یادداشت‌ها

محمدرضا قاسمی نیا در یادداشتی نوشت:

سپاه پاسداران چگونه ماندگار شد؟

در دوم اردیبهشت ۱۳۵۸، با فرمان تاریخی امام خمینی(ره)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولد شد تا نگهبان انقلاب و دستاوردهای آن باشد. امروز پس از دهه‌ها، سپاه همچون خورشیدی درخشان، مظهر اقتدار، ایثار و خدمت به مردم است. از دفاع مقدس تا مقابله با تهدیدات نوین، سپاه همواره پیش‌قراول میدان‌های سخت و مقاومت بوده است.
سید مسعود رضوی در یادداشتی نوشت:

این افراد پنبه مذاکرات را می‌زنند

سه گروه در راه مذاکرات و تنش زدایی سنگ اندازی خواهند کرد، هرچند ضعیفتر از آنند که کاری درخور انجام دهند و کارهاشان موجب شکست برای مردم و نظام شود.
تیم پرتلاش‌، خستگی‌ناپذیر و قابل اعتماد هسته‌ای‌مان که تجربه بد عهدی آمریکا در سال‌های گذشته را بارها دیده و راهبردهای کلان دشمن را رصد کرده‌اند، لازم است با نگاه به ظرفیت هسته‌ای کشور و رهنمودهای حکیمانه رهبر حکیم انقلاب پای میز مذاکره نشسته و از حقوق ملت بزرگ ایران دفاع کنند و ذره‌ای از اصول ترسیم شده هسته‌ای عدول نکنند که ان‌شاءالله نخواهند کرد.
سید عطاء‌الله مهاجرانی در یادداشتی نوشت:

در سوگ پاپ فرانسیس بزرگ!

پاپ فرانسیس از همان آغاز که عنوان یا لقب «فرانسیس» را برای خود انتخاب کرد، ما را به یاد عارف بزرگ مسیحیت قدیس فرانسیس اسیزی (۱۲۲۶-۱۱۸۱) بنیانگذار طریقت فرانسیسکن‌ها انداخت. تمام زندگی را با محبت و شیدایی صرف خدمت به مردمان کردن و برای خود هیچ نخواستن!
سید علیرضا موسوی، کارشناس اقتصادی در یادداشتی نوشت:

ایران در فرصت طلایی پس از توافق، آمادگی برای جذب سرمایه گذاری خارجی

به صورت عادی برای نتیجه مذاکرات میان ایران و آمریکا دو سناریو پیش بینی میشود اول توافق و رفع تحریم ها، دوم شکست مذاکرات و تشدید تحریم ها.
مرتضی مکی تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

رسیدن به چارچوب در مذاکرات

دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در رُم از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. از این جهت که اگر نفس این مذاکرات را بخواهیم بررسی کنیم، شروع این مذاکرات در عمان و سپس در ایتالیا نشانه مثبتی از این جهت است که هم آمریکا و هم ایران گزینه مذا کره و توافق را بر هر راه دیگری ترجیح می دهند.
کیومرث کرمانشاهی کارشناس تجارت بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

توافق عامل جمع‌آوری بساط رانت در اقتصاد کشور

رقابت شرط اصلی تجارت آزاد است. دور دوم مذاکرات انجام شد و چشم انتظار توافقی مطلوب هستیم که نتیجه آن تامین‌کننده منافع ملی باشد. لذا بایستی از هم‌اکنون با جمع‌آوری بساط رانت و جایگزینی رقابت به پیشواز رفع تحریم‌ها برویم.
ابوالقاسم قاسم زاده در یادداشتی نوشت:

منتظر خبرهای خوش مذاکراتی باشید

شنبه آینده دور سوم گفتگوها با بررسی نتایج کارشناسان از هر دوطرف در «عمان» ادامه خواهد یافت. اغلب کارشناسان سیاسی چه در سطح منطقه‌ای همچنین بین‌المللی انتظار مثبتی از این گفتگوها دارند.
جعفر بلوری در یادداشتی نوشت:

میز یا تفاهم ترامپ کدام را می‌خواهد؟

با توجه به ویژگی‌های شخصیتی ترامپ شاید بتوان گفت، برای ترامپ، همین که اعلام کند «دیدید! من توانستم ایرانی‌ها را به پای مذاکره کشانده و توان هسته‌ای‌اش را بگیرم» کافی است! «حل‌شده» نشان دادن مسائلی که تاکنون دیگران نتوانسته‌اند حلش کنند، بیش از هر چیزی شخصیتی مثل ترامپ را ارضا می‌کند! او به شدت عاشق «پیروز» نشان دادن خود است؛ ولو نمایشی!
منصور حقیقت پور تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:

سکوت معنادار تندروها

جریان خالص ساز، هم در سیاست خارجی هم در سیاست داخلی مخالفت هایی را مطرح می کند. تلاش آنها تنها برای این است که اعلام کنند جریان خالص ساز هنوز زنده و فعال است و از بین نرفته است، ولی توجه داشته باشید که راهبرد ما همانی است که کلیت نظام و مقام معظم رهبری تعیین خواهند کرد نه تندروها و خالص سازها.
سعدالله زارعی دریادداشتی نوشت:

تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره

تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم، موضعی متکبرانه نبود واقعیت این است که تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم از یک‌‌سو وضعیت ایران را در پذیرش و در عدم پذیرش علی‌السویه نشان می‌دهد و به دشمن می‌گوید اگر مذاکره برای تو راهبرد است، برای من صرفاً یک موضوع ـ از میان ده‌ها موضوع ـ است و آنچه تو در عنوان مذاکره جست‌وجو می‌نمایی و به‌ شدت به آن نیاز داری، من به خروجی آن نظر دارم.
فتح الله جوادی در یادداشتی نوشت:

آمریکا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

آمریکا حاضر به پذیرش ریسک تهاجم و مخاصمه‌ای نیست. زیرا که در صورت رویارویی با ایران، می‌تواند کل منطقه را با آشوب و خطر مواجه کند و اقتصاد تحت فشارش را در گرداب تازه‌ای بیندازد که تحمل تبعات آن چندان سهل و آسان نخواهد بود.
با توجه به نیاز آمریکا به تمرکز بر روی مسائلی که با چین و بعضی کشور‌های دیگر دارد، برای ترامپ ورود به جنگ در منطقه خاورمیانه دردسر بزرگی است که اجتناب از آن را ضروری می‌داند. شرایط حاکم بر منطقه نیز به‌شدت حاد است و بعد از آنچه در نزدیک دو سال اخیر رخ داده، اکنون زمینه‌ای برای آتش‌افروزی جدید وجود ندارد؛ بنابراین، نگاه مثبت به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا را می‌توان نوعی واقع‌بینی دانست.
علی دارابی در یادداشتی نوشت:

میراث فرهنگی چگونه تولید ثروت می‌کند

وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین متولیان اقتصاد فرهنگ می‌تواند با درگیر کردن مردم در ساخت فرهنگی جامعه و ایجاد ثروت و سرمایه‌گذاری از طریق تجارت دانش، نقش راهبردی در تحقق شعار سال -سرمایه‌گذاری برای تولید- داشته باشد.
حسین شریعتمداری در یادداشتی نوشت:

چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

اظهارات استیو ویتکاف بعد از پایان دور اول مذاکرات غیر مستقیم در عمان، نشان داد که پیشنهاد قبلی او در دور اول، ارزشی بیشتر از یک ترفند پلشت سیاسی نداشته است و آمریکا برخلاف نقابی که روز شنبه بر چهره کشیده بود، کماکان روی پله باج‌خواهی!
محمد حسین محمدی کارشناس اقتصاد بین‌الملل نوشت؛

اقتصاد پاکستان، سرآغاز ثبات یا آرامش قبل از طوفان

اقتصاد پاکستان در حالی با نشانه‌هایی از بهبود مقطعی مواجه است که چالش‌های ساختاری همچنان پابرجا هستند. افزایش قیمت جهانی نفت، تداوم نوسانات ارزیوابستگی به انتقالات ارزی خارجی و آسیب‌پذیری در برابر بدهی‌های خارجی، ضرورت بازنگری در راهبردهای اقتصادی این کشور را بیش از پیش آشکار ساخته است. در غیر این صورت، بهبودهای اخیر ممکن است صرفاً آرامشی پیش از توفان باشد.
عشرت کراری به بهانه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا نوشت:

گام‌های بلند دیپلماتیک ایران پس از نیم‌قرن

اینک در آستانه دور دوم مذاکرات که شنبه ۳۰ فروردین به جریان خواهد افتاد، افکار عمومی منتظر است تا نتیجه نهایی به نفع اقتصاد ایران، کنترل تورم و افزایش اعتبار واحد پولی کشور در جهان رقم بخورد؛ هرچند طرف مقابل اذعان دارد که تمرکز بر مدار مسائل هسته‌ای ایران استوار است.
زهرا نژادبهرام در یادداشتی نوشت:

شرایط بیم و امید در کشور

فشارهای داخلی و خارجی برای ناکام گذاشتن مذاکرات با ایجاد هر نوع سنگ‌اندازی اعم از علت مذاکره، چرایی مذاکره، شکل مذاکره، نمایندگان مذاکره‌کننده و.... تا شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی موجود درکشور منجر به ایجاد «بیم» شده، خصوصا اینکه طرف مذاکره یک‌بار توافقنامه برجام را کنار گذاشته و از آن خارج شده است.
محسن بهزادی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در یادداشتی نوشت:

تورم: آیا واقعا راهکاری وجود ندارد یا ما بلد نیستیم؟

در مجموع تجربه جهانی و حتی تجربه خود اقتصاد ایران، حاکی از آن است که تورم با آموزه‌‌‌های علم اقتصاد قابل کنترل است، اگر دولت هزینه‌‌‌های مقابله با آن را قبول کند و نیروهای تورمی را محدود سازد. دولت بزرگ که در جای‌جای اقتصاد ایران حضور دارد و برای آن بودجه پیش‌بینی شده است، باید این ولع را مدیریت کرده و شرایط را برای کاهش تدریجی سلطه مالی به صورت عام فراهم سازد.
حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:

مذاکرات مسقط چالش ها و امیدها

آنچه که اخیرا در مذاکرات غیرمستقیم هیات های ایرانی و آمریکایی در مسقط روی داد، نشان می دهد که این مذاکرات اگر تحت تاثیر دخالت طرف های دیگر قرار نگیرد به سمت و سوی مثبتی حرکت خواهد کرد.
داخلی های تندرو نه فقط می خواهند از منزلت مذاکرات بکاهند، بلکه لازم می دانند در آن مداخلات نامشروع کنند. ورود آنها در هر معامله و مذاکره ای، یا به بن بست کشیده یا به فسادهای بزرگ یا به تحریم مردم و تهدید وطن انجامیده است. با اینها باید چه کار کرد؟
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ نوشت: من از تمام بانوان عزیز سرزمینم دعوت می‌کنم، در صورتی که مورد حمله فردی آزارگر قرار گرفتند، حتی اگر موفق به فرار شده‌اند و قصد شکایت هم نداشتند، در راستای وظیفه انسانی خود به پلیس آگاهی مراجعه و اتفاق رخ‌ داده را گزارش کنند.
رواج معاملات آنلاین طلای مجازی و ورود سرمایه های کلان به این حوزه و اقدامات هیجانی سرمایه گذاران که عمدتا تحت تاثیر و مهندسیِ بازی گردانهای پنهان این بازار اغوا کننده می باشد، می تواند باعث افزایش قیمت بدون کنترل طلا و ارز شود.
محمد علی مهتدی در یادداشتی نوشت

نقشه ترامپ را دریابید

اکثر تحلیلگران معتقدند که علت همه این تحولات این است که دونالد ترامپ قصد دارد در آینده نزدیک به این منطقه سفر کند تا با جیب پُر برگردد. او از یک سو به بازار بکر ایران برای سرمایه گذاری چشم دوخته است و تلاش می کند در زمان انجام این سفر، منطقه کاملا آرام باشد.
سازمان آگهی های پرسون