نماینده مجلس دهم نوشت: اگر ایران به گونهای نشان دهد که پس از توافق، شرکتهای آمریکایی میتوانند در سرمایهگذاری و قراردادهای اقتصادی با ایران وارد رقابت با سایر شرکتها شوند، این امر بهترین تضمین برای پایداری توافق است و نیازی به تصویب برجام در کنگره آمریکا نیست.
چالش های منع صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت بانوان:
سال ۱۳۹۸ یک بانوی اصفهانی با شکایت از پلیس راهور (راهنمایی و رانندگی) به علت منع صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت، پرونده اش را در یکی از شعب بدوی دیوان عدالت اداری به جریان انداخت. در پی این رسیدگی، ابتدا دادگاه بدوی رای به نفع خواهان یعنی بانوی اصفهانی صادر نمود […]
این یکی، دو هفته درباره تصمیمهایی درمورد حجاب بانوان، واکنشهایی بروز کرد که گاهی وجهی از اعتراض را نشان میداد. به گمان من اینگونه واکنشها ناشی از عدم همهسونگری به این تصمیمهاست. بگذارید برای روشنشدن منظور به عقب برگردیم.
پرونده فعالان محیط زیست جزء پروندههای پرابهامی است که هنوز نتوانسته افکار عمومی را قانع کند؛ پروندهای که گفتهها و شنیدهها درباره آن بسیار است و با وجود همه نارضایتیها از ادامه حبس فعالان محیط زیست، وارد پنجمین سال خود میشود؛ آنهم در شرایطی که هنوز چرایی دقیقی از جاسوسبودن هفت فعال محیط زیست (یک نفرشان دو سال پیش آزاد شد) اعلام نشده است.
این روزها در دولت سیزدهم، مدام از اهمیت درآمد ترانزیت کالا صحبت میشود، میدانیم که عبور کالا یا مسافر از حریم هر کشوری چه هوایی، چه جادهای یا ریلی را ترانزیت یا حمل و نقل عبوری کالا مینامند، گزارهای که یکی از مهمترین منابع کسب درآمدهای ارزی بسیاری از کشورهاست و دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی از این طریق ایجاد میشود.
همیشه فکر میکنیم همه چیز به وفور است و هیچ وقت کاستی نخواهیم داشت، اما با مرور زمان در عصر جدید متوجه میشویم که همه چیز تمام شدنی است و باید مدیریت مصرف را به عنوان یک الگو در آموزشهای پیشادبستان تا آموزشهای دانشگاهی، عمومی، خانوادگی و شهری مدنظر بگیریم.
زمانیکه در جلسهای فردی در میان حرفهایش به پریشان گویی وآسمان و ریسمان بافی مشغول میشود با سررفتن حوصله مخاطبان دوست و همراهش به وی میگویند: «برادر حرف زدن بلد نیستی؛ سکوت کردن که بلد هستی.» گاهی برخی از ما حتی هنر سکوت را نیز بهدرستی بلد نیستیم.
احکام حقوقی اکثریت اعضای هیئتعلمی دانشگاه در سال 1401 نزدیک به 10 درصد نسبت به احکام سال 1400 کاهش یافته است. پس از نافرجامی طرح همسانسازی حقوق اعضای هیئتعلمی وزارت عتف در بازیهای بوروکراتیک میان وزارتین و سازمان برنامه و بودجه، اکنون پرداخت حقالتحقیق و حقالتدریس اعضای هیئتعلمی دانشگاهها نیز با شائبههایی جدی روبهرو شده است.
چندی پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای جامعه عشایری کشور فرمودند هرکس مردم را ناامید کند، برای دشمن کار میکند. رهبر انقلاب، تضعیف ایمان دینی، تضعیف امید و خوشبینی به آینده کشور را ازجمله مؤلفههای جنگ نرم علیه ملت دانستند و خاطرنشان کردند: القای بیآیندگی، بنبست و اینکه مسئولان اداره کشور را بلد نیستند، ازجمله کارهای بدخواهان ایران است و امروز هرکس مردم را از آینده ناامید، یا ایمانهای مردم را تضعیف، یا مردم را به تلاشها و برنامهریزیهای مسئولان بیاعتقاد یا بدبین کند، چه بداند و چه نداند، به سود دشمن کار میکند.
از ابتدای تشکیل مناطق آزاد در ایران تاکنون، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی این مناطق به تنها مزیتی که دلخوش بودند، معافیت مالیاتی بیستساله بود که اکنون پیشنهاد حذف آن از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شده است. این معافیت، حداقل مشوقی است که میتوانست سرمایهگذاران را قانع کند تا در مناطق آزادی بمانند و باعث اشتغالزایی و رونق و آبادانی آن مناطق و به تبع آن، کل کشور شوند.
روند حرکتی وزارت اقتصاد و دستگاههای زیرمجموعه آن و همچنین مجلس شورای اسلامی، طی دهه گذشته با نقض صریح و مکرر قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باعث اعتمادبهنفس بیشتر ناقضان قوانین و مقررات خاص این مناطق و طراحی و انجام تهاجم جدید و پیشروی سنگر به سنگر برای دخالت در امور مناطق توسط آنان بودهایم....
قصه پر غصه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و اخبار ضد و نقیض منتشره پیرامون آن درچهارماه اخیر به ماراتن پیاده روی روی اعصاب کارگران بازنشسته در شرایط سخت گرانیهای افسارگسیخته تبدیل شده و روح آنها را آزرده است.
در جایی گفته بودم که سینمای سالنی، مدتهاست در حالت مرگ مغزی به سر میبرد و تنها به زور دستگاه زنده است. اینک با استدلال زیر معتقدم که سینمای سالنی! (در مقابل سینمای غیر سالنی) قطعا مرده است و تنها تغییر روشها و روندهاست که میتواند این سینما را نجات دهد.
رومن رولان در کتاب «زندگی و آثار» خود جمله قصار جالبی دارد که انگار وصفالحال شرایط امروز کشور ماست، زمانی که میگوید: «مرا با حقیقت بیازار، اما هرگز با کذب، آرامم نکن!»
گزارشهایی در رسانهها منتشر میشود حاکی از آن که واکسن را حل و فصل شده، نفت را میفروشیم، مسکن را داریم میسازیم، کمبود برق را به سرعت حل کرده و6 هزار مگاوات ظرف یکسال به تولید برق افزودیم، تورم را مهار میکنیم و... گزارشهای از این دست بسیار است اما از نظر کف جامعه، مشکلات معیشتی سر جای خودش هست.
روز دوشنبه سیزدهم تیرماه جاری بهدلیل آلودگی شدید هوای پایتخت که سلامت هموطنان را با خطر مواجه میکند، دولت مطابق روش مرسوم ایام مشابه مدارس، دانشگاهها و ادارات را تعطیل کرد تا کارکنان در منزل بمانند و در محیط آلوده سر کار حاضر نشوند.