به جای این جنگ و جدلهای حیدری، نعمتی که نان و آبی برای ملک و ملت ندارد چرا به انسداد راههای بهرهمندی از این رانت و بستن خلل و فرج برآمدن چنین فسادهایی اندیشه نداریم؟
تنها راه مقابله با سیاستهای جنگطلبانه آمریکا و بازدارندگی در مقابل رژیم صهیونیستی و محاصره و منزوی کردن اسرائیل، فشار حداکثری با برقراری «موازنه وحشت و ترس» است. با طوفانالاقصی«موازنه وحشت» درخصوص موجودیت رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.
چرا قانون را تغییر نمیدهید؟ این همه هزینه برای چی میشود. حالا مجلس نمیتوانست قانون خوب بنویسد، ولی میتواند که قانون بد را متوقف کند. حداقل این کار را انجام دهید. جلوی زیان را هر جا بگیرید، سود است.
بایدن همچون نتانیاهو، قدرت و سیطره آن را اصلیترین باور در دولتمداری میداند نه «عدالت». اصل برای «بایدن» پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در آمریکاست و لابی صهیونیستی در نیویورک (اَپک) در آن نقش مؤثر و تعیین کننده دارد.
پذیرش دانشجوی دانشگاه فرهنگیان از طریق آزمون سراسری صورت میپذیرد. شنیده میشود که آموزش و پرورش قصد دارد آزمون دانشگاه فرهنگیان را از آزمون سراسری جدا کند.
زهی تأسف برای سران آمریکا که نه به آیین بشر دوستانه حضرت مسیح (ع) پای بند هستند و نه حریمی برای انسانیت قائلند و در شرایطی که تمامی کشورهای جهان اعتراف دارند که ملت فلسطین در غزه در آستانه ی یک فاجعه ی بزرگ انسانی هستند و حتی اگر حملات هم متوقف شود ولی آذوقه به آنان نرسد از گرسنگی خواهند مرد!
اسرائیل قصد داشت جنبش حماس را با داعش مقایسه کند تا عملیات نظامی خود را در نوار غزه توجیه کند و بگوید، کشتارها و قتلعامهایی که در آنجا علیه فلسطینیها انجام میدهد، با هدف از بین بردن نیروهای شبه داعش است.
علل اصلی فساد را باید در سیاستهای اقتصادی و اداری جستوجو کرد که امکان ارتکاب فساد را فراهم میکند. مهمترین آنها قیمتگذاری است. قیمتگذاری یعنی اینکه برخی کالاها را به قیمتی میدهند که از قیمت بازار کمتر است، چون اگر مساوی با قیمت بازار باشد که قیمتگذاری نیست، به ویژه که قیمت بازار شناور است و لزوما ثابت نیست و اگر هم بیشتر از بازار باشد که کسی متقاضی خرید آن نیست.
گرچه تامین مالی دولت از طریق اخذ مالیات از شهروندان به طور کلی معقولترین روش قابل تصور است، اما باید توجه کرد که در سایه پیشرفتهای صورتگرفته در مباحث مربوط به مالیه عمومی نمیتوان هر شیوه مالیاتستانی را به صرف تامین مالی برای دولت مورد تایید قرار داد.
موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی، بسیار مهم و مقدس است و با هیچ توجیهی نمیتوان در این باره اغماض کرد. در عین حال، مهمتر از کشف و برخورد قاطع با متخلفان، اصلاح روندهای مدیریتی معیوب، و کور کردن منافذ یا روالهای مزمنی است که به تخلف و فساد منتهی میشود.
جامعه شناسان سیاسی، «فساد» را عامل اضمحلال «عدالت اجتماعی» میدانند. این سیر معیوب همچنان ادامه دارد و برخی از نشانههای آن اینجا و آنجا آشکار و موجب تشدید یأس عمومی شده است.
ایران نیز از آنجا که حامی حماس است و تقریبا نیز مشخص است که اسرائیل دست از کشتار بر نمی دارد تا زمانی که همه غزه را تخریب و کنترل کند. لذا در همین راستا نیز آقای رئیسی راه دیگری نداشته که به رایزنی با پوتین بپردازد.
گاهی دانشجویان امروزی تصور میکنند تبلیغات روحیه ضد آمریکایی از جمهوری اسلامی نشأت گرفته ولی این واقعه به وضوح نشان می دهد، روحیه ضد سلطه در نهاد پاک فطری ایرانیان و خصوصا دانشجویان و روشنفکران ایرانی، ملیها، مذهبیها و هر قشری در طول تاریخ موج می زده است.
وقتی کارکردهای دانشگاه چه در کمک به آزاد اندیشی و خلاقیت و چه در آماده شدن برای ورود به جامعه جدید تضعیف شود، دیگر معلوم نیست از کدام دانشگاه سخن میگوییم!
همه ی جریانهای عراق از حزب الدعوة الاسلامیه تا جریان صدر و خاندان حکیم همگی درباره آزاد شدن عراق از شر ستمکاران و ظالمان از صدام گرفته تا آمریکا و داعش، شهدای زیادی داده اند، برای حفظ حرمت خون شهیدانشان با یکدیگر میثاق وحدت ببندند و از راهنمایی های دلسوزانه مرجعیت اعلای شیعه حضرت آیت الله العظمی سیستانی حداکثر استفاده را ببرند.
خبر تخلفات سه میلیارد دلاری، همچون زلزلهای پیکره جامعه ایران را متاثر ساخته و تا مغز استخوان دغدغهمندان را سوزانده است و خدا میداند اینگونه کژرویها، چه بر سر اعتماد عمومی و دین و ایمان مردم خواهد آورد.
انجام فساد3/7 میلیارد دلار در حکومتی که اندک ارزهایش هم مهم است، مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه نیست، بلکه مثل دیدن یک گاومیش در یک طویله کوچک است که کور هم میتواند بفهمد که آنجا گاومیش وجود دارد. قضیه ساده است، خیلی سادهتر از آنچه که فکر میکنید. شما اهل این کارها نیستید، نه درک درستی از فساد دارید و نه ریشههای آن را میدانید و نه ارادهای برای مقابله با آن.
ذهن «مقاومت» در این جنگ از یکسو به آموزههای قطعی اعتقادی مبتنی بر نصرت قطعی خداوند متکی است و از سوی دیگر به فروپاشی درونی قدرت اسرائیل، اضمحلال توان منطقهای آمریکا و عوامل آن در منطقه متوجه میباشد. خروجی این ذهن دو چیز است؛ یکی «استقامت» و دیگری «امید».
بایدن رئیس جمهوری است که در مرحله ای از ضعف ناشی از کهولت سن در رنج است. ژنرال های حزب دموکرات با وجود احترامی که برای او قائلند نگران کهولت سن او و آن چیزی هستند که درباره بایدن در افکار عمومی نقش بسته است. بسیاری از نظر سنجی ها ترامپ را بسیار خوش شانس تر از بایدن می داند.
یزان درآمد دولت به مقدار نفت صادرشده و قیمت جهانی نفت بستگی دارد. نه میزان صادرات و نه قیمت جهانی نفت ربطی به رابطه دولت و مردم ندارد و توافق عمومی را نمیطلبد. در ایران، منبع دیگر درآمد، یعنی مالیات تورمی هم، چنین خاصیتی دارد و بدون نیاز به اقناع مردم، دولت را تامین مالی میکند
ایران با چند ابربحران روبروست. آب، خاک، محیطزیست، شتاب مصرف انرژی، ناترازی صندوقهای بازنشستگی، کسری بودجه و تورم مزمن، آلودگی هوا، عدم تعادلهای وحشتناک در حوزه اقتصاد، تحریم، سقوط سرمایه اجتماعی و... که برای سامان دادن به هر یک از این بحرانها به تمام ظرفیت نخبگانی و مشارکت گسترده مردمی برای انجام جراحیهای سخت و دشوار نیازمندیم.
نکته مهم این است که هرچند این چای پررنگ در مطبخ دولت گذشته دم کشیده است اما نگاه عامه مردمی که کامشان از این چای کهنهجوش تلخ شده است خیلی با خطکشیهای اهل سیاست برای ترسیم سهم این دولت و آن دولت در ایجاد و ادامه فساد منطبق نیست. از نظر مردم فساد در هر زمانی غیرقابل پذیرش و مستحق سختترین و عادلانهترین برخوردهاست.