به گزارش سایت خبری پُرسون،این جشنواره با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، اهالی روستا و جمعی از گردشگران از استانهای همجوار همراه بود. در حاشیه جشنواره، نمایشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی در قالب ۳۰ غرفه برپا شد و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
علی خاکسار، معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان، هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی گردشگران با آداب و رسوم محلی، ایجاد ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و معرفی محصولات و صنایع دستی منطقه عنوان کرد.
وی با اشاره به جمعیت ۵۳۲ نفری این روستا گفت: بیشتر ساکنان حیدره قاضیخانی به کشاورزی، دامپروری و باغداری مشغولاند و این روستا یکی از قطبهای مهم تولید آلو و گردو در شهرستان بهار بهشمار میرود. به گفته او، حیدره قاضیخانی بهعنوان یکی از سه روستای پیشنهادی برای ثبت ملی و توسعه گردشگری معرفی شده است.
خاکسار افزود: غذاهای سنتی از جمله سرنانی و آش آلو از این روستا در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شدهاند و خورشت آلو، فسنجان، آش ترش، آش دوغ و آش اوماج نیز از دیگر غذاهای محلی منطقه به شمار میروند.
او همچنین از عرضه صنایع دستی همچون فرش دستباف، گلیمبافی، مرواربافی و میناکاری در نمایشگاه جشنواره خبر داد.
در این مراسم، آیین رهاسازی ۳۰ کبوتر به یاد شهدای بخش مرکزی بهار برگزار شد و برنامههای موسیقی محلی و بازدید از باغات و مناظر طبیعی نیز در دستور کار قرار داشت.
روستای حیدره قاضیخانی در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرستان بهار و ۳۵ کیلومتری مرکز استان همدان واقع شده و با برخورداری از طبیعت بکر، آثار تاریخی کهن، قناتهای قدیمی و تولیدات مرغوب کشاورزی، از روستاهای شاخص گردشگری استان محسوب میشود.
در پایان جشنواره، از همکاری دستگاههای اجرایی، نهادهای محلی و اهالی روستا تقدیر بهعمل آمد. این جشنواره در راستای تقویت نشاط اجتماعی و معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان بهار برگزار شد.
منبع: پُرسون