ایران و جبهه مقاومت، در یک فضای پیچیده و پرچالش، در حال مبارزه با تروریسمی هستند که هیچگاه به دنبال صلح نبوده است. در این شرایط، همراهی و همدلی کشورهای منطقه و حمایت از مردم سوریه در برابر این تهدیدات، بیش از پیش اهمیت دارد.
جسم و روح و جانِ ایران عزیز، امروز بیش از هر روز، از لگدکوب نااندیشایی و ناهوشیاری و نادانی و نابلدی این چلمیهای وطنی بهدردآمده و دیگر نی صفایی ماندهاش و نی لطف و فر، و نی بهسوی روز خوبتر راه سفر.
ماهیت قانون چنین است که در آن برخی افراد محدود میشوند و در عوض عدهای دیگر منتفع میگردند. این روندی است که در تمامی جوامع بشری به طور طبیعی وجود دارد. به طور مثال، اگر قانونی ضدسرقت تصویب شود، قطعاً افرادی که مرتکب سرقت میشوند، با محدودیت روبهرو خواهند شد و احتمالاً با آن مخالفت خواهند کرد
سخنگوی دولت شهید رئیسی نوشت: ملت ایران از دیرباز با هویتی استوار در برابر ظلم، آدمکشی و بیعدالتی ایستاده است. این روحیه عدالتطلبی، نهفقط بخشی از فرهنگ تاریخی ما، بلکه جوهرهای است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران متبلور شده است.
رئیسجمهور محترم باید مراقب «مظفر فیروز»هایی که در اطراف او بهدنبال خوشرقصی و البته شیطنتهای سیاسی برای ایجاد اختلاف بین قوای کشور در این مقطع که بیش از همه به وحدت و انسجام ملی نیاز داریم، باشند.
عبدالناصر همتی گفت: همکاری دولت و مجلس میتواند به تدوین و اجرای سیاستهای اقتصادی مؤثر و کارآمد کمک کند، سیاستهایی که به بهبود شرایط اقتصادی کشور و افزایش رفاه عمومی منجر خواهد شد.
گرچه تصمیم گیران عرصه بین الملل دولتها هستند، اما واقعیتهای موجود به ما نشان داد که فشار افکار عمومی در روند شکل دهی به کنش دولتها نه یک شعار بلکه حقیقتی است که حتی در رای دادگاه لاهه و حمایت دولتها از آن منعکس شده و پس از این نیز میتواند تصمیمات آتی برای ارتباطات سیاسی و به ویژه اقتصادی را ترسیم نماید.
دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴، بهطور عمده بر اعمال فشار اقتصادی و تحریم نفت ایران متمرکز است، اما تغییر رویکرد کشورهای عربی و تقویت روابط ایران با چین، چالشهای جدیدی در مسیر سیاستهای ضدایرانی او ایجاد کرده است
از همان نخستین ساعات پس از قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا شاهد طرح تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت رویکرد و سیاست احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی او در رابطه با کشورمان بوده ایم. روندی که همچنان نیز ادامه دارد.
هوش مصنوعی به عنوان ابزاری جدید که هنوز بسیاری از وجوه آن ناشناخته است، به هر حوزهای که ورود کند میتواند حساسیتهایی را برانگیزد و نگرانیهای را ایجاد کند، اما شاید حساسترین حوزهای که بیم آن میرود مضرات هوش مصنوعی در آن بیش از مزایایش باشد، عرصه سیاست است.
«تقویت رویکردهای سیاستپایه در حزبالله» یکی از مسائلی است که هم میتواند علت این آتشبس باشد و هم معلول آن؛ به این صورت که با تقویت وزن جناح سیاسی، زمینه برای پذیرش آتشبس فراهم شد و هم این آتشبس میتواند طلیعه عصری باشد که سیاسیون در آن وزن بالایی دارند.
وفاق، واژه ای سیاسی است که به معنای یک دلی، یک جهت، سازگاری، سازواری و همراهی به کار می رود. در ادبیات سیاسی، وفاق را در معانی چون وحدت و معاهده نیز به کار می برند.
واقعیت این است که آتشبس اخیر میان لبنان و رژیم صهیونیستی نقطه آغاز است، نه نقطه پایان. عملیات طوفانالاقصی، عملیاتهای وعده صادق 1 و 2، انزجار بیسابقه از رژیم کودککش اسرائیل در اقصی نقاط جهان و به ویژه در کشورهای اروپایی و آمریکا، اعتراضات گسترده و روزافزون در داخل سرزمینهای اشغالی علیه دولت نتانیاهو و ایجاد آشوبهای خیابانی همگی به مثابه قطعات پازلی است که در نهایت، به فضل الهی نابودی رژیم صهیونیستی را رقم خواهد زد.
برنامههای هفته کتاب در سال 1403 در شرایطی به خط پایان رسید که از بسیاری از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی تجلیل شد؛ اما «ملودی محمودی» کوچکترین کتابخوان ایرانی، از برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی بیبهره ماند.
برخی حضرات که در سطح حاکمیت برای مردم و جامعه تصمیم میگیرند. با کدام مدارک و سند و پشتوانه و بر اساس کدام آمار از رضایت مردم و از مصلحت مردم دم میزنند؟
در شرایطی که در جامعه میتوان افراد زیادی را یافت که در تامین ابتدائیترین ملزومات زندگی خود هم دچار تنگنا هستند، دامن زدن به زندگی مسرفانه و همراه با مصرف گرایی غیرمنطقی از سوی دیگر افراد جامعه شرط انصاف نیست.
گفت و گو با آمریکا در این مقطع باید به صورت دو جانبه و محرمانه صورت پذیرد. حتی الامکان باید از گفتگوهای سه جانبه به اتفاق اروپا پرهیز کرد. زمینه و مقدمات گفت و گو با آمریکا باید در همین دو ماه، قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید فراهم و یک اعتماد سازی نسبی که جدیت دو طرف برای مذاکره را نشان دهد ایجاد شود.
تامین نیازهای اصلی و ملزومات و مایحتاج زندگی در حد معقول و واقعی که تسهیلکننده گذران زندگی است نه تنها امری مطلوب بلکه یک امر ضروری است که هیچ عقل سلیمی با آن مخالف نخواهد بود.
«لایحه منع خشونت علیه زنان.» این لایحه بهرغم دارا بودن اشکالات، میتوانست گام بلندی در حفظ حقوق زنان و پیشگیری از خشونت علیه زنان در ایران باشد. این لایحه در اوایل دولت آقای روحانی توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری تهیه شد و به مجلس ارسال شد و تا به امروز نه فقط به «قانون» بلکه حتی به «مصوبه نهایی کمیسیون» نیز تبدیل نشده و در دالانهای قانونگذاری کشور سرگردان است.