یادداشت‌ها

ظاهرا مفهوم سیاست و حکمرانی امور به شکل عجیبی غیرمنعطف و سخت و البته شکننده همچنان ادامه دارد. در انتخابات تیر ماه شاهد قدری انعطاف امیدبخش بودیم و معلوم نیست که چرا اراده‌ای به تداوم آن انعطاف وجود ندارد. وضعیت به گونه‌ای است که گویی یک نفر با یک پوشش عادی و ثابت بخواهد هم در قطب جنوب زندگی کند و هم در صحرای سوزان.
فضای مجازی، به‌ویژه در شرایط کنونی، ظرفیت بی‌بدیلی برای شفاف‌سازی و هم‌افزایی در حل مسائل اصلی جامعه دارد. تبدیل فضای مجازی به محلی برای تضارب آرا و جلب مشارکت عمومی در حل چالش‌های کلان، می‌تواند به تقویت همبستگی و کارآمدی منجر شود.
واکنش مردم به رفع فیلترینگ آن ابعادی که باید می داشت را نداشت که به نظر می رسد این مورد باید مورد کنکاش قرار گیرد تا سیاستمداران بدانند که مردم چه توقعاتی از آنها دارند.
هیچکس موافق بالا رفتن نرخ ارز نیست اما دستکاری غیرعلمی در این نرخ هم وقتی به عوامل ایجابی آن بی‌توجهیم، جز ایجاد رانت و سونامی تورمی و به دنبال آن فروش ارزان ذخایر ارزی و از بین بردن مزیت نسبی تولید داخلی، ثمره دیگری برجای نمی‌نهد.
نظام تصمیم‌گیری در لابه‌لای ده‌ها شورای عالی و کمیسیون دیری است که به کما رفته است. دیر وقتی است که در این کشور هیچ تصمیمی گرفته نمی‌شود، چراکه شوراها اصولا برای تصمیم‌گیری خلق نشدند، بلکه فرصت تصمیم را که وظیفه ذاتی مدیران است، از آنها سلب کرده‌اند.
مقاومت یک شِق «سخت‌افزاری و جنگ سخت» دارد و یک شِق «نرم» و درونی شده و به شکل دقیق‌تر، «سبک زندگی شدگی» دارد. برای موفقیت و رفع زورگویی و استکبار، هر دوی این‌ها توامان لازم است. ما فکر می‌کنیم یکی از دلایل مهم سقوط 11 روزه دمشق، در همین نکته نهفته است.
علی مصطفی‌نژاد دارنده قلم صلح جهانی و فعال اجتماعی:

این یادداشت از تن بی سرِ خلبان سرزمین‌اش می نویسد! بخوانید

پدر و مادر شهید چاغروند به دزفول می‌روند جهت شناسایی پیکر تازه تفحص شده. مادر بیش از همه منتظر دیدن جنازه فرزند رشید خویش است. اما گویا فرمانده نگران است که‌ مادر جنازه را ببیند. مادر بی‌تابی می‌کند! فرمانده همچنان نگران! مادر تاب نمی‌آورد، خود را به جنازه فرزند عزیزش می‌رساند ،در کمال ناباوری می‌بیند که جنازه فرزند دلبندش سر ندارد!
اقلیت پر سرو صدا، امروز کارشان به جایی رسیده که حتی برای رهبری، بیت رهبری و منصوبان رهبری تعیین تکلیف می کنند، چون مشی آنها را بر خلاف خود می بینند، این اواخر حتی با دولت سیزدهم نیز سر ناسازگاری گذاشتند، علیه شهید رئیسی موضع گرفتند و در سفر اخیر وی به قم و سخنرایش در صحن حرم با دادن شعارهایی ایجاد اختلال کردند.
تورم بالا و افزایش بی‌رویه هزینه‌های روزمره، نظیر مسکن، خوراک و بهداشت، یکی دیگر از مشکلاتی است که کارگران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. حتی در صورت افزایش دستمزدها، همچنان این افزایش‌ها قادر به پوشش دادن هزینه‌های جاری زندگی کارگران نیست.
فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: این سطح از بدفهمی و پرت‌بودگی دیگر کارد را به استخوان کشور رسانده است. با هر موج از آلودگی هوا، طبیعت این سرزمین فغان برمی‌آورد که دست از «مزخرفات» بردارید و مرا دریابید؛ زیرا من مأمن زندگی شمایم و اگر توان و قوت و پاکی خود را از دست دهم، شما همه در شمار مردگانید.
سؤال کلیدی این است که آیا شورای پول و اعتبار در جریان افزایش فاحش نابرابری نرخ ریال با ارزهای خارجی است؟ آیا تصمیمات متخذه از سوی وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی فرآیند قانونی خود را طی کرده است؟ مسئولیت مدنی مصوبات و تصمیمات متخذه به عهده کیست؟ چه کسی پاسخگو است؟ حد یقف افزایش نرخ دلار و یورو کجاست؟
ما وقت کمی داریم،‌ پول کمی هم داریم، کار زیادی هم داریم؛ ببینید اولویّت‌ها چیست. دو جور اولویّت داریم؛ چه اولویّت کارهای زیرساختی و اساسی، چه اولویّت کارهای فوری. بعضی از اولویّت‌ها مربوط به مسائل فوری است، باید اینها را به صورت مناسبی حل کرد؛ مسئله‌ گرانی، تورّم و امثال اینها. بعضی از مسائل، مسائل زیرساختی است؛ اگر چنانچه امروز نکردیم، ده سال دیگر باید شروع کنیم.
همه نیروهای سیاسی مخاطب این پیشنهاد هستند که باید آمادگی حمایت بدون قید و شرط، از پزشکیان را برای رسیدن به یک تفاهم جدی جهت عبور کشور از این وضع فراهم کنند و آقای رییس‌جمهور نیز باید قدر این حمایت را دانسته و بهترین رویکرد و توافق و وفاق را در بالاترین سطح رقم بزند.
علی مصطفی‌نژاد دارنده قلم صلح جهانی و چهره فعال اجتماعی در یادداشتی نوشت:

خلبان غفور گل لاله نثار تو باد ای شهید

خلبان غفور، به خاطر پرواز های پیاپی در جنگ ایران و عراق که توانسته بود در یک مدت زمان بسیار کوتاه، تا بیش از ۸۰ پرواز مهم انجام دهد، شهرتش زیاد شده بود.
واقعیت این است که احزاب و جریان های سیاسی لبنان به دلیل وابستگی های خارجی و تضاد منافع هرگز قادر به انتخاب رئیس جمهوری مورد توافق نبوده و همیشه این قدرت های خارجی یعنی یک قدرت عربی و یک قدرت غربی ، بوده اند که چراغ سبز را روشن می کردند.
حماسه 9 دی به ما یاد داد که مردم ایران حساسیت ویژه‌ای برای بحث امنیت ملی خود قائلند. این موضوع در شرایط کنونی که دشمن تصور می‌کند پایه‌های امنیت ایران با تضعیف سرپنجه‌های مقاومت در منطقه به‌ خصوص پس از سقوط دولت سوریه کاهش یافته‌، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
چه شد که هم عوام و هم بسیاری از خواص در طول چند ماه فتنه ۸۸ فکر می‌کردیم کسانی که انقلاب برخاسته از نهضت حسینی را قبول ندارند غیر از کسانی هستند که خود امام حسین علیه السلام را قبول ندارند؟
نگاه وفاق و گفت وگو با شخص یا جریانی که مخالفتی دارد اجمالا قابل پسند است ولی نه به معنای اینکه میدان به رقیب وا گذار شود که باعث یأس نیروهایی که با امیدواری وارد این عرصه شدند بشود. ایجاد تعادلی این چنین می تواند به دولت کمک کند که کار خود را بیشتر و بهتر پیش ببرد
انصاراالله یک مسیر نفوذ جدید در زمینه پهپادها از دریای مدیترانه و از آنجا به خط ساحلی، در مسیری که از سینا به نوار غزه و از آنجا به نقب غربی می‌گذرد، اضافه کرده است.
ترکیه درصدد ایجاد یک دولت وابسته به خود در سوریه است و در عین حال به دلیل شکننده بودن اقتصاد آن، برداشتن بار دولتی که هم‌اینک به یک دهان باز تبدیل شده و به همه چیز احتیاج دارد، برای آنکارا به شدت دشوار است و بازگشت ذهنیت مردم سوریه از همسایه شمالی خود که اصرار دارد هم بخش‌هایی از سوریه را در اشغال داشته باشد و هم به ‌عنوان قیم آن ایفای نقش کند، چندان دور نیست.
مدیر را برای اداره امور و در محیطی پرورش می‌دهند که عزمی برای حل مسائل باشد؛ هنگامی که عزم ملی برای اصلاح امور نباشد اصلا مدیری پرورش داده نخواهد شد. چه ۱۰ تا چه ۱۰۰۰ تا. این همه مدیر شایسته آماده خدمت هستند یا استعلام آنان منفی می‌شود یا عطای حضور در دولت را به لقای آن می‌بخشند.
عراقچی نوشت: دو کشور ایران و چین همچنان در کنار هم دو بال توسعه و امنیت را برای منطقه و جهان به پرواز در آورده و با اراده قوی ادامه خواهند داد. برگزاری رزمایش مشترک امنیت دریایی ۲۰۲۴ که جلوه‌ای از همکاری‌های سطح بالا و تلاش مشترک برای تضمین امنیت دریایی بوده است، نشانی دیگر از همکاری‌های عملگرایانه و راهبردی فی مابین است.
سازمان آگهی های پرسون