تغذیه و سلامتی

صفحه تغذیه و سلامت با رویکردی تخصصی به ارائه مطالبی در زمینه های سلامت،بهداشت و تغیه سالم می پردازد.

مهمترین اخبار

سرعت غذا خوردن به طور قابل توجهی بر سلامتی تأثیر می‌گذارد، آهسته غذا خوردن باعث بهبود هضم و کاهش پرخوری می‌شود. جویدن کامل غذا می‌تواند به جذب مواد مغذی کمک کند. خوردن سریع ممکن است قند خون، خطر دیابت و چاقی را افزایش دهد.
رژیم غذایی تاثیر بسیاری در پیشگیری از انواع سرطان ها دارد. برای جلوگیری از سرطان میتوانید از مواد غذایی ضد سرطان مانند روغن زیتون ، زردچوبه و ماهی استفاده کنید.
نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که استرس و اضطراب، نقش مستقیمی در بروز مشکلاتی مانند دندان‌قروچه، التهاب لثه، خشکی دهان و حتی پوسیدگی دندان دارند؛ تأثیراتی که گاه از چشم بیماران و حتی برخی پزشکان پنهان می‌ماند.
بررسی بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی کانادایی نشان می‌دهد عادات غذایی شبانه، از جمله مصرف غذاهای سنگین، تند و شیرین، با کاهش کیفیت خواب و افزایش رؤیاهای منفی و کابوس‌گونه مرتبط هستند.
در روزهایی که استرس و بی‌خوابی و اضطراب به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی تبدیل شده‌اند، مصرف ویتامین‌هایی مانند D، B کمپلکس، C، منیزیم و امگا-۳ می‌تواند به بهبود سلامت روان، تقویت سیستم ایمنی و کاهش آثار روانی بحران کمک کند.
پس از ۵۰ سالگی، بدن و ذهن با تغییراتی روبه‌رو می‌شوند که نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند؛ این 5 عادت ساده می‌توانند روتین شبانه زنان را تقویت کرده و به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک کنند.
اختلالات گوارشی از شایع ترین اختلالات و مشکلات بهداشتی به شمار می روند؛ بیماری رفلاکس معدوی‌-مروی (GERD: Gastroesophageal Reflux Disease)، یک بیماری مزمن گوارشی است و هنگامی ایجاد می ‌شود که اسید معده و یا گاهی‌ اوقات محتویات معده به مری برگشت داده شود.
این روزها استفاده از رنگ‌های مصنوعی برای تنوع در غذا در پای سفره‌های ما باز شده اما کمتر کسی است که از آسیب‌های آن برای بدن ما خبر داشته باشد. شاید این محصولات غذای شما را شیک کنند اما ممکن است به قیمت جان شما تمام شود.
زرشک این میوه‌ ترش‌مزه و درخشان، تنها یک چاشنی محبوب در آشپزی ایرانی نیست، بلکه گنجینه‌ای از خواص دارویی و درمانی است که امروز توجه دانشمندان، پزشکان و فعالان اقتصادی را به خود جلب کرده است.
آب دوغ خیار یا سوپ سرد ایرانی، در روزها و شبهای گرم تابستان بسیار دلچسب و لذیذ است. این غذای سنتی ایرانی، یک وعده غذایی سبک بوده که برای گرمازدگی و رفع عطش خوب است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه هویج و لیموعمانی پس از پخت خورشت مواد مضر را جذب کرده و باید دور انداخته شوند، عنوان کرد، این گمان که هویج و لیموعمانی باعث جذب مواد مضر غذا می شوند، صحیح نیست و شواهد علمی قانع کننده در این زمینه وجود ندارد.
ویتامین B۶ (پیریدوکسین) یکی از ویتامین‌های ضروری گروه B است که نقش مهمی در متابولیسم، تولید انرژی، و سلامت عصبی ایفا می‌کند. برای مادران شیرده، این ویتامین نه‌ تنها برای سلامت خودشان بلکه برای رشد و تکامل نوزادشان نیز حیاتی است، زیرا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود. با این حال، بحث‌هایی درباره تأثیر مصرف زیاد مکمل‌های ویتامین B۶ بر تولید شیر مادر مطرح شده است.
مطالعه‌ای جدید در ایالات متحده نشان می‌دهد سالمندانی که در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت می‌کنند، تا ۴۷ درصد کمتر در معرض مرگ زودرس هستند. این فعالیت‌ها شامل کارهای داوطلبانه، حضور در باشگاه‌های اجتماعی و بازی با نوه‌هاست.
با آغاز روزهای گرم تابستان، هندوانه به یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها در سفره‌های ایرانی تبدیل می‌شود. اما این میوه‌ی خوش‌رنگ و آبدار، فراتر از طعمی دلنشین، خواص بی‌شماری برای سلامت بدن دارد.
ما ایرانی‌ها اغلب تخم مرغ به صورت نیم بند (عسلی)، سفت(آب پز)، نیمرو و املت می‌خوریم. اما آیا خوردن تخم مرغ نیم بند یا نیم پخته برای سلامت ضرر دارد؟
نوشیدن مقدار متعادل آب حین غذا می‌تواند هضم را بهبود بخشد و نفخ را کاهش دهد، اما مصرف بیش از حد یا آب سرد ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر مضر بودن مصرف ملون برای سلامتی به دلیل تراریخته بودن، عنوان کرد که ملون، میوه ای تراریخته نبوده و نه تنها سرطان زا نیست، بلکه به علت محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات کاروتنوییدی، می تواند نقش محافظتی در برابر سرطان ها و بسیاری از بیماری های دیگر داشته باشد.
سازمان آگهی های پُرسون