سخنگوی دولت در یادداشتی تاکید کرد که دوقطبی جعلی و ویرانگر میدان و دیپلماسی که ساخته و پرداخته رسانههای خارجی است نه تنها در جوهره صحبتهای ظریف نبود بلکه حتی با مبانی علمی در ساختار وظایف و شیوههای تصمیمگیری در نظام ما هم ناسازگار است.
آیا جریمه سنگین رسانههای داخلی که اخبار رسانههای دشمن را منتشر کنند، منجر به این نمیشود که دهان ما مقابل حرفهای طرف مقابل بسته باشد؟ آیا با تحریم رسانههای مذکور، دسترسی مردم به اخبار این رسانهها قطع میشود؟ به نظر نمایندگان، دقیقا کدام رسانههای خارجی در تشدید تحریمها علیه ایران موثر هستند؟
سیاستگذار محترم تصور میکند هدف اصلی بنگاههای تولیدی، اشتغالزایی است. بنابراین بدون فراهم کردن بستههای حمایتی، هزینه نیروی کار را افزایش میدهد. درحالیکه اصل و قاعده در اقتصاد خُرد بر این است که بنگاهها بهدنبال حداکثر کردن سود (یا حداقل کردن زیان) هستند و بنابراین هر قدر هم که منصف و خیرخواه باشند، مجبور میشوند نیروی کار خود را تعدیل کنند.
یادداشت/توسعه یک جامعه بدون روشنفکران متخصص ، متعهد و دلسوز میسر نخواهد شد. افرادی کاردان که توان علمی را در کنار قدرت اجرایی، مسیری برای تحقق رویدادهای بزرگ و به یاد ماندنی قرار میدهند. بررسی عملکردهای بزرگمردان تاریخساز بیانگر روشن عملکردها و تحقق رویدادهای توسعه محور و مردم سالار از یک سو و کاهش هزینه ها و مدیریت اتلاف ها از سوی دیگر است.
اگر دنبال مبارزه با فساد هستیم، به معلولها نباید پرداخت، زیرا اتلاف وقت است، در درجه اول اصلاح ساختار اقتصادی و خروج دولت از تصدیگری و قیمتگذاری و...، سپس تقویت نهادهای نظارتی رسمی (دستگاه قضایی) و غیر رسمی (رسانهها) و حفظ و توسعه استقلال آنها است.
یادداشت/ با خروج انگلستان از خلیج فارس و متعاقب آن اعمال حاکمیت ایران بر جزایر ۳ گانه در سال ۱۳۵۰، به علت غیر مسکونی بودن، جزایر ایرانی آریانا و زرکوه مورد توجه حکومت وقت قرار نگرفت و همین امر امارات را برای بهره برداری از آنها گستاخ تر نمود.
مسئولان فرصت ساز بدون توجه به وعده های پیشین خود و ایضا بدون در نظر گرفتن آمار واکسیناسیون در جهان لاینقطع در دوربین خبرنگاران زل زده و وعده های غیر عملی می دهند.
منطقه خلیج فارس به دلایل شرایط توپوگرافی، ویژگیهای ژئواستراتژیکی خاصی را به برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس داده است که در رأس این کشورها ایران میباشد، بنابراین ایران با ویژگیهای ژئواستراتژیک منحصر به فرد خود میتواند در ایجاد امنیت منطقه خلیج فارس بسیار مؤثر باشد. وجود چنین قدرت منطقهای باعث خروج تدریجی نیروهای خارجی و عدم حضور بیشتر آنها در دراز مدت میشوند.
وقتی همکاران محیطبانم، متخلفی را به جرم شکار غیرمجاز دستگیر و روانه دادگاه میکنند، یکی از توجیهات متخلف این است که: «این همه معدن و انفجار برای محیط زیست خسارت ندارد، خرگوش شکار کردن من جرم است؟»
یادداشت/ پدر پوپولیسم ایران باید بداند که اگر چه مردم در مشکلات و فشارهای بیرحمانه و بیسابقه دشمنان است ولی هیچگاه از دایره فهم و انصاف خارج نشده و عوام فریبان را از یاد نمیبرند.
به نظرم ارزش این را دارد که درباره نکته اصلی این یادداشت تامل شود. خطابم هم به مجموعه دستاندرکاران ارشد حکومت، هم به اصولگرایان و نیز به دوستان اصلاحطلب است که هر کدام به نحوی دارای نقش ویژهای در سیاست جاری کشور هستند.
اگر آزادی بیان و امنیت رسانهای در کشور بهدرستی مراعات میشد، همه محتوای این فایل میتوانست بهسادگی در رسانههای داخلی هم بیان شود؛ اما نه وزیر و نه روزنامهنگار از عواقب گفتن و انتشار این حرفها در رسانههای داخلی احساس امنیت ندارند و ناگزیر از آن میشوند که مصاحبهای کنند که «قرار نبوده منتشر شود» و سپس عده دیگری هم با ماهیگیری از آب گلآلود این مصاحبه را افشا کنند.
هرچند ارسال نامه جمعی از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه در شرایط این روزهای بورس به سران قوا مثبت بود اما باید گفت به همان میزان که دغدغه در بازار سرمایه وجود دارد، بازار پول هم دغدغههای خود را دارد.
یادداشت/ نه دیپلماسی باید فدای میدان شود و نه میدان فدای دیپلماسی؛ بلکه کشوری موفق است که بتواند دستاوردهای میدانیاش را آن چنان بالا ببرد تا دیپلماتهایش آن سرمایه را در کارزارهای بین المللی نقد کنند.
خواست و مطالبه اصلی فعالان اقتصادی و صنعتی و کارشناسان و دلسوزان این سرزمین چه در سالهای گذشته و چه در سال قبل و موکدتر برای سالجاری بسیار ساده است: دولت محترم (حاکمیت) به انجام وظایف ذاتی خود یا آنچنانکه مصطلح است «کارویژه» های خود در تامین کالای عمومی بپردازد.
در سال ۱۳۹۹ در ابعاد مختلف محیط کسبوکار کشور، شرایط بغرنجی تجربه شد. مشکلات محیط کسبوکار در بخشهای مختلف، اندازهشان از سالهای گذشته بزرگتر و وسیعتر شده بودند و به همین نسبت آثار نامطلوب و منفی این روند، بر اقتصاد کشور بیشتر شد.
اگر ظریف دغدغه منافع ملی نداشت حتما محافظه کاری میکرد و با خودسانسوری سخن را در هزار لفافه مصنوعی میپیچاند تا در صورت انتشار یا درز این گفتگو انتقادی متوجه او نشود.
هیاترییسه کمیسیون تلفیق تاکید کرده که درباره ابهاماتی که درباره جداول بودجه به وجود آمده، روشنگری خواهد کرد. این هیات این موضوع را در پاسخ به نامه روز یکشنبه نمایندگان مجلس مطرح کرده و با بیان اینکه این کمیسیون کار خود را «قانونی و در موعد مقرر» انجام داده و بودجه هم در موعد قانونی به دولت ابلاغ شده است، گفته که «در برابر نمایندگانی که ابهام دارند، مستقل از تعدادشان، وظیفه خود را روشنگری و ارایه توضیحات میدانیم تا کلیه مسائل بر طرف شود.»
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اگر کرونا بگذارد، بیست و هشتم خرداد ماه در شرایطی برگزار خواهد شد که وعدههای کاندیداها و نارضایتی بخشهایی از مردم از وضعیت اقتصادی، سیاسی،فرهنگی و اجتماعی فعلی نهتنها حل نشده، بلکه حال و هوای ناشی از رویاروییهای پیشاانتخاباتی نیز بعید نیست به جای داغ کردن تنور انتخابات، تا حدی به سرمای فضا و بیاعتمادی بیشتر بیفزاید.