چرا جان ما مردم عادی برای شما مهم نیست؟ مهشاد سه روز دیگر عروسیاش بود. شب را چگونه خوابیدید؟ اگر کارتان را درست انجام داده بودید، الان مهشاد در حال رتق و فتق عروسیاش بود.
به نظر میرسد هر چقدر به روزهای پایانی دولت کنونی نزدیک میشویم از تدابیر دولت و ستاد ملی کرونا برای مهار ویروس منحوس کاسته میشود. نشان به این نشان که اگرچه در روزهای نخست واکسیناسیون شاهد نظم نسبی و قابل قبولی بودیم ولی در حال حاضر به معنای واقعی کلمه در حال نظاره یک بلبشوی کامل هستیم!
انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم ایران در روز جمعه 28 خرداد سال 1400 برگزار شد. من بهعنوان یک شهروند از حق شهروندی خود استفاده کرده و به کاندیدای مورد نظرم رأی دادم. بهعنوان یک داور بیطرف، همواره معتقدم باید از هر نوع واقعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای تاریخ درس گرفت.
در سیاست خارجی ما، نهادهای بالادستی دولت است که سیاستهای کلان خارجی را تعیین میکنئد و رئیسجمهور و تیمش حداکثر مجری آن سیاستها هستند. اکنون در رابطه با موضوع مشخص برجام، شش دوره مذاکرات جدی دنبال شده و نشان میدهد که هم ایران و هم آمریکا اراده سیاسی برای حل موضوع و به نوعی بازگشت به برجام را دارند.
اولین گفتوگوی رسانهای آقای رییسی به عنوان فرد پیروز انتخابات 28 خرداد انجام شد. به گمان بنده باید از پیشداوریهای بیهوده پرهیز کرد و نگاه و ارزیابی مثبتی به آن داشت.
سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد و رئیسجمهور منتخب از دو ماه آتی کار خود را آغاز خواهد کرد. بیشک فرد برگزیده، خود صاحب برنامه مشخصی برای اداره دولت و ارائه راهکارهای متنوع در خصوص مسائل و مشکلات حاد این روزهای میهن عزیزمان است.
یادداشت/زندگی با فضای دیجیتالی از سویی اجتناب ناپذیر و بخش لاینفک زندگی است و از سویی دیگر همراه با مخاطرات فزاینده است. سواد دیجیتالی و دانش تخصصی برای ورود به این فضا ضروری و امری حیاتی است.
مهمترین معضل کنونی در شرایط مزبور، نحوه رایدهی و اظهار نظر از سوی سهامداران در برگزاری مجامع آنلاین است. به عبارت دقیقتر رایدهی نمایندگی و اعطای حق رای، باید اجرایی شود تا با توجه به بیش از ۲۰ میلیون سهامدار عدالت، ابزار و راهکار مناسب برای حفظ این خیل عظیم سهامداران فراهم شود.
درباره آرای باطله این دوره از انتخابات زیاد سخن گفته شده است، هرکس درباره آن تحلیلی و توصیفی دارد. در این یادداشت میکوشم که واقعیت ماجرا و اینکه این آرا از کجا پیدا شده است را به دقت توضیح دهم البته تحلیل آن بماند برای خوانندگان.
یک فعال رسانهای در یادداشتی خطاب به نمایندگان مجلس نوشت؛ به قانون غلط و اشتباهِ برگزاری همزمان انتخابات شوراهای شهر و روستا با ریاست جمهوری پایان دهید.
یادداشت/ممکن است در آینده نزدیک، صرف نظر از توان و داشتن شرایط مدیریتی این افراد، نوعی جنگ قدرت و مسابقه برای پستگیر شکل گیرد که این موضوع می تواند چالش زا و ناخوشایند شود.
از شواهد و قرائن چنین برمیآید که باید انتخابات 28 خرداد 1400 را به فال نیک گرفت و این روز را آغازگر فصل نوینی در تاریخ 42ساله پرفرازونشیب کشور تلقی کرد. رئیسجمهور منتخب 45 روز دیگر در شرایطی بر مسند بالاترین مقام اجرائی تکیه زده و کار خود را آغاز خواهد کرد که برای اولینبار سه قوه اصلی هماهنگ بوده و ظاهرا مثل هشت سال گذشته شاهد تزاحم در بین قوای اصلی اداره کشور نخواهیم بود.
مدتی است که بحث بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانشآموزان مطرح است. برخی بر این باورند که با توجه به اینکه هنوز روند واکسیناسیون کامل نشده و به کندی صورت میگیرد بهتر است که همچون سال گذشته آموزشها به صورت مجازی صورت بگیرد.
عطریانفر،کرباسچی، مرعشی، دو جلایی پور پدر و پسر، قوچانی و....از جمله افرادی هستند که با ناتوانی ذهنی، نظری و تاریخی خود در فهم شرایط جامعه ایران، تمامی سرمایه اجتماعی و سیاسی جریان اصلاحطلبی را بر باد داده و حتی زمینه بیآبرویــی کســانی چــون خاتمی،کروبــی و .. را نیز فراهم آوردهاند.
«حق تعیین سرنوشت» در ماده ۵۶ قانون اساسی ج.ا.ا بهعنوان یکی از حقوق اساسی مردم ایران ذکر شده است. شورای نگهبان در ج.ا.ا نیز مرکز ثقل نظام در صیانت از این حق است. از سوی دیگر، «حق تعیین سرنوشت» در پیمانهای پایه و بینالمللی حقوق بشر نیز بهعنوان اولین رکن حقوق اساسی انسان در زمره «قواعد آمره» و «تعهدات عامالشمول» ظاهر شده که سایر حقوق مردم بر آن استوار شده است
انتخابات تمام شد و دیگر چند روز است همه میدانند منتخب مردم کیست و چه کسی از 43 روز دیگر کرسی نشین پاستور و رئیس جمهور خواهد شد. با این همه اکنون همه به دنبال کابینه دولت سیزدهم هستند و گمانهزنیهای متعددی از آرایش و چینش نفرات حاضر در کابینه دولت سید ابراهیم رئیسی میشود.
انتخابات تمام شد و پیامدهای سیاسی آن تازه شروع! همین هم باعث شد که احزاب و گروههای سیاسی به فکر تفسیر و تحلیل آرای مردم بیفتند تا براساس دادهها و نتایج این بررسیها، برای فعالیتهای آینده برنامهریزی کنند.
نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: ان شاالله دولت انقلابی منتخب مردم زمینه ساز تمدن نوین اسلامی در سالهای آینده در کنار مردم با مردم خواهد داشت ودراین راه برخویش لازم میداینم همگام با برادرعزیز حضرت آیت الله رئیسی در تحقق این مهم، نقشی سازنده ایفا نماییم.
کاهش بیسابقه مشارکت مردم در انتخابات 1400 علل و دلایل متعدد سیاسی و اجتماعی و اقتصادی دارد که ضروری است به وسیله گروهی از محققان جامعهشناس مورد بررسی دقیق علمی قرار گیرد و آثار و عوارض حتمیاش محاسبه شوند.
با توجه به اینکه ابراهیم رئیسی یا هر رئیس جمهور دیگری نمیتواند از توافق هستهای خارج شود و سیاست خارجی معمولا توسط نظام تعیین میشود، وزارت خارجه یا دولت هم در مسیری خلاف این موضوع حرکت نمیکند و بر این اساس، هیچ رئیس جمهوری در ایران نمیتواند توافق هستهای را باطل کند.