یادداشت/پس از ترور ناجوانمردانه رئیسعلی دلواری، خالوحسین علیرغم ضربه روحی شدیدی که بدو وارد گشته بود به همراه دیگر خوانین (که پس از شهادت رئیسعلی حاضر شدند به قیام کمک نمایند) نبرد علیه انگلیس را استمرار بخشید و در زد و خوردی سخت در اطراف بوشهر به اسارت درآمد و او را به پادگان بریتانیا در بصره فرستادند.
یادداشت/دیکتاتور برای سرگرم کردن نوهاش، زندگی معمولی شهروندان را به بازی گرفته و با فشار دادن یک دکمه، برق شهر را خاموش کرده و کل جامعه را در تاریکی فرو میبرد. همین قطع کردن های مکرر برق و تاریکیهای خسته کننده نهایتا موجب اعتراض مردم و بروز کودتا میگردد.
رسیدگی به کارگرانی که دستان قدرتمندشان چرخ اقتصاد را می چرخاند از ضروریات جامعه برای پیشرفت و توسعه است؛ موضوعی که بعضی مواقع در کشور ما نادیده گرفته می شود و بعضی از کارگران با وضعیت اسفناکی در محیط کار و زندگی روبه رو هستند. یادداشت پیش رو نگاهی دارد به وضعیت کارگران و عدم رسیدگی مناسب شرکتهای پیمانکاری به آنان.
شاید مهمترین سؤال این روزهای اقتصاد ایران قیمت دلار در ماههای آتی و بهویژه در دولت جدید باشد. پرسشی که از اقتصاد فراتر رفته و کلیت زندگی مردم را در برگرفته و نقل هر محفل و مجلسی است.
اخبار رسیده از استانهای جنوبی کشور وحشتناک است. سیستان و بلوچستان که درگیر نوعی از ویروس جهشیافته کرونا شده به علت همجواری این ویروس را به استان کرمان سرایت داده و این استان هم در وضعیت قرمز به سر میبرد. روایت گسترش این ویروس به استانهای دیگر هم هولناک است.
بر پایه شواهد و قراین پیش رو و مواضعی که مشخصا از سوی مقامات امریکایی و به ویژه وزیر خارجه این کشور طی سفر اروپایی اخیرش به کرات ابراز شد، چشمانداز روشن و نزدیکی برای انجام دور هفتم مذاکرات هستهای وین در چارچوب دو محور اصلی بازگشت امریکا به برجام با پیششرط لغو تمامی تحریمها و پذیرش ایران برای انجام تمامی تعهدات برجامی خود، قابل تصور نبوده و چنانچه به روایت برخی محافل اروپایی رجوع کنیم، پنجره برجام در حال بسته شدن است.
با اینکه زنجیرهای از عوامل مانند تشدید تحریمها و بیپولی سرمایهگذاران حوزه نیروگاهی موجب شده تا سرمایهگذاری در حوزه برق از ۶.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۵ به ۶۳۰ میلیون دلار در سال گذشته برسد؛ اما به نظر میرسد تولیدکنندگان برق یک هدف بزرگ را دنبال میکنند؛ افزایش قیمت برق.
در تمامی کشورهای توسعه یافته، همواره نقش SMEها در توسعه اقتصادی وصنعتی کشور غیر قابل انکاراست، مشاغلی که در خانههای شخصی در کارگاه های کوچک و بعضا با مشارکت خانواده و افراد اندک شکل میگیرد.
رسیدگی به کارگرانی که دستان قدرتمندشان چرخ اقتصاد را می چرخاند از ضروریات جامعه برای پیشرفت و توسعه است؛ موضوعی که بعضی مواقع در کشور ما نادیده گرفته می شود و بعضی از کارگران با وضعیت اسفناکی در محیط کار و زندگی روبه رو هستند. یادداشت پیش رو نگاهی دارد به وضعیت کارگران و عدم رسیدگی مناسب شرکتهای پیمانکاری به آنان.
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در جمیع ابعاد و اعصار نادره دوران است. جامعه ایرانی رسالت دشوار و ثقیلی را در صیانت و حفاظت از مواریث مادی و معنوی سردار اسطوره ای را بر دوش می کشند؛ چون او تداعی گر بزرگترین سرمایه اجتماعی ملی و تاریخی کشورمان است.
یادداشت/ اورانیوم فلزی کاربردهای متنوعی دارد که از پزشکی تا نظامی را شامل میشود ، اما به نظر میرسد حرکت دیروز ایران پس از عدم تفاهم در وین حاصل شده و در راستای اعمال فشار بر طرفهای غربی در جهت لغو تحریم هاست.
صنعت گردشگری طی دهه گذشته با شتابی چشمگیر در حال رشد است تا در آیندهای نزدیک جایگاه خود را در ردیف برترین صنایع درآمدزای جهان با ارزش افزودهای بسیار بالا تثبیت کند و چه بسا به عنوان اقتصاد اول جهان مطرح شود.
یادداشت/ قطعی برق و خاموشیهای مکرر در کشور مردم را کلافه کرده، بیماران را در خطر انداخته و وسایل برقی را در شرایط از کارافتادگی قرارداده و هیچ فردی از طرف مردم مدعی اصلاح و دفاع نیست.
مهمترین چالش دولت سیزدهم که باید درباره آن تصمیمگیری شود، نرخ ارز است. نرخ ارز باید مشخص شده و در محدودهای حفظ شود تا بتوان بقیه کارها را با تثبیت نرخ ارز ادامه داد. به گفته وی اصلاح سیاستهای ارزی یکی از مهمترین اولویتهای اقتصادی ایران است، در غیر این صورت بحث سوداگری در سایر بازارها باقی خواهند ماند و نمیتوان به سمت تولید و بهبود این بخش حرکت کرد.
شش دور مذاکره عملا به کاهش اختلافات میان تهران و واشنگتن منتهی شده است. با این حال هنوز اختلافات جدی وجود دارد که نیاز به تصمیمات سیاسی دو کشور ایران و آمریکا دارد. این اختلافات ممکن است به مرگ حتمی برجام منتهی شود.
خبری را به نقل از معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی از تغییر شیوه مهاجرت ایرانیان مشاهده کردم که طبق اطلاعات اعلامی مدیر رصدخانه مهاجرت ایرانیان و معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی، میل و تصمیم به مهاجرت دو مولفه مهم در مطالعات مربوط به حوزه مهاجرت هستند و براساس این گزارش معمولا میل به مهاجرت بیشتر از تصمیم است ولی گزارشهای اخیر نشان میدهد که تصمیم به مهاجرت در شاخص میل به مهاجرت دارد نزدیک میشود و نگرانی که در این بخش مطرح است،
دیگر نوشتن از کرونا هم ملالآور است! اما وقتی باز هم کشور در حال ورود به پیک جدید است، کارشناسان سرعت انتقال سویه دلتا را به شدت وحشتناک اعلام میکنند، آمار ابتلا به صورت جهشی صعود میکند و واکسیناسیون به کندی و پراکندگی انجام میشود و وعدههای مسوولان به فراموشی سپرده میشوند آیا میشود از امور دیگر نوشت؟