فریدون مجلسی گفت: برداشت من این است گامهایی که از سوی کشورهای غربی برداشته میشود گامهای خطرناک و جنگطلبانهای است که پیشتر در آستانه حمله به یوگسلاوی، حمله به افغانستان و حمله به لیبی برداشته شده بود.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: اولین مشکل بیاعتمادی تجربی است. به عبارت دیگر همیشه و در گذشته اتفاقاتی رخ داده است که در زمان مناسب برملا نشده و حتی تکذیب شده است، ولی بعدا معلوم شده که حقیقت داشته است. جالب اینکه کسی هم درصدد پیگیری این موارد برنیامده است. در واقع این عدم پیگیری حکایت از آن میکند که آن پوشاندن حقیقت به نوعی ساختاری بوده است والا اگر کسی دروغ بگوید چرا نباید او را شناخت و معرفی و مجازات کرد؟
قرار است برای برگزاری کنکور، اینترنت سراسر کشور دو روز قطع شود. شانس آورده ایم برای کنکور، آب و برق و گاز را قطع نمیکنند و در این دو روز نانواییها نان میپزند. پیشرفت از این بالاتر؟
از بدو وقوع اعتراضات اخیر در شهریور ماه سال جاری، که میتوان از آن تلقی خیزش اعتراضی یا حداکثر جنبش اعتراضی اجتماعی داشت، طیفهایی از اپوزیسیون برانداز و زرادخانههای رسانهای وابسته، بر آن شدند که با سوار شدن بر موج اعتراضات مردم، در جهت خواستهای خود، آن را منحرف کنند و بر آن مُهر خود بزنند.
امکان شکلگیری دوقطبی«مذهبی، غیرمذهبی» در روزهای پس از مرگ مهسا امینی و اتفاقاتی که طی ماههای اخیر صورت گرفت از جمله مواردی بود که بسیاری از تحلیلگران سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا و استادان جامعهشناسی و حتی مذهبیان حوزه و دانشگاه به آن هشدار دادند. همین روزها بود که با انتشار خبری از بستنشینی عدهای در حرم حضرت عبدالعظیم موضوع تقابل «سنت و مدرنیته» نیز در کنار امکان شکلگیری دوقطبی مذهبی و غیرمذهبی مطرح شد.
وزارت اقتصاد یکسری وظایف مشخص دارد. به عنوان مثال باید مصارف دولت را تنظیم کند. یعنی درآمدهای دولت را به گونهای تنظیم کند که مثل ماجرای مالیاتها به فرارمالیاتی منجر نشود. عملا انتظار زیادی از وزارت اقتصاد وجود ندارد.
سعید لیلاز، تحلیلگر اقتصادی و سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: خوب است در همین ابتدای این یادداشت تاکید کنم که من آقای مهدی بیک را فقط تلفنی میشناسم و هیچ وقت حضوری همدیگر را ندیدهایم.
کنار رنج بسیاری از این ماجراها، روایتسازیهای هدفدار بر تلخیهای ماجرا میافزاید و خانوادهها را داغدارتر و برانگیختهتر میکند.تلخ است عزیزی را به خاک سپردن و تلختر این که حتی پیکری هم برای به خاکسپاری نباشد.
تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر آقای رئیسی و دولت ایشان در عرصه اقتصادی کشور و دستاوردهای فراوان بیرون از حد انتظاری است که بهدست آمده است و از طرف دیگر، گرانی افسار گسیخته کالا و خدمات ،مردم را با تنگنا و سختی روبهرو کرده است.
تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر آقای رئیسی و دولت ایشان در عرصه اقتصادی کشور و دستاوردهای فراوان بیرون از حد انتظاری است که بهدست آمده است و از طرف دیگر، گرانی افسار گسیخته کالا و خدمات ،مردم را با تنگنا و سختی روبهرو کرده است.
نماینده مجلس دهم گفت: اگر بنا بر بازداشت، محاکمه و زندان باشد خیلیها از خبرنگاران جلوترند. مثلا کسانی که سال ۱۴۰۰ به مردم وعده رفاه، ارزانی، توافق خوب، تورم تکرقمی و گشت ارشاد مسوولان دادهاند نباید پاسخگو باشند؟
نگاه به محیط بینالملل و اینکه جایگاه کشورها در قرن بیستویکم چه خواهد بود تصویری در ذهن سیاستمداران ایجاد خواهد کرد که یکی از مولفههای شکلدهنده به سیاست خارجی را به وجود می آورد.
یکی از موضوعهای مناقشهبرانگیز در سالهای اخیر میزان اثرگذاری تحریمها بر وضعیت اقتصادی کشور است. برخی افراد با معیار قرار دادن شرایط اقتصادی مطلوب به ارزیابی آثار تحریمها میپردازند و لذا بخش عمده مشکلات اقتصادی را به سیاستگذاریهای نادرست نسبت میدهند.
یک کارشناس مسائل سیاسی طی یادداشتی نوشت: در حالی در میان کشورهای غربی این تلقی عمومی که "قوام حکومت تنها بر بنیان نقشآفرینی مردم است" شکل گرفته که نگاه عمیقتر نشان از تداوم حکومتهای مردمستیز پادشاهی در پوشش دموکراسی نمایشی دارد.
عباس عبدی نوشت: به نظرم اگر رویکرد دفاع از حاکمیت قانون را مبنا قرار دهیم و همه موارد نقض را صریح و آشکار اعلام کنیم، امیدی به اصلاح است. هر تغییری پیش از رسیدن به حدی از حاکمیت قانون، آب در هاون کوبیدن است.
یک اقتصاددان در واکنش به سیاست ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نوشت: با سیاستهای فعلی کشور و با وجود عدم توافق برجام و با وجود حجم نقدینگی وحشتناکی که به اقتصاد تزریق شده است و مهمتر از همه، تمایل شدیدی که به خروج سرمایه در کشور وجود دارد، این سیاست اجتنابناپذیر است.
یونس شکرخواه گفت: ممکن بود ساعتها با هادی خانیکی در اتاق تیتر بنشینیم و برای یک روزنامه تیتر بزنیم، چراکه بلوغ روزنامهنگاری تیتر است و مانند یک قلاب، ماهی را از آب میکشد.
محسن هاشمی گفت: گزارشها و وعدههایی که بعضی از مدیران اجرایی کشور به سران نظام میدهند آنقدر با وضع موجود کشور فاصله دارد که حتی اگر بخشی از آن هم محقق شود شاهکار است، اما در عمل شاهد هستیم به جای پیشرفت در شاخصها، پسرفت اتفاق میافتد و ریشه نارضایتی و مشکلات اجتماعی، معیشتی و اقتصادی کشور هم تفاوت فضا وزمین، وعده وعمل و واقعگرایی با خیالبافی است.
ما دو جور حسین انتظامی داریم. البته تا آن جا که من اطلاع دارم. یکیش مادرزاد مدیر است و اهل پرنسیب و برنامه و این حرف ها که من اصلا با آن کاری ندارم. بد و خوبش بیخ ریش صاحابش. دومی اما کتابخوان است و حریص به مطالعه. که با این یکی کار دارم.