در ماجرای مرگ ملکه الیزابت، تشت رسوایی چنان از لب بام افتاده که برای فارسیزبانانی که در معرض حملات متعدد بیبیسی به افکار و باورهای خود بودهاند، سوژهای برای خنده ساخته است. نمونهها هم یکی دو تا نیست
در اسفند سال گذشته، همه شواهد رسمی و رسانهای از امضای قطعی توافقنامه احیای برجام حکایت داشت اما با آغاز تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین، ناگهان ورق برگشت و مذاکرات وارد روندی تازه و پردردسر شد.
استقلال بانک مرکزی بهعنوان شرط لازم برای تحقق تورم تکرقمی پایدار، یکی از پایهایترین و بدیهیترین اصول علم اقتصاد در کنترل تورم و ایجاد ثبات در اقتصاد است و ثبات اقتصادی یکی از کلیدیترین شروط لازم برای رشد و توسعه کشور.
کارلوس کیروش پس از دو تجربه کوتاهمدت در کلمبیا و مصر بار دیگر به ایران برگشته تا هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد. او در فاصله دو ماه تا جام جهانی کار سختی برای بهبود اوضاع تیم ملی ایران دارد.
زمانی که مرحوم ایت الله مشکینی رییس و مرحوم هاشمی رفسنجانی نایب رییس بودند اما عملا اقای هاشمی مجلس را اداره می کرد و اقای مشکینی فقط در ابتدای جلسه مقداری موعظه اخلاقی می فرمودند و البته گاهی نکات جالب تاریخی و فقهی هم ایراد می کردند.
مقایسه زمانها و دوره های تاریخی کار دشواری است. این که کسی بگوید، قدیم بهتر از الان بود. یا به عکس، شخصی تصور کند به خاطر تغییراتی که در زندگی اجتماعی و مدنی ما روی داده، اوضاع فعلی ما بهتر گذشته است، به راحتی قابل ارزیابی نیست.
«دوزیست» را میتوان از دو زاویه، نگاه کرد. اول؛ بحث ژانر است! داستان را بدون عمق، روایت میکند، بنابراین در دسته «عامهپسند» میلغزد. دوم؛ شیوه و استیل کارگردانی (برزو نیک نژاد) است. او روی لبه تیغ حرکت میکند.
برادر معزز، سردارسرلشکر سلامی فرمانده محترم کل سپاه . با سلام. از آنجا که جنابعالی علاوه بر کسوت نظامی، اهل درس و بحث و فرهنگ هم هستید، دریغم آمد که برادرانه در باره بخش کوتاهی از سخنان اخیرتان در جمع اساتید بسیجی، نکاتی را عرض نکنم.
یک گروه بسیار کوچک ولی پرنفوذ و البته غیرمسوول در ساختار قدرت وجود دارند که همسو با اسراییل مخالف توافق برجام هستند. هرچند آنان به ظاهر از موضع ضدیت با اسراییل مخالف برجام هستند، ولی درنهایت آب این سود مخالفتخوانی در یک جوی مشترک با اسراییل روان خواهد شد.
در دهه شصت مرحوم هاشمیرفسنجانی در خطبههای نماز جمعه با انتقاد از دنیای غرب گفت: «آنها اصلا نمیدانند ما میخواهیم چه کنیم.» گویا خبرنگاری، نظرِ فرانسوا میتران رییسجمهور فقید فرانسه را درباره اظهارات مرحوم هاشمی جویا شده بود. میتران در پاسخ او گفته بود: «رییس مجلس ایران درست میگوید. ما واقعا نمیدانیم آنها میخواهند چه کنند. دلیلش هم این است که خودشان هم نمیدانند میخواهند چه کنند!»
ازمرداد ماه سال ۱۳۸۱ که مخالفان خارج از کشور نظام جمهوری اسلامی ایران از تاسیسات آب سنگین اراک و نیز تاسیسات هسته ای نطنز اطلاعاتی را منتشر کردند ، فشار سیاسی کشورهای غربی بر ایران آغاز شد.
وقتی همه چیز نشان از تقویت امید به ایجاد توافق در یک منازعه بیست ساله هستهای میان ایران و جامعه جهانی داشت، به ناگاه اوضاع جای خود را به محافظهکاری داد. تهران و واشنگتن در آخرین رفت و برگشت پیامهای غیر مستقیم خود، بار دیگر این واقعیت را به رخ کشیدند که این دو برسر عدم توافق با یکدیگر بیش از هر چیز توافق دارند.