با آغاز روزهای گرم تابستان، هندوانه به یکی از پرطرفدارترین میوهها در سفرههای ایرانی تبدیل میشود. اما این میوهی خوشرنگ و آبدار، فراتر از طعمی دلنشین، خواص بیشماری برای سلامت بدن دارد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر مضر بودن مصرف ملون برای سلامتی به دلیل تراریخته بودن، عنوان کرد که ملون، میوه ای تراریخته نبوده و نه تنها سرطان زا نیست، بلکه به علت محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات کاروتنوییدی، می تواند نقش محافظتی در برابر سرطان ها و بسیاری از بیماری های دیگر داشته باشد.
چهار مکمل امگا ۳، ویتامین دی، منیزیم و کراتین مونوهیدرات از جمله موثرترین گزینهها برای حفظ سلامت مغز، قلب، ایمنی بدن و بهبود کیفیت خواب در دوران میانسالی هستند.
آیا کمخونی میتواند باعث جوش یا بثورات پوستی شود؟ در حالی که این موضوع چندان رایج نیست، برخی انواع خاص کمخونی، مانند کمخونی آپلاستیک و کمخونی فقر آهن، میتوانند منجر به بروز بثورات پوستی شوند. درک این ارتباط میتواند برای تشخیص زودهنگام و درمان مناسب بسیار مفید باشد.
با نزدیک شدن به فصل تابستان خوردن یک بستنی خنک خیلی میچسبد. اغلب ما بستنی خامهای سنتی یا همراه با طعم قهوه، کارامل یا شکلات را دوست داریم، اما میتوان برای بهبود وضعیت سلامت کلی بدن به گزینههای سالمتری هم فکر کرد.
شکستن قولنج، عملی که بسیاری از ما به صورت عادت انجام میدهیم، از انگشتان دست گرفته تا گردن و کمر، با صدایی خاص همراه است که گاهی حس رضایت و آرامش موقتی به همراه دارد. اما آیا این عادت بیضرر است یا میتواند به مفاصل و سلامت ما آسیب برساند؟
احتمالا زیاد به این فکر نمیکنیم که آنچه در بشقاب غذایمان است میتواند بر سلامت ناخنها تاثیر بگذارد. یکی از آنها سبزیجات برگدار تیره است که سرشار از آهن هستند، عنصری که ناخنها برای قوی و سالم رشد کردن به آن نیاز دارند. کمبود آهن در رژیم غذایی میتواند خودش را در ناخنها نیز نشان دهد. فقر آهن ممکن است باعث شکنندگی ناخنها و همچنین ایجاد شیارهای عمودی روی آنها شود.
ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن انسان است که نقش اساسی در حفظ سلامت استخوانها، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد عضلانی و حتی سلامت روان دارد. این ویتامین که بهعنوان «ویتامین آفتاب» شناخته میشود، از طریق تابش نور خورشید بر پوست بدن تولید میشود.
آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین است از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربیهای غیراشباع سالم که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت میکنند و به نظر میرسد که میتوانند احتمال واکنشهای آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.
نحوه تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد و معمولا دانشآموزان و دانشجویان دچار اضطراب و استرس میشوند؛ بنابراین توصیه میشود برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند.
باور رایجی وجود دارد که حل کردن عسل در چای داغ یا نوشیدنیهای با دمای بالا ارزش غذایی آن را از بین میبرد یا حتی مواد سمی تولید میکند. این ایده در فرهنگهای مختلف، از توصیههای سنتی تا پستهای شبکههای اجتماعی، تکرار شده و بسیاری را به استفاده از عسل در دمای پایینتر ترغیب میکند. اما آیا گرما واقعاً عسل را مضر میکند یا این باور صرفاً افسانهای بیش نیست؟
متخصصان مدتها است میگویند هرچه افراد بیشتر پیادهروی کنند، سلامت آنها از چند جنبه بهبود پیدا میکند. سبک زندگی کمتحرک با پیامدهای منفی برای سلامت از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، مرتبط است.
برخی از چای ها مانند سبز، سیاه، نعناع فلفلی و اولانگ، ممکن است به لطف آنتی اکسیدان هایی که متابولیسم را تقویت کرده و به هضم غذا کمک می کنند، از کاهش وزن حمایت کنند.