در بخشی از جنگ ترکیبی اخیر، آمریکا، انگلیس و اسرائیل با همراهی پادوهای داخلی غرب در توهمی آشکار تقلا کردند تا با تمرکز و سرمایهگذاری روی برخی سلبریتیهای بیسواد و جوگیر، مدلی شبیه به قدرت رسیدن زلنسکی را در ایران مشابهتسازی کنند. اما ملت عزیز و فهیم ایران، یک بار دیگر ثابت کرد که «ایرانِ اسلامی» جای این شامورتیبازیها و شعبدهبازیهای سخیف نیست.
ما متاسفانه شاهد رویداد چنین قتلهای ناموسی از سمت پدران به ویژه در مناطق محروم کشور هستیم؛ به این علت که مجازات پیشبینی شده توسط قانونگذار از باب تعزیر در قانون مجازات اسلامی سبک است و به رغم آنکه قاعده کلی این است که اگر کسی یک مسلمانی را به عمد بکشد برابر قاعده فقهی قصاص، بایستی شخص قاتل قصاص شود اما به جهت همین موازین فقهی چنانچه پدری مرتکب قتل عمد فرزند خود شود از مجازات قصاص مبرا است و صرفا از جنبه نظم عمومی جامعه مجازات تعزیری برای او در نظر گرفته میشود.
برجام تنها مسالهای نیست که میان ایران، اروپا، آمریکا و کشورهای عربی خاورمیانه باشد. لذا به نظر میرسد آن فرصتی که ایران برای رسیدن به یک توافق صرفا هستهای داشت از دست رفته باشد و اگر توافق جدیدی هم در کار باشد فقط هستهای نخواهد بود و در خصوص سایر مسائل و مباحث نیز صحبت خواهد شد.
:یک ماه پیش آقای رییسی در مجلس با قاطعیت اعلام کرد که روند قیمت ارز کاهشی خواهد شد ولی در همین یک ماه نزدیک به 15 درصد بر قیمت آن افزوده شد که رشد کمسابقهای است و این شائبه را ایجاد میکند که گویی ادعاهای مسوولان محترم بیارتباط با واقعیت است و شعار محسوب میشود و از این پس نیز مورد توجه مخاطبان قرار نخواهد گرفت.
ما انسانها معمولاً سلامتی خود را همیشگی فرض میکنیم و فقط وقتی با بیماری مواجه شویم متوجه مزایای واقعی سلامتی میشویم. همین نکته در مورد اقتصاد هم صادق است. بسیاری از کشورهای جهان این تصور را داشتند که سلامتی اقتصادشان همیشگی است اما حالا آنها شاهد هزینههای اقتصادی و اجتماعی بزرگی هستند که عدم سلامت اقتصادهایشان دارد به جا میگذارد.
بصورت هفتگی خبرهای به اصطلاح مسرتآمیزی در روزنامه همشهری، صداوسیما، مطبوعات و سایتها البته بدون توضیحات کافی و دقیق از شنبههای افتخار زاکانی داده میشود...
با وجود تاکید بر زحمات و تلاشهای متعهدانه قاطبه جامعه فرهنگیان کشور برای پیاده کردن برنامههای مفید و موثر علمی، اخلاقی و فرهنگی در مدارس، هرازگاهی شاهد وقوع اتفاقاتی در برخی مراکز آموزشی هستیم که همچون زنگ خطر و هشدار باید آنها را جدی گرفت.
نشست مونیخ امسال به «کارناوال» ضدیت با روسیه و ایران با محمل حمایت از دولت اوکراین تبدیل شد. به دنبال آن، رئیس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان به جدال پرخاشگرانه پرداختند که در رسانههای غربی بازتاب گسترده یافت.
به صراحت باید گفت دولت اکنون تماشاگر گرانی هاست و با دچار شدن به نوعی بی عملی در وضعیت: “ما هیچ ،ما نگاه”! قراردارد. یعنی صرفا حرف می زند و به گونه ای حرف می زند و شرایط را جلوه می دهد که انگار ما مرفه ترین مردم جهان هستیم و همه چیز رو به رشد است و شاخص ها از عرش موفقیت کوتاه نیامده و اندک مشکلات باقیمانده که کارسیاه نماها یا بدخواهان است هم درآینده ای نزدیک حل خواهدشد.
باز هم بخش عمدهای از تفاهمنامههای ایران و چین به رفع تحریمهای ایران و رفع مشکلات ایران با بخشی از سازوکارهای غرب پایه مثل افایتیاف مرتبط شده است. اجرای بخش عمدهای از تفاهمنامهها با چین منوط به رفع مشکلات روابط خارجی ایران شده است یعنی به عبارتی چینیها، بهطور عملی به ایرانیها اعلام کردند که با وجود تحریمها و شرایط چالش در افایتیاف امکان اجرای خیلی از تفاهمنامهها فراهم نیست.
همزمان با سفر آقای رئیسی به چین رسانههای جهان از جمله غربیها نتوانستند به موفقیت این سفر با وجود تحریمها و بدون برجام و افایتیاف اذعان نکنند. نشریه فارنافرز نوشت: «سیاست آمریکا در قبال چین و ایران بازدهی ندارد و جهان به وضوح تغییر کرده و چین و ایران رهبرانی بسیار متفاوت و قاطعی، و اکنون تواناییهای قویتری برای دنبال کردن سیاستهای ضد تحریمی آمریکا دارند».
روز جهانی زبان مادری، روز بازگشت به خویشتن است. فرصتی برای اندیشیدن ما است تا بدانیم دانستن و آموختن هر زبان دریچهای بر کلبۀ تاریک ذهن ما نمیگشاید تا چشم بر افقهای روشن و پر گلشن بگشاییم.
دیگر از آن مردان پارو بدست خبری نیست. به هرحال تنها برف پاروکن ها نیستند که دچار انحلال شغلی شده اند، بلکه مشاغل دیگری نیز بودند که امروز به نوستالژی اجتماعی تبدیل شده و در ذهن متولدین دهههای پنجاه و شصت تابلوهای زیبایی از گذشته میباشند.
لحن تحقیرآمیز آمریکا و اسرائیل نسبت به عربستان و مصر و... که تغییر نکرده تا از تغییر سیاست آنان درباره عربستان و مصر و... خبر دهد. اما لحن آنان نسبت به ایران و حزبالله و انصارالله و... خیلی محتاط شده است. اگر مقاومت ایران و... نبود، امروز از مراکش تا پاکستان دستخوش آشوب و جنگ بود. پس رفتار جمهوری اسلامی، غرب را در وضعیت تشدید خصومت قرار نداده، بلکه مانع موفقیت غرب در خصومتورزی شده است.
یکی از مهمترین تغییرات، دگرگونی در جایگاه قدرتهای متوسط و میانه که اصطلاحاً(Middle Power) نامیده میشوند بوده است. در دوران معاصر قدرتهای متوسط، نسبت به دوران پیشین، نقش و موقعیت مؤثرتری در روابط بینالمللی یافته است در بین حدود دوجین قدرت منطقهای و میانه، سه کشور در سه قاره بسیار قابل مطالعهاند که عبارتند از اندونزی در آسیا، آفریقای جنوبی در آفریقا و برزیل در آمریکای لاتین.
ما ایرانیها زمان طولانی را در فضای مجازی میگذرانیم. البته که فضای مجازی و اینترنت در بالا بردن آگاهی ما سهم مهمی داشته و دارد. اما این فضا بایدها و نبایدهایی دارد و موضوع کودکان شوخی نیست. آموزش و پرورش و صداوسیما وظیفهشان بالا بردن آگاهی افراد در فضای مجازی است به کودکان آموزش باید داد که چه مشکلاتی در فضای مجازی هست و به معلمان و والدین هم.
عباس آخوندی در یادداشتی نوشت: اخیرا قطع ارتباط استخدامی فوری با تعدادی از معلمان در میانه سال تحصیلی، همچنین ممانعتهایی که برای ادامه قرارداد یا فعالیت آموزشی تعدادی از استادان دانشگاهها به وجود آمد، موضوع گزینش را مجددا مورد بحث اصحاب رسانه قرار داد.