آسیب های کرونا بر اقتصاد کشور

کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند که خسارت‌های مالی ویروس کرونا بر اقتصاد کشور وخیم‌تر از آسیب‌های آن بر پیکره نظام سلامت است.

تصویر آسیب های کرونا بر اقتصاد کشور

به گزارش سایت خبری پرسون، حبیب احسنی‌پور نوشت: آنچه مسلم است و نمی‌توان نسبت به آن بی اعتنا بود، آسیب‌ها و خسارت‌هایی است که بیماری کرونا بر پیکره نظام سلامت و اقتصاد کشور وارد ساخته است. این آسیب‌ها و خسارت‌ها به قدری شدید بوده‌اند که شرایط اقتصادی خیلی از خانواده‌ها را تحت الشعاع قرار داده است.

تعطیلی‌های موقت مشاغل در دوران تشدید محدودیت‌ها، یکی از آسیب‌های عیان کرونا بر خانواده‌هایی است که ارتزاق و امرار معاش آنها در این دوران تعطیل می‌شد. به طور نمونه می‌توان به چند میلیون خانواده‌ای اشاره کرد که امرار معاش آنها از محل دستفروشی سرپرست خانواده تامین می‌شد و همین تعطیلی‌ها باعث تشدید مشکلات اقتصادی آنها می‌شود.

در همین حال، افزایش نجومی قیمت‌ها در دوران کرونا، این مشکلات را دوچندان ساخته است. به طوری که از یک طرف، درآمدها را کاهش یافته و از سوی دیگر، هزینه‌ها بالا رفته است و در نتیجه آن، خانوارهایی که محل ارتزاق آنها از دستفروشی و شغل‌هایی بوده که تعطیل می‌شدند، به شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند.

علاوه بر کسانی که دستفروشی می‌کنند، افرادی هستند که در این دوران بیکار شده‌اند. یعنی، شرایط به گونه‌ای شده که شغل‌های آنها تعطیل شده و در نتیجه بیکار شده‌اند. این قبیل افراد اصولاً در محیط‌ها و شغل هایی مشغول به کار بوده‌اند که با ایجاد محدودیت‌ها، از رونق شغلی افتاده‌اند و در نتیجه خانه نشینی را در پیش گرفته‌اند.

از این محل نیز چند میلیون نفر آسیب دیده‌اند و آن طور که بررسی‌های وزارت کار نشان می‌دهد، آمار جمعیت زیر خط فقر در این ایام به شدت بالا رفته است.

در چنین اوضاع و احوالی که اقتصاد کشور از کرونا آسیب دیده است، نمی‌توان نسبت به عواقب و عوارض آن بر خانواده‌ها بی‌اعتنا بود. بنابراین، در مناظره اول کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که با رویکرد موضوعات اقتصادی برگزار شد، این مقوله مورد غفلت قرار گرفت.

متاسفانه هیچکدام از ۷ کاندیدا به خصوص کاندیدایی که در مجموعه دولت قرار دارد و بهتر از دیگر نامزدها به مسائل و مشکلات اقتصادی کشور که در دوران کرونا با آنها مواجه شده‌ایم، آشنا است، گذری بر کرونا نکرده و بی اعتنا از کنار آن عبور کردند. در حالی که می‌توان آثار خسارت‌های اقتصادی کرونا را در این ایام به خوبی مشاهده کرد و برای آن بروی رفت از آنها، برنامه و طرحی داشت.

به نظر می‌رسد در مهم‌ترین مناظره‌ای که برگزار شد، انتظار می‌رفت کاندیدها نسبت به تبعات اقتصادی کرونا بی اعتنا نباشند و به راحتی از کنار آن عبور نکنند. زیرا، همگان خوب می‌دانیم که کرونا حداقل تا یک سال آینده با ما خواهد بود و باید برای مصون ماندن از آسیب‌های اقتصادی این ویروس چموش، برنامه داشت.

حالا که از مناظره اول گذر کردیم، بهتر است کاندیدها این موضوع را در لابه لای برنامه های اقتصادی خود مدنظر قرار دهند و برای مردم شفاف سازی کنند که چه برنامه‌ای برای مقابله با خسارت‌های اقتصادی کرونا دارند. به صرف پرداخت یک میلیون وام یارانه‌ای،نمی‌توان دست روی دست گذاشت و فقیرتر شدن قشر آسیب پذیر را دید.

منبع: مهر

303465

سازمان آگهی های پرسون