یادداشت‌ها

خوب، بد، زشت سه گانه ای در مثلث دولت، تولید و قانون است.
رئیس‌جمهور فعلی و به طریق اولی، مشاوران اقتصادی وی، تصور روشنی از نظام بازار و‌ سازوکار قیمت‌ها در آن نداشته‌‌‌اند و سخنانی غیرعلمی آنها منحصر به زمان انتخابات نبوده و پس از بر سر کار آمدن دولت سیزدهم، به‌تواتر از سوی رئیس دولت و وزرای اقتصادی تکرار شده است و می‌شود.

آنچه دولت کنونی در خردادماه انجام داد، اصلاح اقتصادی نیست، این کار فقط یک تغییر قیمت است، ‌گرچه اهمیت دارد و‌ آثار و عوارض مثبت و منفی آن فراوان است، ولی اصلاح اقتصادی نامیده نمی‌شود.
هر روز که می‌گذرد کار برای طرفین در راستای رسیدن به توافق سخت‌تر می‌شود. حال اینکه در این شرایط رویکرد ایران به مساله مذاکرات چگونه است و چگونه برخوردی دارند به نظر می‌رسد که هنوز نباید ناامید بود و قدر مسلم مذاکرات دوباره از سر گرفته شده و فعال خواهد شد.
تقریبا دو سال پیش رضا رحمانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به ناگهان برکنار شد. آن زمان رسانه ها بیان کردند که اختلاف رییس جمهور وقت با آقای وزیر بر سر تشکیل وزارت بازرگانی سبب این برکناری شده است. اما چند روز پیش علی بهادری جهرمی سخنگوی دولتِ آقای رییسی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «‌دولت با طرح تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کرد. از جمله دلایل اعلام موافقت تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمت‌ها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاست‌گذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدی‌تر از مصرف‌کننده بود» پیش از این بارها گفته شده بود که منظور از پیگیری تشکیل وزارت بازرگانی، تشکیل یک وزارتخانه تخصصی برای افزایش مدیریت و نظارت بر بازار و توزیع و قیمت کالاها و رسیدن اجناس و اقلام به دست مردم، کنترل به موقع صادرات و واردات است. همچنین صدها بار گفته شده که اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود، ظرف مدت کوتاهی زندگی مردم و وضع بازار بهتر می‌شود.

قطعاً فساد یک مفسد اقتصادی که حقوق هزاران انسان را ضایع می کند و آنها را از زندگی آبرومندانه و شرافتمندانه محروم می کند و به فقر و فلاکت می کشاند از جرم حمل پنج گرم هروئین که مجازاتش اعدام است به مراتب بیشتر است و امیدواریم روزی این خلاء قانونی در مبارزه با مفسدان اقتصادی برطرف شود.
اگر خودتان چنین نکرده‌اید، حتما در دوره تحصیل، چه دبیرستان و چه در دانشگاه کسانی را می‌شناختید که وقتی از درسی نمره لازم را به دست نمی‌آوردند، می‌گفتند: «معلم مرا انداخت» یا «استاد مرا انداخت» و هیچ‌ وقت نمی‌دیدی که مثل بسیاری دیگر بگویند: «فلان درس را افتادم».
هر چند اقتصاد و بهبود آن متاثر از مولفه‌های متنوع و متکثری است اما با مهیا بودن تمام مولفه‌های لازم ولی بدون داشتن روابط دیپلماتیک مناسب و مطلوب با سایر کشورها، امکان تفوق در حوزه اقتصاد و تحقق رشد اقتصادی مورد انتظار طبق سند چشم‌انداز وجود ندارد و نمی‌توان به بهبود اوضاع اقتصادی امیدوار بود.
آسیب‌های اجتماعی تاثیر تعیین کننده‌ای بر زندگی آحاد جامعه می‌گذارد و پیامدهای آن همه گروه‌های اجتماعی را درگیر خود می‌کند.
از دیرباز در ضرب المثل‌ها گفته می‌شود: «اجاره نشینی، خوش نشینی» و براساس این باور فرهنگی و اجتماعی مستاجران هر سال در جایی مسکن گزیده و سال بعد روز از نو روزی از نو. بعضی از صاحبخانه‌ها با سختگیری‌های آزاردهنده حتی در تعداد فرزندان، سن و جنس آنها نیز دخالت کرده و این معیارها را مبانی تعیین اجاره‌بها قرار می‌دادند.
سفر آقای جوزف بورل، مسئول اتحادیه اروپا به تهران در چارچوب تلاش جدید سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان برای شکستن بن‌بست مذاکرات وین قابل تجزیه و تحلیل است.
حواشی و حرف و حدیث پیرامون معرفی هیات دولت و وزیران پیشنهادی در آغاز هر دولتی امری است اجتناب‌ناپذیر که فارغ از سلیقه سیاسی و جناح‌بندی‌های حاکم بر مجلس و دولت در ادوار مختلف شاهد آن بوده و بعدتر هم خواهیم بود، زیرا حسب سابقه، تکرار این حواشی به حدی بوده که می‌توان از آن به عرف و رویه حاکم بر رژیم‌های سیاسی کشورها یاد کرد.
رشته‌کوه زاگرس بیشترین سهم را در تولید آب شیرین ایران دارد و در این کوهستان پربرکت، درخت بلوط شاخص‌ترین گیاهی است که در تثبیت خاک و ابرزایی و جذب بارش‌ها نقش دارد.

در هفته قوه قضائیه قرارداریم و این مناسبت را بهانه می‌کنم تا تبریک بگویم به همه مسئولان و کارشناسان صادق این قوه که در جهت تحقق عدالت قضائی از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند.
اخیرا رئیس سازمان بازرسی کل کشور - آقای خدائیان- در حضور رئیس محترم قوه قضائیه پرده از فساد سازمان یافته‌ای در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاونی روستایی برداشت.
تشکل‌ها و انجمن‌های روابط‌عمومی در ایران با هدف شناساندن ارزش و اهمیت روابط‌عمومی به مدیران و مسئولان و ارتقای سطح علمی و تجربی فعالان این حوزه و به منظور ارتقای جایگاه علمی روابط‌عمومی‌های کشور تشکیل شدند.

جهان همیشه با ‌‌‌بحران‌ها و ‌‌‌چالش‌‌‌های فراوانی روبه‌رو بوده است. این چالش‌‌‌ها که طیف گسترده‌‌‌ای از درگیری‌‌‌های نظامی و انقلاب‌‌‌ها تا بیماری‌‌‌های همه‌گیر، بلایای طبیعی و رکود اقتصادی کشورها را دربر می‌گیرند، شرایط پرریسکی را برای سرمایه‌گذاران و دارایی‌‌‌های آنها به وجود می‌آورند.
برجام به عنوان یک توافقی که حلال مشکل ما در سال 2015 بود و توانست به عنوان یک توافق تاثیرگذار در عرصه جهانی معضلی را از دوش ایران بردارد و شرایط کشور را از لحاظ اقتصادی بهتر کند، الان بعد از گذشت حدود 8سال به دلایلی که همه می‌دانیم به نفس افتاده و تلاش‌های یکی، دو سال اخیر هم ظاهرا با ناکامی مواجه شده و فعلا در یک حالت تعلیق اجباری یا انسداد به لحاظ انتظارات طرفین روبه‌رو هستیم.
شکر مجردان را بیش از این نمی‌توان نادیده گرفت. به وزارتخانه‌ای نیاز است که متولی و نماینده و حامی حقوق و منافع انسانی آنها باشد. دست بردارید از مجازات جمعیتی میلیونی‌ای که تنهایی؛ انتخابش نبود.
سازمان آگهی های پرسون