درباره چند تجمع که علیه اقدامات دولت برای مذاکره و رفع تحریم صورت گرفته است باید گفت که آنچه که فریاد میزنند و گاه بسیار صادقانه و مخلصانه هم هست خواست اکثریت جامعه نیست.
خداوند او را از شجره انبیا و چراغدان نور و جایگاه والا و مرکز سرزمین بطحاء و چراغهای ظلمتزدا و چشمههای حکمت برگزید. خداوند محمد (ص) را به حق برانگیخت تا بندگانش را از عبادت بتها بیرون و به حلقه بندگی خویش درآورد و از پیروی شیطان رها و مطیع فرمان خدا سازد، با قرآنی که آن را روشن و استوار ساخت تا مردمان خدایشان را که از او بیخبر بودند، بشناسند و به وجودش که آن را نفی کرده بودند، اقرار کنند.
اما مروری هرچند گذرا بر کارنامه سالهای اخیر آقای ظریف در کسوت وزیر خارجه، مسئول تیم ایران در مذاکرات هستهای و اخیراً معاون راهبردی رئیسجمهور، این سؤال را پیش میکشد که آیا لقب معمار تحریمهای آمریکا علیه کشورمان بیشتر و پیشتر از ریچارد نفیو، شایسته جناب ظریف نیست؟!
باید دست اندکاران محترم تمهیداتی برای پیشگیری از برگزاری این تجمعات غیرقانونی بیاندیشند ولی فراموش نکنیم اینها از خدا می خواهند که دو نفرشان دستگیر شوند ،پس بهتر است به این مطالبه دامن نزنیم که وزارت کشور آنها را دستگیر کند،دو نفر آمده اند و شعاری داده اند و رفته اند.
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به حوادث ناشی از حمل و نقل ناایمن بار، گفت: در ایران آمار دقیقی از حوادث ناشی از حمل و نقل ناایمن در دسترس نیست، ولی حوادث ناشی از کار به استناد سازمانهای مرتبط و شکایات ثبت شده بالغ بر ۱۸هزار مورد بوده یعنی روزانه بیش از ۵۰۰ مورد است.
برجستهسازی توانمندی دیپلماسی ایران و برخورداری از رویکرد حل مسأله در مواجهه با امریکا دو اقدامی است که میتواند جایگاه ایران را در دیدگاه دولتمردان دولت دوم ترامپ به عنوان یک بازیگر اثرگذار حذف نشدنی از نظام بینالملل ارتقا دهد و عملاً منجر به تشویق ترامپ به انتخاب گزینه مذاکره و توافق به جای فشار حداکثری شود.
حضور دکتر ظریف در نشست داووس و به نمایش گذاشتن دانش و مهارت فوقالعاده در تبیین مواضع جمهوری اسلامی و مذاکره با شرکت کنندگان و مصاحبه مطبوعاتی نشان میدهد که دولت و نظام باید از این ظرفیت به موقع و بجا استفاده نماید.
پیشنهاد ما برای سالآینده این است که این ردیف بودجه در لایحه بودجه سالانه پیشبینی شود. برای امسال، چون بودجهای در اینخصوص درنظر گرفته نشده، برنامهریزی شده است که جبران خسارات از طریق بسته حمایتی انجام شود. این بسته حمایتی به عنوان جایگزینی برای ردیف بودجه ماده۲۵ درنظر گرفته شده و پیشبینی میشود از این طریق بتوان بخشی از خسارات را پوشش داد.
دکتر ظریف در مصاحبه درخشانش با زکریا، به تمامی اتهامات و ادعاها علیه ایران پاسخ مدلل داد و روایتی برای افکار عمومی و سیاستگران و رسانههای مهم بین الملل بیان کرد؛ بیانی دقیق و متفاوت از شعارهای عامه پسند که به هیچ وجه با مواضع رسمی کشور زاویه و تفاوتی نداشت.
این که نیروهای حماس پس از آتشبس اداره غزه را به عهده گرفتهاند و در انظار عمومی ظاهر میشوند یعنی شکست اسراییل. شهید یحیی سنوار گفته بود تنها راه آزادی بیش از 10هزار زندانی فلسطینی گروگان گرفتن از صهیونیستهای اشغالگر است. این ایده آن فرمانده بزرگ، این روزها در مقابل چشم مردم دنیا در حال انجام است. جای سنوار خالی است.
تلاش ویژهای به خرج داد تا بساط «میخواهم انجام دهم اما نمیگذارند/اختیار ندارم» را جمع کند که بحمدالله موفق هم شد. یقیناً هیچ سندی از رئیس جمهور شهید وجود ندارد که حتی در سختترین شرایط که از سوی رقبا، شخصیتها و جریانهای سیاسی که در پی زمین زدن دولتش بودند گلهای از نداشتن اختیار کرده باشد. او خود را جزئی از نظام و سرباز خط مقدم رهبری میدانست و همواره به تدابیر عالی نظام و پشتیبانی مردم و همت مسئولان اعتماد داشت.
ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم در منطقه خاورمیانه، از موقعیت استراتژیک و منابع طبیعی فراوانی برخوردار است که میتواند در صورت بهرهبرداری صحیح از تحرکات سیاسی و اقتصادی عمان، فرصتهای زیادی برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری خود ایجاد کند. عمان روابط نزدیکی با ایران داشته و همواره در راستای تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف اقتصادی از جمله انرژی، حملونقل، تجارت و گردشگری گام برداشته است.
ظاهرا مسئولان کشور به این نتیجه رسیدهاند که در مساله هستهای باید به سمت یک توافق برد- برد حرکت کرد. به نظر میرسد بر اساس اخباری که در رسانهها منتشر میشود احتمال توافق بعد از مذاکرات دور از ذهن نیست چرا که بدون دستور مذاکرات عملا امکان آن وجود نداشت که گفتوگو آغاز شود.
در حالی که نمایش قدرت نظامی حماس در زمان مبادله اسرا روایت اسرائیل در نابودی نظامی حماس را به سخره گرفت، حماس با انجام سریع اقدامات خدماتی در غزه و تامین نظم و امنیت، روایت مقامات اسرائیل را در مورد نابودی حماس در بعد حکومتی نیز به چالش کشید.
رسانهها و فعالین تندرو مدعی اصلاحات باید به این سؤال پاسخ بدهند که چرا اینچنین آشکارا با صهیونیستها همصدا هستند؟! آیا این همصدایی اتفاقی است؟! وقتی کمی به عقب برمیگردیم و اظهارات مقامات صهیونیست درباره افراطیون مدعی اصلاحات را مرور میکنیم، نمیتوانیم این همصدایی را «تصادفی» و «اتفاقی» قلمداد کنیم.
پزشکیان اینگونه لباس نمی پوشد و اینگونه در برابر دوربین ظاهر نمیشود که پیام آور چیزی باشد یا تمایز و تفاوتی را به رخ بکشد و خود را به قصد جلوهگری ساده زیست نشان دهد، بلکه او خودش است، همان پزشک رزمنده مدرسه ساز یا همان نماینده مجلس و رئیس دانشگاه و وزیری که در همه ادوار بوده و چنین زندگی کرده است، ساده زیستی او ادا و اطواری نیست، اگر اکنون برای مدرسه سازی بیل دست میگیرد، ٣ دهه پیش هم برای ساخت و ساز خانه های بهداشت چنین کرده و خرق عادتی رخ نداده است.
منطقه غرب آسیا، به عنوان یکی از مهمترین و استراتژیکترین مناطق جهان، سالهاست که شاهد درگیریهای سیاسی، نظامی و اقتصادی بسیاری بوده است. این منطقه با برخورداری از منابع طبیعی غنی، موقعیت جغرافیایی حیاتی، و جمعیت جوان و رو به رشد، همواره مورد توجه قدرتهای بزرگ بینالمللی قرار داشته است.
در لبنان پنج لشکر ارتش رژیم غاصب بعد از یک ماه جنگ زمینی و دو ماه بمباران تنها توانست به طور میانگین 3/5 کیلومتر به داخل لبنان نفوذ کنند و ناگزیر تن به آتشبس دادند و برای تخلیه اراضی اشغالشده آماده شدهاند. غزه و لبنان به بارزترین وجه ثابت کردند، مقاومت پیروز میشود و دشمن را هر چند قدرتمند باشد، عقب میزند.
پدیده حاشیهنشینی از دهه 20 شمسی و با شروع صنعتی شدن ایران آغاز شد و در دهههای 40 و 50 و بیشتر از هر چیز متأثر از «اصلاحات ارضی» بر شتاب آن افزوده شد. رشد این پدیده در سالهای پس از انقلاب کماکان ادامه یافت، طوری که اسکان غیررسمی از 5 درصد در دهه 50، به بیش از 25 درصد رسید.
کاهش منابع ارزی کشور. سیاست فعلی می تواند موجب خروج غیر ضروری ارز از کشور شود. شرکت ها به جای برنامه ریزی بهینه برای استفاده از ارز بر اساس نیاز واقعی، با نگرانی از سیاست کاهش سهمیه، مجبور به ثبت سفارش های ارزی غیر ضروری می شوند.
نکته مهم این است که چون اسراییل به قول منتقدانش در داخل اسراییل به رغم دریافتهای بیسابقهترین کمکهای آشکار و پنهان مالی، نظامی و اطلاعاتی از امریکا و بعضی از دولتهای غربی و خاورمیانه نتوانست به اهداف اعلام شده برسد مساله بحران فلسطین نه تنها تمام نشده که در آغاز دوران جدیدی قرار گرفته است.
پس از ماهها نبرد، رژیم صهیونیستی، همچون جنگ لبنان، در غزه نیز ناچار به پذیرش آتشبس شد. هرچند بیش از ۵۰ هزار انسان جان باختند و غزه ویران شد، اما این شکست برای اسرائیل، پیروزی بزرگی برای مقاومت بود.