خبر آمد که آروین پر کشید؛ با زخمهایش و حتما با بالهایش؛ درست شبیه کودکان دردکشیده در کارتونهایش. هنرمندی که قدر ندید به سرنوشتی همانقدر مغموم و همانقدر معصوم.
تجارب سالها و دهه ها نشان می دهد یک جریان خاص که لباس سیاست را برای منافع و مطامع اقتصادی بر تن دارد، با آرای مردم و منافع ملی میانه ای ندارد و حتی به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همانند ابزار منافع و کسب سودآور باور دارد.
یکی از مهمترین چالشهای نظام حقوقی ایران، ضعف در توسعه حقوق عمومی و فقدان تفکیک دقیق میان مسائل کلان حکمرانی و مسائل خرد اجرائی در فرآیندهای تقنینی، کارشناسی حقوقی، تفسیر قوانین، قضاوت و اجرا است.
وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی در یادداشتی نوشت: با توجه به دینامیزم تحولات جدید جهانی، پیشنهاد مستقیم رییس جمهور امریکا و تجربه ترامپ-پوتین زمان آزمون ارادهی جدید امریکا فراهم رسیده است و ایران نباید این فرصت را از دست بدهد حتی اگر به نتیجه نرسد.
آدم های عجیبی هستیم. علیهِ ایرانی ها به خاطر تابعیت قهری نه اختیاری فرزند، جنگ راه می اندازیم. آنان را از هستی ساقط می کنیم. مهمتر از همه، برای کشور کلی ماجرا درست و بعد برای اتباع بیگانه که جد اند جد بیگانه اند فرش قرمز پهن می کنیم. این دوگانه را چطور با خودتان حل می کنید؟ آیا پاسخی جز نگاه جناحی می توان یافت؟ واقعا تهدید ها علیه کسانی که چون شما در موضوع اتباع فکر نمی کنند چه معنایی دارد؟
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نوشت:
تصادفات، به ویژه آنهایی که با آسیب های جدی یا تلفات انسانی همراه اند، می توانند اثرات روانشناختی بلندمدتی بر بازماندگان، خانواده های قربانیان و حتی شاهدان حوادث داشته باشند. این عوارض گاه سالها پس از حادثه باقی می مانند و کیفیت زندگی افراد را به شدت تحت تأثیر قرار می دهند.
خسرو مختاری کارشناس برنامه ریزی و توسعه نوشت: برای اینکه صندوقهای بازنشستگی و نهادهای اقتصادی وابسته بتوانند نقش مؤثرتری در حل مسائل اقتصادی و اجتماعی ایفا کنند، لازم است از تصدیگریهای محدودکننده دولتی فاصله گرفته و با بهرهگیری از ظرفیتهای بازار سرمایه، به سمت حکمرانی شفاف و رقابتی حرکت کنند.
طی بیانیه مفصلی اعلام کرد این حزب را منحل میکند و سلاح را زمین میگذارد. در اینجا چند سؤال اساسی وجود دارد؛ علت اقدام اوجالان چیست؟ آیا با این بیانیه واقعاً پ.ک.ک منحل شده و نیروهای آن خلع سلاح گردیدهاند؟ آیا کردهای ترکیه از این بیانیه پیروی خواهند کرد؟ آیا با اعلامیه اوجالان درگیری میان ارتش ترکیه و این سازمان نظامی ـ سیاسی پایان مییابد؟
تریبونها را قطع کنید. گاهی لازم است تریبوندارها خاموش شوند تا صدای جامعه را بشنویم! تا بدانیم درد واقعی، چیست؟ تا مسئله را از نامسئله تشخیص دهیم، تا اولویتها را جابهجا نکنیم. اینقدر تریبونها صدایشان بلند است که برای شنیدن مسائل واقعی جامعه ناچاریم گوشها را بسیار تیز کنیم.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم، کلیدواژه «وفاق» بیش از همیشه در ادبیات سیاسی و اجتماعی کشور رواج یافته است. وفاقی که رئیسجمهور محترم در تعریف آن به همراهی و همکاری دولت و قوای دیگر و دستگاههای مختلف اشاره کردند و البته بعید است هیچ فرد دلسوزی بر اهمیت و لزوم وجود این وفاق ارزشمند تردید داشته باشد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در یادداشتی در روزنامه اطلاعات با عنوان «آشفتگی در کاخ سفید؛ سرگیجه در سیاست جهانی» به تبین سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مشاجره بی سابقه رؤسای جمهور اوکراین و آمریکا پرداخت.
برخی عناصر سیاسی و جریانات تندرو در جریان استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی دولت چهاردهم در مجلس، دوباره اصرار به مخدوش سازی ایفای نقش برجسته مجلس در اجرای اصل 89 قانون اساسی با اقداماتی نخ نما شده دارند. این عناصر با یک تاکتیک مرسوم، همواره قصد دارند کلید واژه شکست وفاق را در روابط بین مجلس و دولت خرج کنند.
بحث استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، عبدالناصر همتی، بهعنوان یک مسأله صرفاً سیاسی یا اداری مطرح نشد، بلکه بهطور عمیقتر نمایانگر وضعیت بحرانزده و بیمار اقتصاد ایران است.
قانونگزاران واقعی، یعنی نمایندگان وجدان و خرد اکثریت ملت، نه تنها باید پایبند منافع ملی بر اساس ضوابط قانونی باشند، که باید دانش وسیع در حوزه کارها و آداب حضور در قانونخانه را نیک بدانند و سرمشق قرار دهند.
این یادداشت میخواهد یک نمونه از پیچیدگیها را که در قالب «واکنش» به ماجرای جدل «زلنسکی-ترامپ» خود را در ایران نشان داد، از این دریچه بررسی کند. سؤال اصلی این است: «چرا عدهای تحقیر زلنسکی مقابل آمریکا را، «عزت» میبینند و عدهای آن را «ذلت»؟
عطف به آنچه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد بیان داشتند، مبنا و دلیل اصلی سلب رای اعتماد از وزیر اقتصادِ دولت چهاردهم گرانیهای اخیر و رشد بیرویه ارزش دلار طی چند ماه گذشته بوده، مطالبی که در نطق برخی موافقان استیضاح بیان شد مبین این ادعاست که نمایندگان ظاهرا در راستای دفاع از حقوق ملت و کنترل بازار و پیشگیری از افزایش قیمتها طرح استیضاح وزیر را مطرح کردهاند.
تغییر وزیر اقتصاد، مستلزم انتخاب جایگزینی شایسته و کارآمد است. هنگامی که رئیسجمهور به شدت از استیضاح و سلب اعتماد مجلس از دکتر همتی ابراز نارضایتی میکند، این پرسش مطرح میشود که آیا جایگزین وی واقعاً توانایی لازم برای مدیریت شرایط دشوار اقتصادی کشور را خواهد داشت؟
مسوولیت سنگین جناح اصولگرا که داعیه ولایتمداری دارد و قاعدتا باید شکست دولت را شکست خود و همه بداند بیش از همیشه است. اما آقای پزشکیان نمیتواند به انتظار کنترل افراطیون از سوی بزرگترهایشان بنشیند، وی راهی جز وفاق با مردم و تکیه بر هوش و آگاهی و مسوولیتشناسی ملت ندارد.
عبدالرحمن معاشر دبیرکل جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی:
اقدام شجاعانه و مسئولانه مجلس در استیضاح که نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی کشور محسوب میشود. نشان داد که مجلس شورای اسلامی، در راستای دفاع از معیشت مردم و حفظ ارزش پول ملی، ارادهای جدی و مطالبهگر دارد.
نمایندگان مجلس، دیروز پس از چند ساعت بحث و بررسی، به برکناری وزیر اقتصاد رای دادند.۱۸۴ نماینده ملت از مجموع ۲۷۳ نماینده حاضر در جلسه، در حالی به عملکرد آقای همتی رای منفی دادند که ۱۹۲ نفر از نمایندگان، ۳۱ مرداد امسال اعتماد کرده و سکان وزارت را به او سپرده بودند.