یادداشت‌ها

اگر کانادا سفارت آمریکا را تسخیر نمی‌کرد؛ اگر مردم‌شان شعار مرگ بر آمریکا نمی‌دادند، اگر دولت کانادا درهای کشور را به روی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران آمریکایی نمی‌بست و بهانه به دست آمریکایی‌ها نمی‌داد، اگر خواستار محو رژیم صهیونیستی نبود و ارتش کانادا روی موشک‌هایش مرگ بر اسرائیل نمی‌نوشت و اگر این‌همه به جبهه مقاومت کمک نمی‌کرد؛ این‌طور هدف جنگ اقتصادی آمریکا واقع نمی‌شد!
پیام فیض کارشناس ارتباطات:

مدیریت بحران لازمه احیای سرمایه اجتماعی

اولین قدم برای مدیریت بحران آن است که روابط‌عمومی‌ها اساساً یک مسئله را به‌ عنوان بحران درک کنند و سپس در قالب یک رفتار چارچوب‌مند و راهبردی نسبت به آن اقداماتی را انجام دهند.
با گذشت نزدیک به 5 ماه از شهادت دردناک سیدحسن نصرا...، دبیرکل سابق حزب‌ا... اکنون تشییع جنازه این شهید والا مقام به کابوسی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده. کمیته برگزاری مراسم تشییع جنازه شهید سیدحسن نصرا... و سیدهاشم صفی‌الدین، دبیران کل سابق حزب‌ا... لبنان به‌رغم تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی برگزاری هرچه با شکوه‌تر این مراسم برآمده.
سقط جنین در ایران یکی از چالش‌های حقوقی و اجتماعی است که در قوانین کشور تحت شرایط خاصی مجاز است. با این حال، استفاده از مسیرهای غیرقانونی برای انجام سقط جنین منجر به عواقب سنگینی خواهد شد که هم برای مادر و هم برای جامعه پیامدهای منفی خواهد داشت.
کرمان هنوز از شوک پرپر شدن دختران فرزانه‌اش در حادثه واژگونی اتوبوس خارج نشده است. این حادثه اولین نبود و متاسفانه آخرین هم نخواهد بود. معمولا در چنین شرایطی، تقصیرها گردن جاده و اتوبوس و راننده می‌افتد و دولت ماموریت اصلی خود، یعنی صیانت از منافع ملی و جان و مال مردم را به فراموشی می‌سپرد؛ انگار در این حوادث مسوولیتی ندارد.
ضعف و ناکارآمدی خدمات درمانی در هند، ریشه‌ای عمیق دارد. خدمات درمانی دولتی در هند- حداقل در ظاهر- ارزان و به طورگسترده قابل دسترسی است و کارکنان آن عموما از صلاحیت‌های مورد نیاز برخوردارند. اما حتی فقیرترین هندی‌ها از تسهیلات درمانی بخش دولتی استفاده نمی‌کنند.
عباس عبدی درباره ماجرای کوی دانشگاه نوشت: هر قتل و اعدام ضربات روحی و روانی سنگینی را بر جامعه وارد می‌کند. چنین نیست که گمان کنیم با اعدام قاتل یا قاتلان، ضربات روحی و روانی ناشی از قتل نیز خنثی می‌شود. روشن است که قاتلان نیز قربانی وضعیت اقتصادی و اجتماعی موجود هستند.

بروز شرایط بحرانی نظیر ترافیک سنگین، بارش باران و برف، نباید مستمسکی برای افزایش بی‌رویه نرخ کرایه شود و حد مجاز افزایش قیمت‌ها باید مشخص گردد تا از رشد افسارگسیخته و خودکار آن جلوگیری شود.
عربستان سعودی به‌ ویژه به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی خاص خود و نزدیکی‌اش با آمریکا، می‌تواند یکی از گزینه‌های بالقوه برای میانجی‌گری باشد. عربستان سعودی به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه‌ای و شریک استراتژیک آمریکا در خاورمیانه، از روابط دیپلماتیک و اقتصادی نزدیکی با واشینگتن برخوردار است.
مسئولان بدانند فقط ناترازی آب و برق و بنزین و گاز نداریم؛ ممکن است ناترازی روحی و اخلاقی و اجتماعی هم یکباره سرریز شود و همه را غافلگیر کند. این آسیب، در مقابل گاز و برق و بنزین، سیل است در مقابل جوی.
در حالی که وابستگی تاریخی به آمریکا، اوکراین و اروپا و کانادا را در مقابل فشارهای باج‌خواهانه ترامپ منفعل کرده است، اقتدار مقاومت غزه موجب شد تا حتی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به اولتیماتوم ترامپ بی‌محلی کند و به اراده حماس برای مبادله سه اسیر صهیونیست در ازای آزادی ۳۷۰ اسیر فلسطینی تن بدهد. ترامپ هفته گذشته تهدید کرده بود که «اگر تا ساعت ۱۲ شنبه، همه گروگان‌‌ها از غزه آزاد نشوند، دروازه‌های جهنم باز می‌‌شود».
این یادداشت درصدد آن است که قدری به اعماق این ماجرا برود، بلکه درسی بگیریم. دزدی در حد زدن تلفن همراه یا جیب و... پدیده‌ای غریب در جهان نیست. آنچه موجب تأسف شده، فقط دزدی نبود؛ بلکه نوع دزدی به صورت خفت‌گیری و با ابراز خشونت و مضروب کردن منتهی به فوت با چاقو است.
ترامپ فراموش کرده است که نزاع با جامعه جهانی را به منظور کسب درآمد برای دولت آمریکا برای جبران کسری بودجه، پرداخت بدهی های دولت و... اتخاذ کرده است. او همه چیز را محاسبه کرده است الاّ محاسبه هزینه نزاع با جامعه جهانی!

ایجاد فضای روانی منفی علیه تهران، بخشی از یک راهبرد گسترده برای وادار کردن ایران به عقب‌نشینی و پذیرش شرایطی نابرابر در مذاکرات هسته‌ای است.
افراط‌گرایی سیاسی آمریکا تیر دیگری بر پیکر اعتبار نحیف‌شده‌ این کشور است و همانند تجربه‌های پیشین، روند افول هژمونی غرب را شتاب خواهد بخشید. راه عبور از این دوره، نه در عقب‌نشینی یا حتی مقاومت منفعلانه، بلکه در تقویت ابتکارات حقوقی، دیپلماسی متوازن و تحکیم ساختارهای چندجانبه بین‌المللی و منطقه‌ای نهفته است.
لازم است دستاورد مهم کشورمان که امنیت است و همواره به آن افتخار شده، بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. مبادا این اصل با بی‌توجهی روبه‌رو شده و امنیت عمومی کشور خدشه‌دار شود.
طرفداران مذاکره معمولا می‌پرسند که اگر مذاکره نباشد، چه راه‌حلی را برای غلبه بر مشکلات پیشنهاد می‌کنید؟
ترامپ بارها تصریح کرده است که آمریکا باید منافع خود را در اولویت قرار دهد و هیچ گونه وابستگی به دیگر کشورها نداشته باشد. این رویکرد ممکن است در کوتاه مدت نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، اما در بلندمدت می تواند به انزوای آمریکا در عرصه جهانی منجر شود. یکی دیگر از ویژ گی های برجسته سیاست های ترامپ، فشارهای اقتصادی و سیاسی به کشورهای اروپایی است.
منطقه در یک وضعیت خاص تاریخی است. بسیاری از «تحولات آینده» به نحوه رقم خوردن تحولات فعلی منطقه وابسته است. غرب با محوریت دولت آمریکا یک بار دیگر و پس از بارها تجربه شکست، درصدد برآمده بر منطقه غلبه و موانع فعلی آن را حذف کند. اگر دشمن در این مرحله موفق شود ولو این موفقیت نسبی باشد، کار برای همه کشورهای منطقه و همه مسلمانان سخت و پرهزینه می‌شود.
ایران یک بار با امریکا مذاکره کرد. برجام محصول مذاکره بود. ترامپ برجام را ترک کرد و در واقع مذاکره را از معنی و فایده انداخت. اکنون او چگونه انتظار دارد که ایران به او اعتماد کند؟
خسرو مختاری مهندس معمار و کارشناس توسعه نوشت:

تفکیک مجدد وزارتخانه‌های ادغام‌شده؛ شنا برخلاف جریان رودخانه

به‌جای تفکیک وزارت راه و شهرسازی، دولت باید اصلاحات اساسی را در نظام مدیریتی و اجرایی این وزارتخانه انجام دهد و اختیارات بیشتری را به استان‌ها و شهرداری‌ها واگذار کند. سیاست‌گذاری کلان توسعه متوازن مناطق می‌تواند همچنان از مرکز هدایت و نظارت شود، اما تصمیم‌گیری‌های اجرایی باید به مناطق تفویض گردد.
رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نوشت: «کشور برای عبور از تحریم‌های چهارگانه و خطر سیاست تهدید حداکثری در دوره ترامپ، نیازمند راهبردی واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه با نگاه به آرمان‌ها است که با حفظ مصالح و حقوق اساسی ایران، مشکلات شدید اقتصادی و معیشتی مردم را کاهش داده و فرایند توسعه ایران را پیگیری کند.»

سازمان آگهی های پرسون