یادداشت‌ها

امیر دبیری‌مهر در یادداشتی نوشت:

شروط ایران برای مذاکره

در شرایط کنونی حاکمیت شش شرط و ملاحظه در نظر گرفته است که اگر آمریکا آنها را در محاسبات خود لحاظ کند، امکان آغاز مذاکرات وجود خواهد داشت.
عباس عبدی در یادداشتی نوشت:

دو مطالبه حیاتی

تهدیدهایی که ممکن است سیاست هسته‌ای ایران به سوی ساخت بمب برود نیز چون در ادامه سیاست بازدارندگی است، مشکلی را حل نخواهد کرد، زیرا گذشته از تبعات فاجعه‌بار آن، به این علت که معطوف به بازدارندگی در برابر جهان است به نتیجه‌ای هم منجر نخواهد شد.
برای جمهوری اسلامی ایران که داعیه‌های تمدنی دارد و همواره در صدد شکل دادن به یک نظم منطقه‌ای بومی و درون‌گرا (بدون مداخله قدرت‌های بیگانه) بوده‌است؛آیین باستانی نوروز آغاز حرکت کنشمند برای نقش‌آفرینی، تولید فرهنگ و هنجارسازی در عرصه منطقه‌ای و جهانی است.
محمد ایمانی در یادداشتی نوشت:

آمریکای ترامپ در حال بلعیدن خود است؟

ترامپ با همه تهدید‌ها و گردن‌کشی‌ها و مزاحمت‌هایش، زمینه‌ساز تضعیف بیشتر قدرت آمریکا در دنیاست. باید به سخن حکیمانه شهید سلیمانی به چشم راهبرد نگاه کرد که گفت: «من با تجربه می‌‌‌‌گویم میزان فرصتی که در بحران‌‌ها وجود دارد، در خود فرصت‌ها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.»
جواد گودرزی مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی نوشت؛

"نه به تصادف" پویشی برای پاسخگوکردن بازیگران عرصه رانندگی

قضاوت شتابزده درباره طرح های در حال اجرا که هنوز به ایستگاه های انتهایی خود نزدیک نشده در نگاه خوشبینانه نشانه ساده‌انگاری در خصوص مقوله فرهنگ و فرهنگسازی است.
معاون سیاسی سپاه پاسداران نوشت: در صورت عملی‌شدن تهدیدها علیه برنامه هسته‌ای، ایران در دکترین دفاعی و ماهیت برنامه هسته‌ای خودش تجدیدنظر خواهد کرد؛ معنای این تجدیدنظر بسیار روشن است. هرچند اقدام به شرارت از سوی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به ایران و ایرانی‌ها خساراتی را وارد خواهد ساخت؛
مرتضی مومیوند دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی و پژوهشگر علوم انسانی:

رجب طیب اردوغان کمی تاریخ بخواند! /تبریز قلب تپنده ایران، نه سرزمین خیالی اردوغان

ادعای بی مبنای اردوغان در قلمرو معنوی خواندن تبریز، توهین به شعور تاریخی یک ملت است، ملتی که نه‌ فقط حافظ خاک، که حافظ روح، فرهنگ و هویت خویش بوده و هست. اردوغان اگر تاریخ را با چشمانی باز مطالعه می‌کرد، درمی‌یافت که تبریز را نه با شعار، بلکه با ایمان و خون و غیرت مردانی چون ستارخان و باقرخان می‌توان شناخت، مردانی که سینه‌ سپر کردند تا این خاک پای بر جا بماند.
کیانوش جهانپور در یادداشتی نوشت:

سرمایه گذاری برای تولید؛ مقایسه ایران و ترکیه

ترکیه در شاخص‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری برای تولید به مراتب از ایران پیشی گرفته است. این برتری ناشی از ثبات نسبی اقتصادی، جذب سرمایه خارجی و تمرکز بر تولیدات صنعتی و صادراتی است.
معتقدم این لحظه سرنوشت‌ساز یعنی تعیین شعار راهبردی «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم ایران اسلامی موجب نتایج دستاوردمحور رونق اقتصادی در طی سال جدید می شود. فرصت طلایی لطف بی حد رهبری به عرصه تولید در کشور مغتنم است و تمامی ظرفیت‌های کارشناسی، مشاوره‌ای و زیرساختی پارلمان بخش خصوصی قزوین، پای کار می آید
محمد اصلانی از مدیران کارآزموده، توانمند و با سابقه موفق اجرایی در کشور که اتفاقا سابقه معاونت عمرانی استانداری لرستان را در کارنامه خود دارد، ضمن تقدیر از فعالیت فرهنگ ساز رسانه ها خصوصا رسانه پُرسون در راستای پویش نه به تصادف، طی یادداشتی تجارب خود در کارگروه حمل و نقل و ایمنی جاده ای را با پیشنهاداتی ارائه داده است که با هم میخوانیم.
فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی نوشت: مهم نیست که جریان اصولگرایی الان و بعد از ۱۶سال، گمان می کند توانسته است میرحسین موسوی و مهدی کروبی را در انتخابات۸۸ شکست دهد بلکه مهم آن است که از حصر این دو چهره باری نبسته و احمدی‌نژاد با لگدزدن به دستاورد آن انتخابات، حتی در نگاه تندروهای مااصولگراها چهره ای کریه دارد.
محمد محمودی کیا در یادداشتی نوشت:

بحران یمن و افزایش تنش در خاورمیانه

دکتر محمد محمودی کیا عضو هیأت علمی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در یادداشتی نوشت: می‌توان انتظار داشت منطقه خاورمیانه یکبار دیگر در آستانه یک بحران امنیتی ویرانگر قرار گیرد تا در فرجام این راه الگوی نوینی از نظم و ترتیبات منطقه‌ای با تأثیرات جهانی شکل پیدا کند.

چهارشنبه آخر سال، شبی پرشور و هیجان که از کهن، هر ساله در آستانه نوروز برگزار می‌شود که گاهی به دلیل بی‌احتیاطی و نادیده گرفتن اصول ایمنی به میدان جنگی پر از مخاطرات مبدل می‌شود.
مهدی مطهرنیا تحلیلگر‌ مسائل‌ بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

حرکت در مسیر مذاکره

باید به این موضوع اشاره کرد که هیچ کشوری نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن شرایط هویتی خود و بدون پیش‌شرط وارد مذاکره شود.
مدیریت ضعیف مخازن سدها و گسترش بی‌رویه شهرها به همراه تضعیف زیرساخت‌های ایران برای مقابله با اثرهای تغییرات اقلیمی موجب شده تا شهرهای سیل‌خیز آسیب‌پذیری بیشتر در برابر سیلاب داشته باشند. اجرای تراس‌بندی، احیای جنگل‌ها و ساماندهی برای نفوذ آب باران می‌تواند روان‌آب را کاهش بدهد.
خداوندا به مقامات و مسئولین و حکمرانان و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان و ذی‌نفوذان کشورمان، عقل و تدبیر و درایت و دلسوزی و علم و آگاهی و بینش و تقوا و مردمداری و مردم‌دوستی بیشتری عنایت فرما.
پس اولین گام برای رسیدن به عدالت اصلاح این نقیصه در کیفیت انتخاب نمایندگان مجلس است. دومین گام اجرای بی‌طرفانه و کامل در اجرای قوانین عادلانه است. اگر قانونی عادلانه باشد ولی اجرای آن بی‌طرفانه نباشد، قطعا ناقض عدالت است.
کاشف خبر نه تنها به این ادعای سطحی خود کفایت نکرده بلکه فضاسازی رسانه ای ایجاد کرده و برای تحریک احساسات عمومی ادعا کرده مستندات آن را به معاون دادستان ارائه نموده است. یعنی فرد با کلماتی چون مستندات و معاون دادستان به دنبال آن است به خبر خود ارزش و بهای بیشتری دهد در حالی که منظور وی از مستندات همان طور که خودش نیز اشاره کرده همان گزارشهای خود بانک مرکزی و گمرگ است که منتشر شده اگر قرار بود ۶۱ هزار تن طلا گم بشود هیچ نیازی نبود بانک مرکزی خود مسنتدات آن را منتشر کند.
احمد زیدآبادی در یادداشتی نوشت:

ساسی و مربیان تربیتی!

احمد زیدآبادی در یادداشتی در صفحه شخصی خود با تیتر «ساسی و مربیان تربیتی!» نوشت: به نظرم آقای حدادعادل معادله را معکوس می‌بیند.
هادی حق‌شناس اقتصاددان در یادداشتی نوشت:

چالش جهانی و فرصت ایران

سال آینده از جهت این که کمی روابط سیاسی شفاف‌تر خواهد شد، از این نظر که از یکسو موضع ایران در مقابل غرب و از سوی دیگر موضع سایر کشورهای غربی در مقابل دولتی که در آمریکا مستقر شده، مشخص و تثبیت می‌شود.
محمد مهدی مظاهری در یادداشتی نوشت:

ایران را از صخره سخت تحریم‌ها چطور عبور دهیم؟

مصلحت حکم می‌کند که در عرصه سیاست خارجی انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان دهیم، فضای ملتهبی که پیرامون سیاستها و برنامه های ایران در عرصه منطقه ای و جهانی شکل گرفته  است را آرام سازیم و کشور را از صخره سخت تحریمها عبور دهیم.
با عنایت به مواهب و مزایای متعدد هوشمند سازی در تمام عرصه‌ها و زمینه‌ها دوران معاصر به نظر می‌رسد در حوزه معظم و پیچیده برنامه‌ریزی، طراحی، اجرا، نظارت و کنترل نظام کالبدی و عملکردی سرزمینی و سکونت‌گاهی و ساماندهی وضعیت موجود، بهره‌برداری از هوش مصنوعی در راستای ارتقاء و بهبود کیفیت همه‌جانبه و انجام اصلاحات و بازنگری‌ها مستمر و فراگیر از مهم‌ترین الویت ها و ترجیحات لازم و ضروری است.
سید احمد حسینی در یادداشتی آورد:

سخنی با مسئولین در مجلس و دولت

به منظور ارزیابی دقیق وعلمی عملکرد همه نهاد ها ودستگاههای بودجه بگیر در کشور و داشتن فرصت کافی هم در دولت و هم در مجلس در بررسی کارشناسی و اصولی برنامه ها و نیازهای بودجه ای آنها، میتوان بجای ارائه بودجه سالانه توسط دولت به مجلس و بررسی و تصویب بعضا عجولانه و غیر کارشناسی آن در مجلس، آنرا هر دوسال یکبار، دولت به مجلس تقدیم کند.
سازمان آگهی های پرسون