یادداشت‌ها

یکی از نگرانی های جدی در رابطه با اعتراضات اخیر که از نخستین روزها از سوی برخی دلسوزان بیان شد، بهره گیری سازمان های تروریستی، گروهها یا افراد خشونت طلب، دشمنان خارجی و رسانه های فارسی زبان وابسته به کشورهای غربی-عربی از فضای ملتهب کشور برای تشدید تشنج و تنش و التهاب بود .
از مجلس انتظار می‌رفت به دلیل ضعف‌های مقامات مسوول در مدیریت اعتراضات مردمی این مقامات را به مجلس احضار و آنان را مورد بازخواست قرار می‌دادند، مجلس باید وزیر کشور را استیضاح می‌کرد. نه اینکه صدای نماینده مردم را قطع کند.
انتخابات میان‌دوره‌ای۲۰۲۲ آمریکا به پایان رسید. هرچند نتیجه نهایی انتخابات کنگره آمریکا مشخص نشده، اما تقریبا روشن است که جمهوری‌خواهان اکثریت مجلس نمایندگان را کسب کردند و در مجلس سنا هم قدرت به فاصله اندک در دست دموکرات‌ها است و به این شکل توازن قدرت در کنگره وجود دارد.
مرحوم فیرحی نخستین طلبه ای بود که به طور جدی درگیر بحث دانش سیاسی با رویکرد تاریخی شد. سبب آن هم تحصیل او در دانشگاه تهران و شاگردیش نزد استادان وقت آنجا بشیریه، طباطبایی و رضوی بود.
یکی از مشکلات ما این است که به نوعی از کلمات استفاده می‌کنیم که فراتر از مفهوم آن، خود را اسیر برداشت رایج از آن می‌کنیم. برای نمونه سکولاریسم یا سازشکار چنین است. چنان برچسب منفی بر آنها می‏زنیم که هر معنای قابل استفاده‏ای از آن را قربانی این برچسب می‌کنیم و اجازه نمی‏دهیم درباره محتوای واقعی آن فکر شود.
ویس کرمی گفت : باید در خصوص برهنگی تعریف مشخص ارائه دهیم. اگر یک زنی یک مانتوی بلند بپوشد، اما این مانتو جلوباز باشد و جلوی بدنش را به نمایش می‌گذارد و شلوار پاره و تاپ می‌پوشد آیا این برهنه است یا پوشیده؟
رضا نصری خطاب به ابراهیم رئیسی نوشت: اگر با سوالی از مورد هولوکاست مواجه شدند بگویند «تمایل ندارم در سال ۲۰۲۲ به وقایع جنگ دوم جهانی بپردازم» یا «بیایید در مورد وقایع امروز صحبت کنیم نه رخدادهای ۸۰ سال پیش».
زیدآبادی با اشاره به یادداشت شریعتمداری نوشت: خواستم پیشرفت آقای شریعتمداری را به وی تبریک بگویم! لابد می‌پرسید چه پیشرفتی؟ این که باز هم با همان لحن همیشگی، پیشداوری کرده است!
یادداشتی در نقد البسه مدارس:

بدون رنگ-بدون الگو

دانش‌آموزان کودک و نوجوانِ ایران زمین، دارایی‌های گرانبها و ارزشمند جامعه ما هستند و در آینده‌ای نزدیک، فرمان مدیریت و هدایتِ این مرز و بوم در دستان این عزیزان خواهد بود. پس باید اکنون بر روی آموزش، تربیت، تعلیم و گسترش فرهنگ در این قشر، نظارت ویژه و تلاشی مضاعف داشت تا در روزگاران آتی شاهد حضور افرادی سازنده و مفید در جامعه باشیم.
از من خواسته شد تا درباره شایعه فک و اقدام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چیزی بنویسم. البته مهم نیست که کانون به چه سازمانی مرتبط است، اول باید دید که در کارش تا چه اندازه موفق بوده و این تغییر ساختاری تا چه اندازه آن را در پیشبرد اهدافش یاری می کند.

ضمن تسلیت اربعین حسینی امید است همه دوستداران اهل بیت بویژه حضرت اباعبدالله الحسین ضمن اینکه با شور حسینی یاد و نام حضرت را زنده نگه می دارند تبیین اهداف اصلی حرکت بزرگ امام شهید را فراموش نکنند.
‌1- سفر رئیس‌جمهور به روسیه را یادتان هست؟ همان که حاشیه‌هایش بر متن غلبه کرد؛ از استقبال نه‌چندان گرم، میز دراز مذاکره و نیز زمان خروج از کاخ ریاست‌جمهوری که ناهماهنگی بر سر سوارشدن بر خودرو، صحنه‌های طنز آفرید. الان اگر کلیدواژه‌های آن سفر را در فضای مجازی سرچ کنید، کمترین اثری از محتوای مذاکرات نمی‌یابید؛ هرچه هست حاشیه‌هایی است که در اکثر آنها خبر و شایعه درهم آمیخته و فضایی کاریکاتوری از دیپلماسی را به نمایش گذاشته است.

عباس عبدی در روزنامه اعتماد درباره مرگ مهسا امینی نوشت: این اتفاق بزرگ نمایی نشده است و بسیاری از خانواده ها از این اتفاق ترسیده اند و این اتفاق نه یک مصیبت خانوادگی بلکه یک مصیبت جمعی است.
هنوز ما مردم عادی نمی‌دانیم درباره مرگ ناگهانی «مهسا امینی» کدام روایت مقرون به صحت است. آنچه فیلم منتشر شده توسط نیروی انتظامی نشان می‌دهد، یا اینکه گفته شده در حین انتقال به محل گشت ارشاد مورد ضرب و شتم قرار گرفته، یا دارای سابقه بیماری قلبی بوده و یا چیز دیگری که هنوز نشنیده‌ایم.
یکی از برجسته‌ترین معضلات اقتصادی ما تورم مزمن بالاست که ریشه در وضعیت بانک مرکزی دارد. اما این وضعیت این سوال را به ذهن متبادر می‌کند که مگر بانک مرکزی کشور ما با بانک مرکزی متعارف در دیگر نقاط دنیا چه تفاوتی دارد که این آثار و تبعات متفاوت را برای اقتصاد کشور به همراه داشته است؟ شاید بتوان پاسخ را در مسیری که این نهاد در سایر کشورها و در کشور ما طی کرده جست‌وجو کرد.

«روز جهانی دموکراسی یک رویداد سالانه است که در ۱۵ سپتامبر، برگزار می‌شود. سازمان ملل متحد به منظور پشتیبانی از جنبش‌های ضد استبدادی ۱۵ سپتامبر یا ۲۴ شهریور را روز جهانی دموکراسی نامیده است».
سازمان آگهی های پرسون