یادداشت‌ها

سارا فلاحی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در یاداشتی، سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه و برخی کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس را تحلیل کرده است.
انگشت حیرت در دهان همچون بسیاری از دلسوختگان خوزستانی به این می اندیشم که حقیقتا با مدیران ناکارآمد غیربومی چه باید کرد؟ مگر میشود یک استان قریب به اتفاق مدیرانش غیر بومی باشد؟ پس فرزندان متعهد، متخصص، مدبر و آگاه به امور استان چه جایگاهی از سهم مدیریتی استان دارند.
علیرضا تابش به بهانه روز ارتباطات نوشت:

هگتا چگونه روابط عمومی را به سلاح راهبردی تبدیل کرد؟

در دنیای پرتلاطم امروز، جایی برای توقف نیست. سازمان‌هایی که نتوانند هم‌پای تغییر حرکت کنند، به‌سرعت از گردونه رقابت خارج می‌شوند. در چنین شرایطی، نوآوری نه یک امتیاز، بلکه ضرورتی استراتژیک برای بقا و رشد سازمان‌هاست.
مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی نوشت:

مردم غزه از گرسنگی نمیرند!!

ای کاش این سه کشور عربی که میزبان ترامپ بودند، در ازای خوش خدمتی و عقد قراردادهای تریلیون دلاری، حداقل از رئیس جمهوری آمریکا که اصلی ترین حامی اسرائیل است، مصرانه می خواستند که: «مردم غزه از گرسنگی نمیرند!»
دونالد ترامپ با تکرار مواضع خلاف واقع، رسانه‌ها را به چالشی خطرناک می‌کشاند؛ چالشی که اگر نادیده گرفته شود، دروغ را بدل به واقعیت ذهنی مخاطب می‌کند. آریا یونسی با تکیه بر نظریه «لقمه حقیقت» جرج لیکاف، هشدار می‌دهد که چگونه رسانه‌ها ناخواسته به تریبون تبلیغاتی ترامپ بدل می‌شوند و راهکار مقابله با آن را نیز پیش می‌گذارد: حقیقت، نفی دروغ، و بازگشت به حقیقت.
در روزگاری که گاه عدالت در حصار بخش‌نامه و قانون گرفتار می‌شود، هستند قاضیانی که با منش انسانی و درک عمیق از جایگاه خطیر قضاوت، داد را نه صرفاً در متن حکم، که در رفتار و گفتار خود جاری می‌سازند. این یادداشت مروری است بر مواجهه‌ای انسانی در یکی از دادگاه‌های خانواده شیراز؛ مواجهه‌ای که نشان داد عدالت می‌تواند با کرامت همراه شود.
سید عبدالجواد موسوی، شاعر و نویسنده، در یادداشتی انتقادی به برگزاری ۱۲۰ هزار مراسم بزرگداشت برای ابراهیم رئیسی واکنش نشان داد و این اقدامات را نه خدمت به دولت، بلکه نمایش‌هایی بی‌ثمر برای مردم دانست. او با اشاره به معیارهای واقعی ارزیابی عملکرد دولت‌ها، تأکید کرد که احترام واقعی از عملکرد حاصل می‌شود، نه از هیاهوی تبلیغاتی.
محمد ستوده نیک کارشناس حوزه ارتباطات و روابط عمومی نوشت:

صنعت بدون روابط عمومی؟ غیر ممکن!

در روز ملی ارتباطات، محمد ستوده‌نیک، کارشناس حوزه ارتباطات و روابط عمومی، با تأکید بر نقش حیاتی روابط عمومی در صنایع معدنی و فولادی، خواستار تقویت جایگاه این حوزه به‌عنوان بازوی راهبردی در توسعه صنعتی، ارتقاء اعتماد عمومی و تحقق اهداف ملی شد.
پس از آنکه میرسلیم نمایندگان مجلس را به دریافت رشوه از برخی وزارتخانه‌ها متهم کرد، رئیس مجلس از دادستان تهران خواست تا به این موضوع رسیدگی کند. اما این تنها اتهام جنجالی نیست؛ در سایه ضعف نظارت استصوابی و مشارکت کم مردم در انتخابات، مجلس کنونی به جایی رسیده که دیگر نه تنها در برابر فساد خود مقاوم نیست، بلکه به محلی برای طرح چنین اتهاماتی تبدیل شده است. در این شرایط، سوال اصلی این است که چرا چنین مسائلی مطرح می‌شود و چه اصلاحاتی برای برطرف کردن این مشکلات ضروری است؟
محمدحسین محمدی کارشناس اقتصاد بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

تورم در ایران و پاکستان؛ چرا همسایه شرقی موفق‌تر عمل کرد؟

در این یادداشت نگاهی مقایسه‌ای میان ایران و پاکستان در مسیر کاهش تورم و درس‌هایی که ایران می‌تواند از تجربه پاکستان بگیرد، خواهیم داشت. برای درک بهتر از آنچه برای نیل به کنترل تورم در دو کشور  ایران و پاکستان انجام شده مقایسه سیاست‌های مهار تورم در این دو کشور در ابعاد موضوعی مختلف می تواند سودمند باشد
سخنگوی وزارت خارجۀ ایران دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط را «دشوار» و «مفید» توصیف کرده است. او «مفید» بودن مذاکرات را به شناخت بهتر دو طرف از مواضع یکدیگر مربوط دانسته که نوعی تعارف دیپلماتیک برای پرهیز از به کارگیری افراطی واژه‌های منفی قلمداد می‌شود.
فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی نوشت: اگر اصل خبر مجعول نباشد، حداکثرش این است که ترامپ وعدۀ تشکیل یک کشور فلسطینی را در آیندۀ نامشخص خواهد داد و در ازایش عادی‌سازی فوری روابط کشورهای عرب و مسلمان بخصوص عربستان با اسرائیل را درخواست خواهد کرد.
مجتبی محمودی مهماندوست رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور نوشت:

اسناد ملی، حافظ گنجینه‌هایی چون خلیج فارس!

در نگاه ما، اسناد تاریخی، نسخ خطی، کتب کهن و متون مکتوب، همچون آینه‌هایی شفاف، تصویری از سیر تمدنی، اندیشه‌ورزی، ساختارهای اجتماعی و تحولات تاریخی یک ملت را بازتاب می‌دهند. این آثار، حلقه‌های اتصال نسل امروز با گذشتگان و چراغ راهی برای آینده‌اند.
کیهان نوشت: ادعای ترامپ برای تغییر نام خلیج‌فارس اگرچه در عرصه عمل پشیزی ارزش ندارد و ترامپ و دار و دسته اراذل و اوباش او حقیرتر از آنند که توان تحریف تاریخ و تغییر جغرافیای شناخته و تثبیت‌شده هزاران‌ساله جهان را داشته باشند. ولی ادعای احمقانه او نقض آشکار حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران و اهانت رذیلانه به مردم شریف و غیرتمند امروز ایران و همه ایرانیانی است که قرن‌های متمادی در این سرزمین زیسته و به آن دل بسته بودند و دل بسته‌اند.
عطاالله مهاجرانی درمورد ادعای تغییر نام خلیج فارس نوشت: اعلام تغییر نام خلیج‌فارس به همه ایرانیان با هر رنگ و نشان و گروه و گرایش نشان داد که دولت امریکا نه تنها دشمن نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ بلکه دشمن ملت ایران و کشور ایران است. دشمن تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران است.
لایحه مهم و کلیدی «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» که سال ۱۳۹۹ بعد از ۱۰ سال بالاخره با امضای دو رییس قوه توسط دکتر روحانی به مجلس ارسال شد، پس از معطلی‌های زیاد از جمله 5 ماه عدم اعلام وصول، حالا چنان دچار اعمال تغییرات گسترده در کمیسیون اجتماعی مجلس و از دست دادن روح ماهوی خود شده که با تقاضای استرداد لایحه از سوی دولت آقای دکتر پزشکیان مواجه شد.
اکنون لحظه‌ای تاریخی فرا رسیده است: لحظه‌ای برای تصمیم، برای صلح، برای گذار از چرخه‌های فرساینده‌ی بی‌اعتمادی. اینک زمان آن است که برای فردای کودکان ایران عزیزمان، توافقی انسانی، عاقلانه ، هوشمندانه و شجاعانه رقم خورد. نه برای قدرت، که برای زندگی! نه برای فتح سیاسی، که برای نجات نسلی که هنوز حق انتخاب نداشته، اما عمیقاً حق زیستن دارد.
سازمان آگهی های پرسون