تغذیه و سلامتی

صفحه تغذیه و سلامت با رویکردی تخصصی به ارائه مطالبی در زمینه های سلامت،بهداشت و تغیه سالم می پردازد.

آیا کم‌خونی می‌تواند باعث جوش یا بثورات پوستی شود؟ در حالی که این موضوع چندان رایج نیست، برخی انواع خاص کم‌خونی، مانند کم‌خونی آپلاستیک و کم‌خونی فقر آهن، می‌توانند منجر به بروز بثورات پوستی شوند. درک این ارتباط می‌تواند برای تشخیص زودهنگام و درمان مناسب بسیار مفید باشد.
در میان تنوع فراوان میوه‌ها در رژیم غذایی، یک پرسش همواره مطرح است: کدام میوه واقعاً بیشترین فایده را برای سلامتی دارد؟
با نزدیک شدن به فصل تابستان خوردن یک بستنی خنک خیلی می‌چسبد. اغلب ما بستنی خامه‌ای سنتی یا همراه با طعم قهوه، کارامل یا شکلات را دوست داریم، اما می‌توان برای بهبود وضعیت سلامت کلی بدن به گزینه‌های سالم‌تری هم فکر کرد.
شکستن قولنج، عملی که بسیاری از ما به‌ صورت عادت انجام می‌دهیم، از انگشتان دست گرفته تا گردن و کمر، با صدایی خاص همراه است که گاهی حس رضایت و آرامش موقتی به همراه دارد. اما آیا این عادت بی‌ضرر است یا می‌تواند به مفاصل و سلامت ما آسیب برساند؟
احتمالا زیاد به این فکر نمی‌کنیم که آن‌چه در بشقاب غذایمان است می‌تواند بر سلامت ناخن‌ها تاثیر بگذارد. یکی از آنها سبزیجات برگ‌دار تیره است که سرشار از آهن هستند، عنصری که ناخن‌ها برای قوی و سالم رشد کردن به آن نیاز دارند. کمبود آهن در رژیم غذایی می‌تواند خودش را در ناخن‌ها نیز نشان دهد. فقر آهن ممکن است باعث شکنندگی ناخن‌ها و همچنین ایجاد شیارهای عمودی روی آن‌ها شود.
ویتامین D یکی از مهم‌ترین ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان است که نقش اساسی در حفظ سلامت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد عضلانی و حتی سلامت روان دارد. این ویتامین که به‌عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می‌شود، از طریق تابش نور خورشید بر پوست بدن تولید می‌شود.
آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین‌ است از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربی‌های غیراشباع سالم که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت می‌کنند و به نظر می‌رسد که می‌توانند احتمال واکنش‌های آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.
نحوه تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد و معمولا دانش‌آموزان و دانشجویان دچار اضطراب و استرس می‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند.
باور رایجی وجود دارد که حل کردن عسل در چای داغ یا نوشیدنی‌های با دمای بالا ارزش غذایی آن را از بین می‌برد یا حتی مواد سمی تولید می‌کند. این ایده در فرهنگ‌های مختلف، از توصیه‌های سنتی تا پست‌های شبکه‌های اجتماعی، تکرار شده و بسیاری را به استفاده از عسل در دمای پایین‌تر ترغیب می‌کند. اما آیا گرما واقعاً عسل را مضر می‌کند یا این باور صرفاً افسانه‌ای بیش نیست؟
متخصصان مدت‌ها است می‌گویند هرچه افراد بیشتر پیاده‌روی کنند، سلامت آن‌ها از چند جنبه‌ بهبود پیدا می‌کند. سبک زندگی کم‌تحرک با پیامدهای منفی برای سلامت از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، مرتبط است.
عده‌های غذایی هم باید خوشمزه و قابل خوردن بوده و هم سرشار از مواد مغذی باشند. اما اگر مواد مغذی و فیبر در این فرآیند از بین بروند، این غذا دیگر سالم نخواهد بود و خوردن آن فایده‌ای ندارد.
تحقیقات جدید نشان داده است که ترکیبات طبیعی به نام «فلاوان-۳-ال‌» که در کاکائو، چای، سیب و انگور یافت می‌شوند، می‌توانند به کاهش فشار خون و سلامت سیستم گردش خون کمک کنند.

کمبود ویتامین E گیرنده‌های نور را که در شبکیه و سلول‌های ساختمان چشم قرار دارند، ضعیف می‌کند. به همین‌ دلیل فرد ممکن است دچار اختلال در بینایی شود.
سازمان آگهی های پُرسون