلیف نتیجه انتخابات با ترکیب خوشبینی تحولات و اتفاقاتی در جهت مثبت و ایجاد تقویت روحی و روانی و ایجاد علاقه برای تداوم فعالیت اقتصادی در فعالان اقتصادی ایجاد شود.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همراه با انتخابات شورای شهر ششم و میاندورهای دو انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در اقصی نقاط کشور برگزار شد.
این یادداشت پیش از پایان انتخابات و مستقل از نتیجه احتمالی آن نوشته شده است و طبعا کسانی که آن را میخوانند از محصول انتخابات مطلع هستند، نتیجهای که چندان دور از پیشبینیها نیست.
پایان انتخابات ۱۴۰۰ سرآغاز دور تازهای از حیات جناحهای سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب است. اگر به وقایع آبانماه ۹۸ و شعار «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» نگاهی دوباره بیندازیم، درخواهیم یافت این شعار که مورد پسند اپوزیسیون قرار گرفته بود و تحقق پیروزیشان را در دمیدن به آتش این شعار میدیدند، اینک این شعار کارکرد تازهای پیدا کرده است.
یادداشت/با عطف به این که در ایران رئیس جمهور رئیس شورای عالی امنیت ملی بهعنوان مهمترین متولی سیاستگذاری موضوعات داخلی و خارجی نیز هست، چند نکته را در خصوص ویژگیهای استراتژی دولت آینده ایران در عرصه بین الملل می توان مطرح کرد.
برخی از تصمیمگیرندگان اقتصادی، عنوان کردهاند که منشأ تورم در ایران کانال «فشار هزینه» است! اولا این نظریه مورد اجماع اقتصاددانان نیست؛ ثانیا محققانی که به این نوع منشأ تورم اشاره میکنند، هرگز دیگر کانالهای ایجاد تورم را رد نمیکنند؛ ثالثا آنکه هیچ اقتصاددانی در دنیا نیست که بگوید در یک کشور و منطقه جغرافیایی خاص فقط یک نوع منشأ تورم وجود دارد!
بـا وجــود اختلافنظــر و ســلایــق گـونـاگـون در میــان جریانهای سیاسی، چهرهها و حتی کاندیداهای ریاستجمهوری اما فصل مشترک همه آنها دعوت مردم به حضور حداکثری در پای صندوقهای رای است؛ هر چند پیش از این برخی از عدماهمیت کاهش مشارکت در انتخابات گفته بودند اما امروز که به فضای سیاسی کشور مینگریم همه از انتخابات باشکوه و مشارکت حداکثری میگویند؛ امری که برای اصلاحطلبان مسرتبخش و برای جریان رقیب بعضا ملالآور بوده است.
داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت تلویزیون، سینما و تئاتر با انتشار متنی خطاب به نامزدهای حضور در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به طرح چند نکته مهم پرداخت.
پیش از انتخابات را به ارتباط دو موضوع مهم اختصاص میدهم؛ اولی نقش متن سیاسی در رایآوری و دومی رای دادن یا ندادن. برخی از پرسشها این است که چرا مشارکت کم است؟ یا اینکه فلان نامزد ضعیف است یا قوی؟ یا اینکه قبلیها چه کار کردند که جدیدیها بتوانند انجام دهند؟ داوریها درباره پدیدهها تحت تاثیر مسائلی فراتر از آن پدیده است.
تکاندن سفرهی غذا روی فرش در فیلم تبلیغاتی یکی از نامزدهای محترم ریاست جمهوری، ضمن اینکه بیننده را به یاد مردی میاندازد که سالها قبل، علفهای هرز را به نماد ریشهکن کردن فساد و رانت از باغچه میچید؛ نکته دیگری را هم گوشزد میکند که میتواند نگرانکننده باشد. در واقع بیدقتی و کیفیت کم برخی از تولیدات رسانهای کاندیداها بیشاز آنکه طنز و تمسخرآمیز باشد، نگرانکننده است.
ادبیات و پارهگفتارهای کاندیداهای منتسب به جریان اصولگرایی در کمپینها و مناظرههای انتخاباتی حول این چند گزاره کانونی سامان یافته است که «وضعیت کنونی بهدلیل پایینتر از سطح استانداردبودن معیشت جامعه غیرقابلپذیرش و ناخوشایند است».
سه چهره سیاسی مشهور که بهطور غیررسمی به عنوان رهبران جریان اصلاحطلبی در ایران شهرت یافتهاند، هر کدام موضع متفاوتی در برابر انتخابات جاری اتخاذ کردهاند.
اگر قصد ندارید رأی بدهید و فردای انتخابات نمیگویید کاش، رأی ندهید اما اگر «کاش»ی باقی میماند تصمیم متفاوتی بگیرید. چرا که این کاشها رهامان نخواهد کرد. خشم و کین هم راه به جایی نمیبرد. چه کینهای که صدا وسیمای ایران پمپاژ کند و چه نفرتی که تلویزیون من وتو.
رای پارلمان اسراییل به نخستوزیری نفتالی بنت و کنار رفتن نتانیاهو پس از سالها نخستوزیری، باعث شده سیاست احتمالی دولت آینده اسراییل در قبال ایران در معرض توجه قرار گیرد.
یادداشت/ حیات صنایع دستی وابسته به فعالیتهای دیگر به خصوص گردشگری شده است که از قضا صنعتی بسیار وابسته به اوضاع سیاسی و احوال اجتماعی است و در نتیجه دارای اقتصادی به شدت ترسو است. به سخن دیگر پیوند زدن صنایع دستی با گردشگری سبب شد تا کل تجربه صنعتی تاریخی این سرزمین به فعالیتی دست چندم در مجاورت جاذبههای گردشگری تنزل یابد و تابع نوسانات شدید آن شود.
بله، مردم همین مردماند که در خیابانها رفت و آمد میکنند. من و شما و آقا و خانم گزارشگر اما بیگزینش. مثلا یک بار در میدان ولی عصر تهران بایستند و هر که، واقعا هر که عبور کرد از او دربارۀ موضوعات مختلف و نه فقط قیمت مرغ و تخم مرغ بپرسند. چه با حجاب کامل باشد چه کم حجاب چه شُل حجاب. چه با ریش چه با صورت تراشیده. مردم واقعی متنوع است...
انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر زیادی بر آرامش اجتماعی، معیشت و اقتصاد ایران دارد و انتخاب با مشارکت بالا و درست چه در ریاستجمهوری و چه در شوراهای اسلامی شهر و روستا میتواند جایگاه کشورمان را در عرصه بینالمللی نیز تقویت کند.