وقتی در گرمای 50 درجه خردادماه دهلران ما پیاده به سمت دبیرستان امام خمینی(ره) میرفتیم فکرش را هم نمیکردیم که جواد با آن چشمهای درشت و پوست آفتابسوخته تیرانداز تیم ملی بشود! ما؟ تیم ملی؟
بارها و بارها در سالهای گذشته این جمله را از دولتمردان شنیدهایم که با ایجاد رونق در بازار مسکن میتوان اقتصاد کشور را از دام رکود نجات داد. استدلال پشت این گزاره این است که اگر بازار مسکن رونق پیدا کند، ساختوساز و فعالیتهای ساختمانی گسترش مییابد و به دنبال آن بخشهای مختلف اقتصاد کشور فعال میشوند، زیرا با تقاضای جدید روبهرو خواهند شد.
درحالیکه خوزستان در بیآبی دستوپا میزند و کرمان اسیر سیل شده و بحران فرونشست زمین تهران و آتشسوزی جنگلها و انواع بحرانهای محیطزیستی، بسیاری از شهرها و روستاهای ایران را تهدید میکند، رئیسجمهوری در روزهای پایانی دولتش معضل کمبود آب و مشکل قطع برق را به گردن خشکسالی انداخته، آن هم با پسوند واژه مثبت «بینظیر»!
صنعت نفت ایران با شاخص قدمت و سابقه دیرین، عقبماندگیهای مفرط در بخشهای اقتصادی، فنی و مدیریتی دارد. تحریمهای اقتصادی یک دهه اخیر، این شرایط را برای صنعت نفت که در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار داشته، تشدید کرده است.
سیاست خارجی دولت سیزدهم بهطور طبیعی خارج از گستره سیاست کلان جمهوری اسلامی نیست؛ زیرا سلسلهارزشهای اسلامی و ملی در سیاست خارجی ایران در طول ۴ دهه گذشته تعریفشده که هیچدولتی؛ چه اصلاحطلب و چه اصولگرا نمیتواند از چارچوب آن خارج شود.
هیچ استــانی به اندازه خــوزستان ثروت طبیعی ندارد. در هیچ استانی به انــدازه خوزستان در طول 100سال اخیر سرمایهگذاری صنعتی انجام نشده است. هیچ استانی از نظر تولید سالانه کشاورزی، قبل مقایسه و رقابت با خوزستان نیست و در هیچ استانی، مزایایی که منطقه آزاد اروند برای شهروندان خوزستانی فراهم کرده، فراهم نشده است.
وضعیت کنونی اقتصاد از چند جنبه قابل تحلیل است و طبیعتا برای اینکه یک دیدگاه واقعبینانه در خصوص اقتصاد پیدابکنیم، باید ببینیم به چه دلیلی به این نقطه یا به عبارت سادهتر؛ به تورم حدود 42 درصد پایان خردادماه یا به رشد نقدینگی بالای سه میلیون و هفتصدهزار میلیارد تومان رسیدیم؟ بنابراین باید ببینیم ریشه این رشد نقدینگی در چیست؟
مسائل خوزستان به نقطهای رسیده که همه اتفاق نظر دارند؛ حق متوجه مردم است. هر چند به نظر بنده نیازی نبود که فریاد مردم بلند شود تا مسوولان امر متوجه این حق شوند. خوشبختانه آقایان، بدون استثنا سفرهای زیادی به خوزستان میکردند و وضع آنجا را میدیدند.
به دنبال اعلام قطعی تعلیق گفتوگوهای برجامی بین جمهوری اسلامی ایران و سایر اعضای باقی مانده در این موافقتنامه بینالمللی از سوی مسوول تیم مذاکره کننده هستهای دولت دوازدهم و موکول شدن ادامه گفتوگوها احتمالی به تشکیل و آغاز به کار دولت سیزدهم، شرایط مختلفی در وضعیت طرفهای غربی برجام حادث شده که باید مورد توجه قرار بگیرد.
به دلیل راهبردی و البته دلایل دیگر در دولت حسن روحانی ایجاد خط لوله گوره ـ جاسک با هدف رفع وابستگی صادرات نفت ایران به جزیره خارگ کلید زده شد که تاثیرات بسیار مهم استراتژیک در منطقه خلیج فارس و دریای عمان در پی خواهد داشت.
دادوستدها در بازار سهام در هفته گذشته با ایست ناگهانی ناشی از اعلام تعطیلات ۶روزه در پایتخت مواجه شد تا شاخص کل با دارا بودن دو روز کاری کمتر، رشد حدود نیمدرصدی را به ثبت برساند. به این ترتیب، دماسنج بازار برای نخستینبار از نوروز سال جاری در سطحی بالاتر از ابتدای سال ایستاد. علاوه بر این، میانگین ارزش معاملات خرد روزانه در هفته گذشته از مرز ۷هزار میلیارد تومان عبور کرد که از روزهای متوسط ۱۰هزار میلیارد تومانی دی و بهمن ماه۹۹ فاصله دارد، اما از ابتدای اسفند تاکنون رکورد به شمار میرود.
جمله فوق که در ناآرامیهای اخیر از زبان یک زن اهوازی بیرون آمد به "نماد" اعتراضات خوزستان تبدیل شد و این استان زرخیز و مظلوم را در صدر خبرهای داخلی و منطقه ای نشاند.
اعلام تشکیل شورای راهبردی برای حل مشکلات خوزستان، از این نظر که صدای مردم و نخبگان در آن شنیده شود رویکردی مثبت است اما بهتر آن است که صدای مردم در پارلمان شنیده شود نه در یک شورای غیر انتخابی. خوزستان 18 نماینده در مجلس دارد. اگر این 18 نفر صدای اکثریت مردماند چرا این صدا شنیده نمیشود و اگر اکثریت مردم را نمایندگی نمیکنند چون در فضای غیر رقابتی ناشی از حذف پیشاپیش رقبا و با آرای حداقلی به مجلس رفتهاند آیا محدود کردن انتخابات و حذف نخبگان به سود امنیت و توسعۀ کشور بوده است؟
فرهنگ را میتوان زیربناییترین عامل پیشرفت و توسعه اقتصادی دانست؛ مقولهای که به شدت مغفول واقع شد و بدینترتیب، نسلی که باید مسئولیت خود را در قبال نسل آینده میدانست به گونهای تربیت نشد تا بر همه وجوه این اصلاح رفتاری اشراف داشته باشد. اینها همه نتیجه سادهانگاری تربیتی و فرهنگی است.
بســته های حمایتی که هربار بخشــی بــه آن اضافه و بخشــی دیگر اصلاح میگردد، تاکنون مسکنی بوده برآلام قشــر عظیمی از اصناف و تنها به عنوان یک سیل بند عمل نموده است.
کتابهای مقدس، و منجمله قرآن، قصههای متعدد و فراوانی برای مخاطبان نقل میکنند. قصهها و داستانهایی از رخدادها، وقایع و یا شخصیتها که در هر یک به موضوعی پرداخته شده است.