این روزها در سطوح مختلف علمی و فضای عمومی کشور، گزارشهایی از رشد خشونت کلامی و فیزیکی در انحا و اشکال مختلف دیده و شنیده میشود. در این زمینه میتوان به آمارهایی که مشاوران، روانشناسان، روانپزشکان و جامعهشناسان ارایه میدهند، مراجعه کرد.
شکی نیست که گرانیها طی چند سال اخیر مضاعف شده و سفره اغلب مردم را کوچک کرده است و البته در این واقعیت نیز تردیدی نیست که این روزها اکثریت مسئولان اجرایی و تقنینی و قضایی به دنبال کاهش این درد و رنج فراگیرند و اقداماتی را هم انجام داده و میدهند که فعلا شرح آنها موضوع این نوشتار نیست.
بازار مسکن همواره به «انحصار نانوشته در پرداخت وام خرید خانه» باخته است؛ در دورههایی این ضرر و زیان خانهاولیها از محل «قدرت پایین (صفر) وام» بوده و اکنون از ناحیه «قسط سنگین» بروز پیدا کرده است.
پرداخت تسهیلات مسکن، بهعنوان کمکهزینه خرید واحدهای مسکونی به افراد فاقد مسکن، یکی از روشهای رایج تامین مالی در این بخش محسوب میشود. با این حال، موضوع تسهیلاتدهی به متقاضیان مسکن، بهمنظور استفاده از آن برای تامین بخشی از هزینههای خرید مسکن از سوی خانوارها در ایران، همواره با دو مشکل اساسی مواجه بوده است. اولین مشکل، مربوط به عدمکفایت سقف تسهیلات در پوششدهی سهم مناسبی از هزینه خرید خانه و مشکل دوم، مربوط به در استطاعت نبودن رقم اقساط ماهانه تسهیلات، دستکم برای تعداد قابلتوجهی از متقاضیان خرید مسکن است.
فرزندان آنانی که در مصادر امور هستند، اغلب تفاوت رفتاری چشمگیری با پدران خود دارند. برخی دنبال مادیات و زندگی رفتهاند، اعم از اینکه از راهحلال و کوشش خود باشد یا از طریق سوءاستفاده و رانت. اینها ممکن است در گرایشهای فرهنگی، همچنان نزدیک به مشی پدران باشند.
انتظار می رفت بعد از بیانات و انتقاد صریح رهبری معظم انقلاب نسبت به بی کیفیتی خودروها و عدم رضایت مردم از آنها و تصدیق بجا بودن اعتراض مردم نسبت به آنها اقدامی جدی برای توقف خودروهای نا ایمن و کشف فساد پنهان و مافیای آنها صورت می گرفت که متأسفانه فقط به یک بیانیه توجیه گرانه بسنده کردند و وعدة اصلاح را به آینده موکول کردند و اخیراً هم حتی با پر رویی بر نرخ همین محصولات بی کیفیت افزودند!!
ماجرا، عصر دوم فروردین و از شهر «بئر السبع» در جنوب سرزمینهای اشغالی آغاز شد. «محمد غالب ابوالقیعان» 34 ساله و اهل جنوب، با سلاح سرد به صهیونیستها حمله کرد، چهار تن را به هلاکت رساند و پس از آن به شهادت رسید.
با همسو شدن نهادهای حاکم در انتخابات ریاستجمهوری سال گذشته، اکنون روشن شده است که آنچه حاکمیتِ اصولگرایان را تهدید میکند نه اصلاحطلبان، نه معترضان، نه براندازان، نه قدرتهای خارجی، بلکه بخش مهمی از پایگاه اجتماعی خودِ آنان است.
فناوری نوظهور بلاکچین، بهعنوان بخشی از تحول بنیادین انقلاب صنعتی چهارم، حامل کاربردهای متعدد و بینظیری برای کشورهای جهان است؛ از تسهیل پرداختهای بینالمللی گرفته تا توسعه فضای کار اینترنتاشیا. با اینحال، آنچه بهعنوان دستاورد انقلاب بلاکچین مورد انتظار است، کمک به کاهش شکاف ثروت میان کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه است. در واقع، فناوری بلاکچین قادر است، در آینده نزدیک به ایجاد جهانی عاری از فقر کمک کند؛ اما این فناوری چگونه میتواند شاهکلید جهانی عاری از فقر و محرومیت باشد؟
اقتصاد دانشبنیان، یکی از مباحث نوین و نوظهور مطرح در علوم اقتصادی است. نقش دانش در اقتصاد، به دلیل بهبود و ارتقای بهرهوری عوامل تولید، از گذشته مورد توجه بوده و جایگاه آن بهعنوان عامل درونزا در رشد اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.
آنچه که در پی می آید از سلسله مباحث عمیق و دقیق است که با غور در اتفاقاتِ روز، حقایق پنهان در پشت پرده ی آنها را آشکار می سازد. امید که چشم هایمان را به طور کامل گشوده و از فریب خوردگان نباشیم.
اینکه گفته میشود موضوع این پتروشیمی در تخصص هنرمندان نیست البته به خودی خود درست است اما واقعیت آن است که تبعات زیست محیطی توسعه غلط طی سال های گذشته برای همه مردم کشور بوده است و نه حتی یک روستا و یک شهر.
کشورمان در زمینه اقتصادی و همچنین فرهنگی دچار مشکلاتی است که دشمنان ملت ایران را به فکر جنگ ترکیبی انداخته و تلاش دارند از نقاط ضعف نظام اسلامی برای جبران شکستهای متعدد خویش بهره گیرند.