به گزارش سایت خبری پرسون، امروزه افراد در اغلب وعده های غذایی خود از برنج استفاده می کنند، بنابراین بهتر است بدانید که زیاده روی در مصرف برنج عوارض جدی را برای بدن به همراه دارد.
برنج سرشار از کربوهیدرات است و منبع بسیار خوبی از انرژی می باشد،همچنین در عملکرد صحیح اندام ها، به خصوص مغز کمک می کند. کربوهیدرات ها برای بدن انسان ضروری هستند زیرا توسط بدن متابولیزه شده و به انرژی تبدیل می شوند.
دو ماده بسیار خطرناک در برنج کم است، یکی کلسترول و دیگری سدیم ، کلسترول بالا می تواند برای رگ ها و شریان ها خطرناک باشد در حالی که مقدار زیاد سدیم می تواند برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند، بد باشد.
برنج کامل حاوی فیبر نامحلول است که می تواند از بدن در برابر بسیاری از سرطان ها محافظت کند. همچنین سرشار آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین C، ویتامین A، فنولیک و فلاونوئید است.
مطالعات حاکی از آن است که برنج قهوه ای حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که رشد و فعالیت انتقال دهنده های عصبی را تحریک می کند و در نتیجه به میزان قابل توجهی از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
مضرات برنج
حاوی کربوهیدرات های ساده است بارها و بارها، کارشناسان بهداشت در مورد خطرات غذاهای فرآوری شده به مردم هشدار دادند.
سم آرسنیک غیرآلی
برنج نسبت به سایر محصولات غذایی آرسنیک بیشتری جذب می کند. در حقیقت، برنج تنها بزرگترین منبع غذایی آرسنیک غیرآلی است که شکل سمی تری دارد. در حالی که آرسنیک مواد غذایی به طور کلی در مقادیر کم وجود دارد و هیچ علامت فوری مسمومیت ایجاد نمی کند، مصرف طولانی مدت آرسنیک معدنی ممکن است باعث ایجاد مشکلات عصبی مختلف در کودکان و نوجوانان شود، از جمله:ناتوانی در تمرکز، مشکلات یادگیری و حافظه، کاهش هوش و شایستگی اجتماعی.
همچنین مصرف زیاد آن می تواند خطر بروز سرطان را در فرد افزایش دهد. به همین منظور محققان توصیه می کنند، برای از بین بردن آرسنیک موجود در برنج، باید آن را از شب قبل خیس کرد.
دیابت
برنج حاوی کربوهیدرات است که برابر با قند خون می باشد. بنابراین مصرف مکرر برنج در مقادیر زیاد می تواند موجب دیابت شود. تیمی از محققان، این موضوع را تأیید کردند ، آنها دریافتند که خوردن برنج سفید به صورت روزانه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین چاقی را افزایش دهد. به طور کلی متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که به جای کربوهیدرات، غلات سبوس دار را در سبد غذایی خود قرار دهیم.
جایی برای رژیم متعادل باقی نمی گذارد
مصرف بیش از حد برنج یا هر ماده غذایی دیگر ممکن است باعث شود شما مقدار کمتری از سایر مواد مغذی مورد نیاز برای اطمینان از سلامتی مطلوب خود میل کنید. با گذشت زمان بدن دچار کمبودهایی مانند ویتامین A، روی، آهن خواهد شد.
جلوگیری از جذب چندین ویتامین و مواد معدنی
برنج هنگام مصرف به صورت زیاد باعث کاهش جذب عناصر غذایی حیاتی مانند روی می شود. وابستگی به برنج به عنوان یک منبع غذایی غالب همچنین منجر به کمبود ویتامین A می شود.
تاثیر بر متابولیسم گلوکز در بدن
به دلیل کمبود کالری و کربوهیدرات زیاد آن، خوردن بیش از حد برنج ممکن است تأثیر منفی بر متابولیسم گلوکز و تولید انسولین در بدن شما بگذارد که می تواند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و حتی دیابت شود.
چاقی شکم، غلظت بالای تری گلیسرید خون، غلظت پایین کلسترول خوب HDL فشار خون بالا و غلظت بالای قند خون ناشتا از دیگر مضرات مصرف زیاد برنج محسوب می شود.
منبع: صدآنلاین