یادداشت‌ها

توصیه ای به رئیس‌جمهور برای درمان بیماری اقتصاد کشور:

رئیس‌جمهور محترم؛ اصلاحات نیازمند شجاعت است

آقای رئیس‌جمهور، کشور ما در نقطه‌ای حساس از تاریخ خود قرار دارد. مردم، چشم امید به تصمیمات شجاعانه شما دوخته‌اند و انتظار دارند که دوران مدیریت شما، نقطه عطفی در عبور از بحران‌های اقتصادی، رفع موانع تولید، و بهبود شرایط معیشتی باشد. اما این مهم، بدون تغییرات بنیادین در ساختارهای اقتصادی، اداری و مدیریتی کشور ممکن نخواهد بود.
انتقادی که سران سه قوه در نشست سران قوا از تندروی مطرح کردند، اهمیت بسیار دارد. ضمن اینکه افزایش شدید قیمت سیب زمینی سرانجام موجب واکنش مسئولان شد. روسای سه قوه کشور که هدایت کشتی طوفان زده اقتصاد را به عهده دارند، تلاش دارند که ساختار تصمیم گیری کشور را به ریل درست هدایت کنند
تاثیر دلار و قدرت نظامی و به‌ ویژه اثر متقابل آن دو بر توسعه اقتصادی آمریکا و ساختار تجارت بین‌المللی تاکنون از چشم تحلیلگران سیاسی و اقتصادی دور مانده است یا به‌ صورت جدی به آن نپرداخته‌اند. دلار و قدرت نظامی تاکنون رابطه متقابل خود را حفظ کرده‌اند و آمریکا به پشتوانه این دو ابزار قدرتمند و تعامل موثر و کارآمد آن دو با یکدیگر، اهرمی برای اقتصاد ملی خود به‌وجود آورده است.
سال‌هاست نهادها از حیطه و محیط مسئولیت خویش فراتر رفته و کار بازرگان و صنعتگر و بانکدار و ورزشکار و هنرمند و سیاستگر را دچار وقف و ابطال کرده‌اند. آیا باز هم فرصت آزمون و خطا هست؟
واقعیت هم این است که شاید نتوان کشور پیشرفته‌ای را پیدا کرد که گزینش پر اهمیت ورودی دانشگاه‌ها و جذب استعدادهایی که قرار است آینده آن کشور را بسازند به توانایی در تست‌زنی و نه تسلط بیشتر علمی منوط کند. حتی در بسیاری کشورها آزمون جذب دانشجو به صورت تشریحی برگزار می‌شود.
دولتی‌ها ممکن است مرتکب یک اشتباه اساسی شوند. حل مشکلات جامعه ایران را مساله‌ای بوروکراتیک بدانند، این اشتباه است. غرق شدن دولت در امور روزمره و اداری همان، از دست دادن اعتماد و امید مردم نیز همان.
روزنامه گاردین در یادداشتی درباره اقدامات رئیس جمهور آمریکا در حوزه داخلی و سیاست خارجی، آن را یک «کودتای آشفته» توصیف کرد و نوشت: رئیس جمهور ایالات متحده در حال آزمودن محدودیت‌های اختیارات اجرایی، کنار گذاشتن کنگره و غنی‌تر کردن متحدان خود و در عین حال، بی‌ثبات کردن اقتصاد جهانی است.

کرباسچی نوشت: برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا اقدام مثبتی است اما تعیین محدودیت و عوارض سنگین برای تردد خودروهای پلاک شهرستان بی‌نتیجه است. با این کار ارزش‌افزوده‌ای‌ روی خودروهای پلاک تهران ایجاد می‌شود و همه تلاش می‌کنند راه‌هایی برای دور زدن، کاغذبازی و تقلب پیدا کنند تا به هر شیوه‌ای خودرویی با پلاک تهران به دست بیاید؛ اقدامی که برای طرح ترافیک تهران هم رخ داد و قرار بود میزان تردد با وسیله شخصی در مرکز تهران کمتر رخ دهد، اما بازدارندگی هم ندارد.
چهارم فوریه که در کشور ما امسال مصادف با شانزدهم بهمن است را ر‌وز جهانی مبارزه با سرطان نامگذاری کرده‌اند.
عده‌ای حاضرند برای رسیدن به هدفشان به هر وسیله‌ای متوسل شوند و با دأب دیانت، از ماکیاول پیروی کنند که هدف، وسیله را توجیه می‌کند!
انقلاب اسلامی از حیث وفاداری به آرمان‌های اولیه خود و برخورداری از حمایت گرم هواداران خود یک استثنا به حساب می‌آید. راهپیمایی‌های سراسری میلیونی که در سالگرد انقلاب، در روستاها، شهرها و پایتخت‌ ایران برگزار می‌شود، در واقع هر ساله انقلاب اسلامی و اهداف و آرمان‌های آن را به روزرسانی می‌کند.
یک رزمنده جامانده از خیل شهیدان در یادداشتی نوشت:

به بهانه ۴۵ سال مقاومت: خیانت به انقلاب، تغییر نقاب‌ها

امروز بیش از هر زمان دیگری، نظام جمهوری اسلامی نیازمند پالایش درونی و مرزبندی شفاف با فرصت‌طلبانی است که خود را دایه مهربانتر از مادر برای انقلاب معرفی می کنند. امروز کینه توزان، انقلاب را با نگاهی مغرضانه نقد می‌کنند، بدون آنکه به پیشرفت‌های ایران در حوزه‌هایی مانند استقلال سیاسی، پیشرفت نظامی و توسعه انسانی اذعان کنند.
رفع فیلتر از دو تا اپلیکیشن و انتصاب چند تا وزیر و استاندار از میان اقوام و زنان خوب است. اما نان نمی‌شود. آیا دولت برای فقر و گرفتاری مردم برنامه‌ای دارد؟

آنچه برای آینده انقلاب اسلامی خطرناک است جریان نفوذ در دستگاه تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر نظام و تغییر در دستگاه محاسباتی نظام و تقویت شبکه حامیان غرب در داخل است که متاسفانه امروز رگه‌هایی از آن در بخش‌هایی از کشور دیده می‌شود و اگر از گسترش آن جلوگیری نشود‌، هزینه‌های گزافی را در آینده برای زدودن آن باید بپردازیم.
پس از انقلاب در جریان حوادثی همچون مک‌فارلین، آمریکایی‌ها بار دیگر خواستند بر ایران نفوذ پیدا کنند که بنیانگذار انقلاب در همان آسمان آنها را برگرداند.

در وطن گرامی ما، ناترازی و بحران همزمان در چندین مسأله و نیازِ حیاتی پدیدار شده و به توازی و توالی، مانع پیشرفت و توسعه است.
مهم‌ترین عامل امیدآفرین در کشور رونق و شکوفایی اقتصادی است. لذا از آنجا که امید یعنی فردای روشنی که قرار است در کنار هم، کشوری قدرتمند و متکی به سرمایه‌های بزرگ فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را در معرض دید همگان قرار دهیم در انتظار نگاهی دیگر است.
راز حمله به جریان دغدغه‌مند انقلابی چیست و چرا تلاش می‌شود دلسوزان انقلاب با عناوینی مانند تندرو و افراطی برچسب‌گذاری شوند؟ اتاق فکر تخریب جریان انقلابی کجاست و طراحان و هدایتگران این اتاق عملیات به کجا وابسته‌اند؟
در حرف‌هایی از این دست که «آمار طلاق با شیب ملایمی در حال افزایش بوده و در سال‌های اخیر به بالای ۲۰۰ هزار مورد در سال رسیده است.» حرف‌هایی که در نهایت به این جمله واحد می‌رسند: «طلاق در تهران رکورد زده است.» این، اگر یک فاجعه برای ایران نباشد، یک زنگ خطر جدی برای آینده است.
صابر گل‌عنبری در یادداشتی نوشت: این روزها سوریه شاهد تحولاتاست که نخستین آن ریاست جمهوری احمد الشرع(الجولانی) و دومین آن سفر امیر قطر است.

خسرو مختاری دانشجوی جامعه شناسی اقتصادی و توسعه بررسی کرد:

واردات خودرو: تحلیل مصوبه اخیر و پیشنهاد راهکارهای عملیاتی

در روزهای اخیر، موضوع واردات خودرو و تصمیمات مرتبط با آن به یکی از مباحث داغ اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گرفته است منابع ارزی اختصاص‌یافته به واردات خودرو را به ۲ میلیارد یورو کاهش داده و تعرفه‌های واردات را تا ۱۰۰ درصد افزایش دهد. این تصمیم در نگاه اول، حرکتی در جهت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به ارزهای خارجی است، اما در عمل، پیامدهای مختلفی را برای اقتصاد و جامعه به همراه دارد‌
یک استاد دانشگاه گفت: بررسی و تبیین سیره سیاسی و حکمرانی پیامبر اکرم (ص) به منادیان آزادی بشر که تنها به واژه‌های این ادعا اکتفا می‌کنند، اثبات می‌کند که پیامبر اکرم (ص) در چهارده قرن پیش دارای نظام سیاسی خاص و منسجم بوده است و از اصول و روشی پیروی می‌کرده است که این اصول و روش می‌تواند الگوی تمامی جوامع بشری قرار گیرد.

آنالیز داده‌ها در مشخص کردن روندهای آینده و بهبود آنها و در واقع اپتیموم کردن راهبردها در زمینه‌های مختلف مثل تغییر اقلیم به ما پیشنهاد می‌دهد که چگونه باید سازگاری بیشتری را در سیاست‌های اقتصادی و صنعتی و کشاورزی ایجاد کنیم. هوش مصنوعی علاوه بر تغییر اقلیم در موضوع آلودگی‌ها، اعم از آلودگی هوا، آب و خاک و کاهش میزان و عوارض آلاینده‌ها هوش مصنوعی بسیار کمک‌کننده است.
سازمان آگهی های پرسون