فروکاستن مردم ایران به اقلیتی تندرو و انقلابی، که حاضرند همه چیزشان را فدای غربستیزی کنند، ندیدن واقعیت جامعۀ ایران و نشنیدن صدای اقشار و طبقات ناراضی از شرایط کنونی کشور است؛ شرایطی که محصول ستیزۀ پایانناپذیر با جهان غرب است.
برجام 2015 پشتوانه بزرگ مردمی داشت. حسن روحانی توانسته بود میلیونها ایرانی حتی مخالف خود را با آن همراه کند و حتی در انتخابات 1396 با همه تلاشهای جناح اصولگرا، کرسی ریاستجمهوری را با قدرت در اختیار خود نگه دارد.
دو پرسش در بازار مسکن ایران برای خیلی از متقاضیان و حتی عرضهکنندگان ملک مطرح است که یا جواب درخوری به آن داده نمیشود یا از اساس رد میشود. اما اصل ماجرا چیست؛ مسکن گران است؟ علت گرانی از کجا نشأت میگیرد؟
سند" تحول بنیادین آموزش و پرورش"بطور ریشه ای و مبنایی به حل مشکلات کنونی تدبیر و چاره سازی می نماید، از اهداف و ویژگی های عمده آن اینکه به عنوان اسناد بالادستی در حوزه آموزش و پرورش و نیز نظام تعلیم و تربیت کشور محسوب می شود؛ که در همین راستا شاهد ابلاغ سیاست های کلی ایجاد تحول در آموزش و پرورش کشور از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۲ بودیم.
صادف زنجیرهای محور مواصلاتی بهبهان- رامهرمز از این بابت که بیش از 50 اتومبیل در برخوردی زنجیرهای دچار حادثه شدند و جان پنج را گرفت و 41 نفر را راهی بیمارستان کرد، مهم است.
حذف ارز 4200 تومانی به طور حتم تورمزا است اما در شرایطی که دولت ارزی برای پرداخت ارز ترجیحی ندارد ناچار به چاپ پول است که بازهم تورمزا است و میتواند عامل گرانی و تورم باشد. حذف ارز 4200 تومانی سال گذشته در مجلس مصوب و در قانون بودجه 1400 گنجانده شده است.
ببینیم در آستانه انقلاب و در ابتدای پیروزی و در طول حیات آن تاکنون چه گفتیم و ادعا کردیم، اما چگونه رفتار کردیم؟! مثلا در باب مردمسالاری، درخصوص عدالت اجتماعی و... اخلاق که در میان بزرگان رعایت نشود، در میان کودکان و مردم نیز به طریق اولی رعایت نمیشود.
از کمی بیش از یک سال پیش نشانههایی در دست بود که تهران و ریاض برای بهبود روابط و رفع کدورتها که سالهاست روابط دو کشور را منجمد کرده است، با میانجیگری الکاظمی نخست وزیر عراق گفتوگو میکنند و حتی گفته میشد یکی از اهداف سفر اخیر نخست وزیر عراق به تهران انتقال پیام های تهران و ریاض بود.
انتقادات تند و تیز ملت محترم از مدیران صداوسیما در ماجرای "گربههای سریال کیانوش عیاری"، بیشتر ناشی از تمایل تاریخی ما به "انتقاد از حکومت" است نه ناشی از آراسته بودن فرهنگ عمومی ما به فضیلت حیواندوستی و حمایت از حیوانات.
طی روزهای گذشته و آینده و همزمان با مذاکرات وین دو سفر مهم به چین و روسیه انجام شده یا در پیش است. در این میان اجراییشدن قرارداد ۲۵ساله میان ایران و چین که از سوی وزیر خارجه اعلام شد، موجب تعجب شد که چگونه میتوان قراردادی را اجرا کرد که به تصویب مجلس نرسیده باشد؟
عباس عبدی نوشت: اسراییل در ورزش چندان قوی نیست ولی برای ایجاد مشکل با ایران حتی حاضر هستند از ورزشکاران دو تابعیتی استفاده کنند تا برای ورزشکاران ایران مشکل ایجاد کنند.
متاسفانه برخی از کارمندان ادارات در زمان حساس کرونایی نسبت به استفاده از ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی کوتاهی میکنند که همین مسئله زنگ خطر شدت گرفتن سویه جدید کرونا را به صدا درآورده است.
هر چند وجه غالب غلامحسین کرباسچی اشتهار او به عنوان شهردار تهران در دهۀ 70 است و نزد سیاسیون به عنوان دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران تا همین چند ماه قبل شناخته میشود اما او یک وجه دیگر هم دارد و آن هم فعالیت مطبوعاتی در بخش خصوصی است.
فراز و نشیب در مذاکرات یکسری عوامل دارد که تابهحال زیاد دربارهاش گفته شده. عواملی که بیشتر نقش کشورهای دیگری بود که قرار شد به عنوان کاتالیزور یا کشورهایی که نقش میانجی و واسط در مذاکرات را داشته باشند ولی برعکس برای خودشان حوزه منافع برجامی تعریف کردند و عملا پیچیدگیهایی را به این مذاکرات تحمیل کردند، طوری که حتی مدیریت مذاکرات از دست دو هیات ایرانی و آمریکایی خارج شد.
چندی پیش معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون در یک برنامه تلویزیونی گفته است: «میانگین خط فقر در کشور برای خانواده ۴ نفره حدود ۴ میلیون تومان و برای شهر تهران کمی بیشتر و نزدیک به ۵ میلیون تومان است؟» در شرایطی که نمیدانیم این اعداد بیشتر جنبه طنز دارد یا واقعیت،ولی ما یک توافق سهجانبه داریم که دولت در کمیته دستمزد در بهمنماه ۹۹، زیر آن را امضا کرده.
در سال 1379 سه میلیون و هشتصد هزار تن برداشت چغندر قند داشتیم. اما در سال 95 به پنج میلیون و پانصدهزار تن رسید. جالب است بدانیم در سالهای 54 و 53 یعنی چهار سال قبل ازانقلاب همین میزان برداشت را داشتیم که در یک دوره افول مجددا بعد از سالها، به تناژ تولید قبل از انقلاب رسیدیم.
بسیاری از زنانی که در ایران زن بدحجاب قلمداد میشوند، حجابشان بیشتر از دخترانی است که به دلیل محجبه بودن حق ورود به فلان دانشگاه اروپایی را پیدا نمیکنند. این یعنی اگر آن دختر محجبه از اروپا به ایران بیاید، باز هم بابت پوششاش مواخذه خواهد شد.
براساس اطلاعات رسمی در سال 1390 در حدود 26.6 درصد خانوارهای کشور در خانههای استیجاری اقامت داشتهاند. این رقم در سال 1395 به 30.7 درصد رسید و اینک متولیان امر آن را در حدود 40 درصد میدانند. طبعا این ارقام نشاندهنده وضعیت تمکن مالی و خانهداربودن یا نبودن خانوارهای کشور نیست.
نزدیک به سه سال است که آموزش رسمی و آکادمیک ایران [و اغلب نقاط جهان] در تمامی سطوح از حضوری به مجازی تغییر رویه داده تا شاید اپیدمی تاریخ ساز کرونا هرچه سریعتر رخت بندد و همه چیز به حالت پیش از آن باز گردد. خیالی که در روزهای آغاز این آزمون تکان دهنده بنظر نزدیک به واقعیت بود اما هرچه نیمه ی بالایی ساعت شنی عمر ما کمرنگ تر میشد، خام بودن آن خیال هم پررنگ تر مینمود.
ذوب آهن مکانامنی شد برای مدیرانی که تشنه آموزش و اجرایی کردن آموخته های خود بودند و چون ققنوس صنعت فولاد ،هر بار وجودش بیشتر گداخته شد بهتر جان گرفت و به صنعت فولاد کشور جانی تازه داد.
معمولا در فوتبال ایران مسئولان وقتی کاری را که وظیفهشان است انجام بدهند اما از زیر بار آن شانه خالی میکنند به دنبال مقصر آن میگردند در صورتی که خودشان در این پرونده سهم به سزایی داشتند.
شکل اصلی در جامعه ایران سیستم تأمین اجتماعی ناکارآمد است و این لزوماً به معنی سازمان تأمین اجتماعی نیست، بلکه همین کمکهایی که بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، بنیاد 15 خرداد و سایر بنیادهای عامالمنفعه دارند باید سازماندهی شود.