اگر کسی دچار اضطراب «افراطی وغیر منطقی» شود؛ مشکل عادی را «فاجعهای» میپندارد که «به زودی» و «اجتنابناپذیر» بر او فرود میآید و میپندارد، به خاطر «خطاها وگناهان نابخشودنی» که حتی «در گذشتههای دور» مرتکب شده است سزاوار این «بلای بزرگ» است!
برخی از متولیان رسمی، گمان میکنند که باید نظام آموزشی را انحصاریتر از قبل کنند و دانشآموزان و دانشجویان را با متون و افراد گزینششدهتری آموزش دهند! اگر این راه نتیجه میداد تاکنون داده بود. بعید است که جامعهای را بتوان یافت که جوانان آن تا این حد نسبت به تاریخ معاصر خود بیگانه شده باشند.
جامعه بینالمللی با ضربالاجلی سه ماهه برای دستیابی به توافق با تهران روبهرو است که براساس آن اگر تا خرداد سال آینده گام مثبتی در راستای حل و فصل این پرونده برداشته نشود و تحریمها کنار نرود، ایران درصدد کنار گذاشتن توافق اخیر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برخواهد آمد.
ساختار سیاسی در جمهوری اسلامی، جزو ساختارهای تمرکزگراست و استانها، شهرستانها و مناطق کوچکتر نقش محدودی در اداره کشور دارند. این درحالی است که در بسیاری از کشورهای جهان، تحولاتی گسترده در حوزه اداره شهرها و ارایه خدمت به مردم رخ داده و اگر ما نخواهیم با این مسیر همراهی کنیم باید هزینه سنگینی بپردازیم.
باید حتما در صفحه های اینستاگرامی اخبار زرد معروف باشند و حاشیه های مختلف زندگیشان نقل مجالس باشد تا مسئولین، مدیران، کار به دستان و ... آنها را بشناسند!
بهار میتواند نویدبخش شور و نشاط در جامعه ایران باشد مشروط بر آنکه ظرفیتهای داخلی و ابتکار عمل نیروها و جریانهای سیاسی داخلی معطوف به فهم دقیق از مسائل کشور و ارائه برنامههای کارشناسیشده برای مواجهه با مسائل ساختاری و تودرتوی کشور باشد.
سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان در سایه ناکامی دولت در تحقق خواستههای مردم و بهبود اوضاع معیشتی طبقات ضعیف جامعه، بسیار آسیب دیده است. آنان از یک سو به تعامل و اعتمادسازی میاندیشند و از سوی دیگر نگران کاهش اعتبار پایگاه اجتماعی خویش هستند.
حباببازان و سوداگران مخالف این واکسن هستند؛ ولی با استقلال تدریجی بانکهای مرکزی در جهان طی چهار دهه اخیر حتی ائتلاف حباببازان با قدرت سیاسی هم نتوانسته است باعث بازگشت به عصر تورمخواری شود.
یادداشت/این روزها همه از سفره هایی حرف می زنند که هر روز کوچکتر از روز گذشته می شود؛ از معیشتی که در گرانی های چند سال اخیر زندگی را روز به روز برای مردم سخت کرده است. انعکاس گرانی در چشم های همه کسانی که به حداقل ها فکر می کنند، پیداست، حالا چه کارگر، چه کارمند و چه سرپرست خانوار، چیزی که عیان است، گرانی های یک سال گذشته است که بر زندگی همه تاثیرگذاشته است.
معاونت نسبتاً جدید سیما در نشست خبری برنامههای نوروز 1400 از برنامه «نود» با صفات «خوب» و «پربیننده» یاد کرده و بر نظر علی فروغی دربارۀ فردوسیپور صحه نگذاشته و در عین حال گفته انتخاب مجری در اختیار مدیر شبکه است. جای دیگر هم از اجتنابناپذیر بودن تغییر برخی مدیران شبکهها گفته. آیا میتوان این سخنان را به منزلۀ تمایل او به احیای نود و بازگشت عادل دانست یا آغاز یک زورآزمایی است ومعلوم نیست زور او بچربد؟ یادداشت امروز کندوکاوی در اینباره است...
دستکاری قیمتی با دو نیت متفاوت یعنی از سوی برخی سهامداران با مقاصد شوم و همچنین از سوی سیاستگذار با مقاصد ترمیمی (حفظ شاخص کل) صورت میگیرد، اما نتیجه هر دو در نهایت یکسان است و موجب خارج شدن بازار از حالت طبیعی خود است.
اگر اعتماد مصرفکننده به چرخه اقتصادی از بین برود، از سرمایهگذاری در این چرخه اجتناب کرده و پسانداز خود را به سمت داراییهای غیرمولد سوق میدهد. این امر منجر به ضعیف شدن بازارها و سپس تضعیف تولید و از طرفی کاهش ارزش پول ملی و تقویت تورم میشود که در کنار هم در نتیجه غایی به رکود تورمی منجر میشود.
متولی اصلی حقوقیهای فعال در بازار سرمایه در این اقتصاد دولتی همان دولت است که سبب ایجاد تضاد منافع با حقیقیهایی میشود که خود متولی اصلی حمایت از حقوق آنان است. نظارت بر رفتار معاملاتی بازار هم نیاز به قوانین دقیق و نه سختگیرانه دارد که دامنه اعمال نظر ناظر بازار را محدودتر کند که اگر ایرادی هم از خطای انسانی در نحوه نظارت است، به حداقل ممکن برسد.
روحانیت تشیع بر اساس آموزه های اهل بیت (ع) همیشه در مقابل ظالمان و ستمکاران و در کنار مظلومان و مستضعفان بودهاند و لکن شکل و چگونگی آنها بر اساس مصلحت ها و تابع شرایط زمان و مکان بوده است.
دلیل اصلی دشمنی آمریکا به عنوان فرعون زمان و طاغوت اعظم و شیطان بزرگ با ملت ایران و جمهوری اسلامی، آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی که همانا آرمان و اهداف بعثت پیامبر اعظم (ص) است، می باشد.
68 درصد مردم به میزان زیاد و خیلی زیاد معتقد به واکسیناسیون عمومی هستند و 12 درصد نیز این ضرورت را کم و خیلی کم میدانند. نکته مهم اینکه اولویت اول را به سالمندان میدهند و نه کادر درمان(27 امتیاز در برابر 22 امتیاز) و این نکتهای است که نشان میدهد هنوز به اهمیت نقش کادر درمان در موضوع توجه کافی صورت نگرفته است.
در بحثهایی که این روزها درباره انتخابات ۱۴۰۰ صورت میگیرد، بیشتر بحث بر سر انتخابات ریاستجمهوری است که کاندیداها چه کسانی هستند، چه ویژگیهایی دارند، مردم چقدر مشارکت میکنند و... در صورتی که انتخابات شوراهای شهر و روستا اگر مهمتر از ریاستجمهوری نباشد در حد انتخابات ریاستجمهوری اهمیت دارد.
متاسفانه باوجود تلفات بالای 60 هزار نفری نوعی از عادیانگاری پدید آمده است و بسیاری تصور میکنند که با رعایت برخی شیوهنامهها قادر به محافظت از خود در هر شرایطی هستند. اگر بروز این حالت را در کنار محدودیتهای مختلف و زحمتساز و آزاردهنده یکسال گذشته و خستگی مفرط مردم قرار دهیم و دولت هم با موضوع مسافرتها کجدار و مریز برخورد کند، امکان وقوع امواج گسترده مسافرتها دور از ذهن نیست.