نحوه مواجهه مناسب با موضوع شهر هوشمند چگونه است؟

در موضوع شهر هوشمند چشم انداز در هر حوزه شهری (نظیر شهرسازی و معماری، فنی و عمرانی، خدمات شهر و محیط و زیست، حمل‌ و نقل و ترافیک، اجتماعی و فرهنگی، مالی و اقتصاد شهری، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و غیره) تعریف و پس‌ازآن با تلفیق چشم‌اندازها با یکدیگر چشم انداز هوشمند سند جامع حاصل می‌گردد.
تصویر نحوه مواجهه مناسب با موضوع شهر هوشمند چگونه است؟

به گزارش سایت خبری پُرسون، سیامک کاکاوند دکترای معماری در یادداشتی نوشت: مدیریت شهری، موضوعات پیچیده و دارای ابعاد متنوع و حوزه‌های عملکردی مختلف را معمولاً با تولید، تصویب و ابلاغ اسناد قانونی در سطح شهرها پیگیری می‌نماید. هوشمند سازی شهرها نیز از این قاعده مستثنا نیست. اسناد جامع دارای بخش‌ها متعدد و گوناگونی هستند. چشم‌انداز سازی و ترسیم و تجسم وضعیت قابل پیش‌بینی در آینده، از مهم‌ترین این بخش‌ها است. در موضوع شهر هوشمند چشم انداز در هر حوزه شهری (نظیر شهرسازی و معماری، فنی و عمرانی، خدمات شهر و محیط و زیست، حمل‌ و نقل و ترافیک، اجتماعی و فرهنگی، مالی و اقتصاد شهری، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و غیره) تعریف و پس‌ازآن با تلفیق چشم‌اندازها با یکدیگر چشم انداز هوشمند سند جامع حاصل می‌گردد. در مرحله دوم متناسب با چشم‌انداز اهداف کلی و جزئی برای هر حوزه شهری تدوین می‌گردد و متعاقباً راهبردها و یا محورهایی که مسیرها را به‌سوی اهداف مشخص می‌نماید باید ارائه گردد. به‌ عنوان‌ مثال چنانچه در مفاد چشم‌انداز هوشمند سازی انجام دقیق و سریع امور مطرح گردد از اهداف ما تجهیز مجموعه دستگاه‌ها به هوش مصنوعی و محورهای این موضوع پیش‌بینی زیرساخت‌ها و اعتبارات و مشارکت متخصصان و غیره می تواند تعریف گردد. در مرحله سوم برنامه‌ها و اقدامات در هر حوزه مطرح و مرحله چهارم پروژه‌های مرتبط با هر حوزه در یک برنامه اجرایی و عملیاتی منعکس می‌گردد.

برنامه عملیاتی و اجرایی هوشمندسازی

شورای عالی برنامه‌ریزی، مدیریت، نظارت و پایش هوشمند سازی شهر

ساختار موصوف با عنایت به تغییرات و دگرگونی‌های شتابان و همه‌جانبه دنیای معاصر همواره نیاز به بازنگری‌ها و اصلاحات شکلی و محتوایی دارد لذا تعریف شورای عالی برنامه‌ریزی، مدیرت، نظارت و پایش در راستای بهنگام سازی های معمول، لازم و ضروری است. مرجع قانون‌گذار با تصویب سند جامع هوشمند سازی شهر که در آن به جایگاه شورای عالی مطرح و مصوب گردیده است می‌تواند در بازه‌های زمانی، اصلاحات و بازنگری‌های لازم را به‌منظور تحقق‌پذیری و تطابق‌پذیری‌ها سند با تغییرات و تحولات را پیگیری و مانع میرایی و رکود سند قانونی گردد.

برنامه اجرایی و عملیاتی هوشمند سازی شهر

با مشخص شدن برنامه‌ها و اقدامات در هر حوزه و همچنین پروژه‌های مرتبط در بخش پایانی سند، برنامه اجرایی و عملیاتی ارائه می‌گردد. در برنامه اجرایی و عملیاتی اولویت پیگیری و پی‌جویی اقدامات و اجرای پروژه‌ها انعکاس دارد. بدیهی است هرگونه تغییر و تحول در شورای عالی مذکور بررسی و سند حسب اقتضائات و ملاحظات اصلاح و بهنگام سازی خواهد گردید. وجود سند جامع، شورای عالی و برنامه اجرایی می‌تواند متضمن تحقق‌پذیری با نسبت مطلوب موضوع در شهرها گردد.

یادداشت‌ها، مقالات و کتب و محتوای غنی و گسترده‌ای در خصوص هوشمند سازی وجود دارد ولی به‌منظور اجرای نظام‌مند و ساختار مند هوشمند سازی در سطح شهرها و پرهیز از موازی کاری ها و همپوشانی‌های مضر و مخرب نیاز به تدوین سند قانونی همه‌جانبه نگر و همچنین تعریف شورای عالی برنامه‌ریزی، مدیرت، نظارت و پایش و ارائه برنامه اجرایی و عملیاتی لازم و ضروری به نظر می رسد.

منبع: پُرسون

931320

سازمان آگهی های پرسون