یادداشت/ ظهر ۱۲ جولای ایهود اولمرت نخست وزیر وقت اسرائیل در بیانیهای به حزب الله هشدار داد که ۲ نظامی اسرائیلی را آزاد کند و در غیر اینصورت لبنان بهای بسیار سنگینی را خواهد پرداخت.
روایت درد، رنج، فقر و نابرابری وجه غالب محتوای رسانهها و فضای مجازی است. کسالت انسانها، در تمنای مهاجرت، بیکاری، آسیبهای اجتماعی، چالشهای زیستمحیطی و تورم مدام بیان میشود. سخن از خشونت و شهر بیروح نیز بخشی از زمزمههای همیشگی در رسانهها است.
حال بچه های جامعه ما خوب نیست و ظهور و بروز رفتارهای هنجار شکن یک پیام بزرگ دارد؛ در واقع نشانه و پیامی که این کلیپ به ما میدهد این است که ما چه قبول کنیم و چه انکار، این اتفاقات در روزگار ما و بین مردم در حال رخ دادن است.
حداقل در یک دهـه گذشتــه ثابت شد که مساله اقتصاد باید اولویت اول مسائل ایران باشد و دولت آینده هم با حل مساله اقتصاد، شعارها و برنامههای خودش را تنظیم کرد. مساله اقتصاد ایران هم کاملا واضح است که چه اولویتهایی دارد و راهکارهای تحقق و اجرای اولویتها چگونه باید باشد.
مدیریت کشور در مقطع فعلی این امتیاز را دارد که با مخالفت یک جناح مثلا در مجلس یا قوه قضائیه و صداوسیما و مانند آن مواجه نخواهد بود، از این به بعد، هر تصمیمی که گرفته شود، مخالفی نخواهد داشت.
یادداشت/ پس از قطعی های مکرر آب و برق که البته قطعی های برق این روزها به سمت صنایع هدایت شده و به اعتقاد کارشناسان این هم میتواند خسارت فراوانی را به این حوزه وارد و قیمت برخی کالاها را افزایش دهد، این بار کاه و کلش به مشکلی دیگر برای کشاورزان تبدیل شده است.
پس از تحولات اخیر در افغانستان و رفتن یا فرار امریکاییها از آنجا و دست بالا پیدا کردن طالبان، این گزاره مطرح شده است که طالبان کنونی با طالبان پیشین فرق کرده و قابل اعتماد شده است. گزارهای که از سوی بخشی از اصولگرایان حاکم تکرار میشود. این گزاره به کلی نادرست است.
گزارش مفصل آقای ظریف پیرامون برجام و آخرین تحولات مربوط به مذاکرات وین مستحق ثبت و ضبط و تامل و موشکافی برای همه ایراندوستان حال و آینده است. گزارشی که البته در بیانش ناچار به رعایت انواع ملاحظات داخلی و خارجی است ولی نکات کلیدی و تاریخی فراوان و مهم دارد.
پس از پیروزی آیتالله رییسی، هجمهها و تقابلات زیادی در عرصه خارجی نسبت به پیروزی ایشان صورت گرفت. اما در واقع، حقیقت امری دیگر است که رسانههای بیگانه چهرهای خصومتآمیز، از نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت ایشان نشان میدهند.
هدف یادداشت حاضر این است که نشان دهد وقوع یک اتفاق غیراقتصادی بسیار مهم و مثبت (یا منفی) چگونه میتواند نرخ تورم را از کانال تغییر جهت انتظارات، به سرعت کاهش (یا افزایش) دهد.
طرح اجرای «کریدور شمال-جنوب» (International North–South Transport Corridor) که قرار است سواحل ایران در خلیج فارس و دریای عمان را از طریق خاک ایران و کشورهایی نظیر جمهوری آذربایجان و روسیه، به شمال اروپا متصل کند، سالها است که روی میز است. با این همه، فرصت سوزیهای داخلی و تحریمهای بین المللی، ممکن است دیر یا زود این طرح را که میتواند تجارت خارجی ایران را متحول کند، از صرفه اقتصادی بیندازند.
در جامعهای که نابرابری در تار و پودش تنیده شده، رنج هم مفهومی طبقاتی است. رنج مخصوص طبقه تحت ستم است؛ برای آنها رنج عادی است، جزئی از زندگیشان است و امر عادی هم که توجهی را برنمیانگیزد.
با همۀ کاستیها نومید نباید بود چرا که ناامیدی، نابودی است. هم باید امید داشت و هم رؤیا. ملتی که رؤیا ندارد، آیندهای هم ندارد. باید از داشتهها گفت و بذر امید کاشت برای فردا...
امروزه گفتمان عشق به اشتباه در حال انتقال به نسل جوان است و لزوم شروع زندگی صرفا همراه با عشق در حال تبلیغ از رسانهها و غیره است که این امر موجب شکستهای جوانان و افزایش سن ازدواج شده است.
این روزها کلیپهایی از خشونت دختران نوجوان نسبت به همدیگر و استفاده از قمه در درگیری پخش شده یا دختربچهای در خانهای که نمیدانیم کجاست، درحال مصرف موادمخدر است. اتفاقاتی که یک پیام دارد؛ اینکه باید نگران کودکان و نوجوانانمان باشیم، نگران فرزندانمان باید باشیم.