یادداشت‌ها

دکتر سیامک کاکاوند با اشاره به پیچیدگی بیش از ۵۰۰ ضابطه شهرسازی و معماری در فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی تأکید کرد: برای پایان دادن به برداشت‌های سلیقه‌ای و ناهماهنگی‌های موجود، هوشمندسازی کنترل نقشه‌های معماری ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است؛ اقدامی که می‌تواند عدالت شهری را محقق کرده، خطای انسانی را کاهش دهد و گامی بزرگ در جهت تحقق شهر هوشمند باشد.
دیدم پس از جنگ اخیر جوان تحصیلکرده‌ای (کلهرودی) را به علت نقدی منطقی، فوری بازداشت و البته سپس با قرار او را آزاد کردند ولی اینها نتیجه عکس دارد. نظام سیاسی باید دایره خطوط قرمز برای بقای خود را گسترش بدهد. اطمینان نسبی دارم که آقای اژه‌ای اینها را به خوبی متوجه می‌شوند.
دکتر محمدحسین محمدی، تحلیلگر اقتصاد سیاسی بین الملل نوشت:

مرزهای پنهان چابهار تا گوادر؛ مسیرهای سودآور ایران و پاکستان که هیچ‌کس نمی‌بیند

دکتر محمدحسین محمدی، تحلیلگر اقتصاد سیاسی بین‌الملل، معتقد است مرز ایران و پاکستان نه فقط خط تقسیم جغرافیایی، بلکه سکوی پنهانی برای میلیاردها دلار تجارت غیررسمی است؛ مسیری که می‌تواند امنیت غذایی ایران را تضمین کند، انرژی پاکستان را تأمین کند و با تهاتر و مدیریت بازرگانان خبره، اقتصاد دو کشور را متحول سازد—به شرط آنکه دولت‌ها و فعالان اقتصادی شجاعت نگاه به واقعیت‌های میدانی را داشته باشند.
یک فعال روابط عمومی و ارتباطات به بهانه وصیت استاد فرشچیان نوشت؛

روابط عمومی پس از فوت/ مرحوم فرشچیان چگونه بعد از فوت میراث اصفهان را تقویت کرد؟

وصیت استاد محمود فرشچیان برای دفن شدن در کنار آرامگاه صائب تبریزی، تنها یک تصمیم شخصی نیست؛ بلکه حرکتی نمادین است که به گفته کارشناسان روابط عمومی، یک پیام فرهنگی ماندگار و هویت‌ساز برای جامعه هنری و برند فرهنگی اصفهان به همراه دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: روایت آزادگان از دوران اسارت، سیمایی از مظلومیت و البته اقتدار حضرت زینب (س) را مجسم می‌سازد و آزادگان همچون «الماس» بر تاریخ کشور می‌درخشند.
جنگ ۱۲ روزه نشان داد که منطق جنگ در دوران مدرن، نه بر اساس تصورات قدیمی از بازدارندگی و قدرت سخت، بلکه بر پایه اصطکاک میان اراده‌ها، غافلگیری، تاب‌آوری اجتماعی و ادغام فناوری با قدرت نظامی شکل می‌گیرد. محمد درودیان در این یادداشت تحلیلی، هفت درس راهبردی از این جنگ ارائه می‌دهد که برای آینده تصمیم‌سازی دفاعی و امنیتی کشور حیاتی است.
سخنگوی دولت با اشاره به توافق صلح آذربایجان و ارمنستان گفت: ایران نگرانی‌های خود درباره هرگونه حضور خارجی در این روند را بیان کرده است و ورود بازیگران فرامنطقه‌ای پیامدهای منفی دارد.
حمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران دریادداشتی که در نشریه «فارن پالسی» منتشر شده است با بیان اینکه جنگ‌طلبان از بستن هر پنجره‌ای برای دیپلماسی سود می‌برند و ما باید این فرصت را از آنها بگیریم تا نتوانند پارادایم تهدید مخرب را تثبیت کنند، تاکید کرد: اکنون زمان تغییر پارادایم است.
زهرا بیگی‌نژاد پژوهشگر در حوزه معماری و شهرسازی نوشت:

از پارک‌های شمال شهر تا بی‌فضایی جنوب؛ چرا برخی محله‌ها همچنان محروم‌اند؟

در حالی که شهر باید برای همه شهروندان، صرف‌نظر از محل تولد یا سکونت، فرصت برابر زندگی و رشد فراهم کند، واقعیت کلان‌شهرهای ایران چیز دیگری می‌گوید؛ از پارک‌ها و مراکز فرهنگی شمال شهر تا محله‌هایی که برای یک درمانگاه باید کیلومترها پیمود، شکاف عمیق عدالت فضایی همچنان بر چهره شهر سایه انداخته است.
احمد زیدآبادی در یادداشتی تلگرامی مطرح کرد:

انجمن دفاع از حقوق زندانیان می‌تواند مرجع تفکیک زندانی سیاسی باشد

فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: به نظرم انجمن دفاع از حقوق زندانیان می‌تواند مرجع معتبری برای تفکیک زندانی سیاسی از غیرسیاسی باشد و فهرست جامع و مانعی در اختیار رئیس دستگاه قضا قرار دهد.
روابط عمومی، با نقش کلیدی خود در پیوند میان سازمان‌ها و مردم، می‌تواند به‌عنوان پیشانی دفاع و ترویج ارزش‌های فرهنگی و مذهبی عمل کند؛ آن هم با ترکیب هنرمندانه سنت‌های اصیل و ابزارهای نوین ارتباطی برای جذب و همراه‌سازی نسل‌های مختلف، به‌ویژه جوانان.
جانشین معاون سیاسی سپاه نوشت: عرصه سیاست‌خارجی جایی برای بیان هر واقعیتی نیست. مخاطرات بیان عبارت‌های نادرست توسط مسؤلان بلندپایه دولتی، بیش و پیش از همه دامن خود دولتی‌ها را می‌گیرد و کار را برای کنش‌گری آنان در عرصه بسیار پیچیده و نفس‌گیر سیاست‌خارجی و حتی سیاست داخلی دشوار می‌سازد.
بخشی از سخنان دیروز آقای پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در دیدار با اصحاب رسانه، رنگ و بوی این دیدگاه را داشت که یا بایستی از طریق مذاکره در مقابل خواسته‌های آمریکا سر تسلیم فرود ‌آوریم و یا در جریان جنگ به خواسته‌های آمریکا تن بدهیم! در این دیدگاه، ایستادگی و مقاومت کمترین جایگاهی ندارد هر دو سوی این دوقطبی، تسلیم است!
نهاد اطلاعاتی خیلی دنبال اطلاعات محرمانه و شنود و این‌جور چیزها نباید باشد. اتفاقا در ادبیات دینی هم این رفتار نفی شده است، نه فقط به دلایل اخلاقی، بلکه به علت کارکردی و انحراف ذهن نهی شده است.
مجید قاسم کردی، حقوقدان و فعال مدنی در یادداشتی نوشت:

غزه و گرسنگی که جهان نخواست بشنود

نوار غزه در محاصره شدید و بحران گرسنگی قرار دارد؛ بیش از دو میلیون نفر در سایه بمباران‌ها و انسداد کمک‌های بشردوستانه، از حق بنیادین خود بر دسترسی به غذای کافی و سالم محروم شده‌اند. حقوقدان مجید قاسم کردی این شرایط را نقض آشکار حقوق بشر و جنایت جنگی می‌داند و بر ضرورت واکنش فوری و قاطع جامعه بین‌المللی تأکید می‌کند.
در آستانه تلاش دولت لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی هشدار می‌دهد که این اقدام، اجرای نقشه آمریکا و اسرائیل برای بی‌دفاع کردن لبنان است؛ نقشه‌ای که به باور او مقدمه اشغال کامل این کشور در چارچوب طرح «نیل تا فرات» خواهد بود.
نشست صمیمی وزیر جهاد کشاورزی با خبرنگاران:

از آمار رشد تا لحظه شیرین برش کیک/ ببینید

در شبی که آمارهای امیدوارکننده بخش کشاورزی اعلام شد، وزیر جهاد کشاورزی و خبرنگاران با برش کیکی مشترک، پیام نزدیکی و همدلی را مخابره کردند؛ لحظه‌ای که به گفته یکی از خبرنگاران، «برشی از فاصله‌ها» بود.
در سال ۲۰۰۸، زیمبابوه در اوج بحران اقتصادی خود تصمیم گرفت ۱۰ صفر از پول ملی‌اش حذف کند. تورم این کشور در آن زمان به بیش از ۲۳۰ میلیون درصد رسیده بود و این اقدام قرار بود اعتماد عمومی را بازگرداند و اقتصاد را سر و سامان دهد.
زهرا بیگی‌نژاد پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی نوشت:

پیاده‌روهای بی‌جان، میادین بی‌هویت؛ قصه‌ای که باید تمام شود

شهر تنها با ساختمان‌ها ساخته نمی‌شود؛ جان شهر در پیاده‌روها، میدان‌ها، پارک‌ها و نیمکت‌هایی جریان دارد که مردم را به حضور، تعامل و زندگی دعوت می‌کنند. معماری هوشمند و زندگی‌محور این فضاها، کلید ساختن شهرهایی زنده، امن و پر از حس تعلق است.
خوزستان در انتظار عمل به وعده‌ها؛

آقای رئیس‌جمهور، چه خبر از خوزستان؟

با گذشت ماه‌ها از سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان، پرسش‌های اساسی بی‌پاسخ مانده‌اند؛ مصوبات چه شد؟ بودجه‌ها کجا رفت؟ و کدام مشکل اساسی استان رفع گردید؟
رهبر معظم انقلاب با صدور حکمی تازه، بار دیگر بر حمایت و اعتماد کامل خود به دریابان علی شمخانی تأکید کردند؛ فرمانده و دیپلماتی که از دوران دفاع مقدس تا مدیریت بحران‌های حساس منطقه‌ای، نقش مهمی در حفظ امنیت و ثبات کشور ایفا کرده است.
سازمان آگهی های پُرسون