عباس آخوندی در یادداشتی با عنوان "عید سعید فطر و صلح پایدار" نوشت: هر خونی که در منطقه به زمین ریخته میشود، باید وجدان ما را به درد آورد و ما را به اندیشه استقرار صلح پایدار در منطقه فرو برد.
یا احمدی یا هیچ احدی. آری یا من یا هیچ کس. سوپر من وارد میشود! رابینهود آمده حقوق پامال شده مردم ناتینگهام را بگیرد. زورو منم، رابینهود منم، سوپرمن منم. بقیه همه دزدند، همه فاسدند، همه داروغه ناتینگهامند.
نزدیکی تمدنهای اسلامی و کنفوسیوسی به یکدیگر که منشأ اصلی نگرانی مقامات آمریکایی و غربی از دهههای قبل بهشمار میآید، متاثر از الزامات نظام بینالملل در حال گذار و در پی وابستگی متقابل چین و ایران در حوزههای مختلف اقتصادی بهخصوص تکمیل راه ابریشم جدید و تامین پایدار نیاز انرژی، در حال تحقق و عینیتیافتگی است.
یادداشت/ تصفیه شدگان تا زمانی که در درون قدرتمند و از مواهب آن برخوردارند مدافع وضع موجود خواهند بود اما وقتی به دایره بیرونی قدرت پرت شده و با واقعیت های جامعه روبرو گردیدند آن وقت دموکرات شده و به نقد هسته قدرت میپردازند.
کاملا روشن است که اصلاحطلبان در شرایط کاملا خاص و غیبت کاندیداهای حداکثری خود از آقای روحانی حمایت کردند، روشنتر آنکه آقای روحانی هیچگاه ادعای اصلاحطلبی نکرده و آقای خاتمی هم هنگام حمایت از ایشان در سال 84 بر این نکته تاکید کردند. دولت آقای احمدینژاد کشور را به ورطهای کشانده بود که هر آزاده دلسوزی برای خلاص شدن مملکت از آن پرتگاه موحش حاضر بود برای توقف آن روند مخرب از تمایلات خود بگذرد و به هر کاندیدایی غیر از موافقان آن اوضاع رای دهد.
شورای نگهبان در مقامی نیست که دستور دهد تا نهاد دیگر مثل دولت موظف به اجرای آن باشد. چون نهاد دیگر را از حق استنباط خود از قانون محروم کرده است. تنها راهحل که برای حل چنین تعارضاتی وجود دارد، مراجعه به دادگاه است.
مدیرعامل سابق موسسه هنرمندان پیشکسوت روایت میکند، زمانی که زنده یاد شجریان در بستر بیماری بود، زنده یاد شهیدی که از وضعیت سلامتی دوست دیرینهاش ناراحت بود، این شعر از خیام را برایش خواند: این کوزه گر دهر چنین جام لطیف/ میسازد و باز بر زمین میزندش.»
کاسبان سیاسی تحریم، بیش از اینکه به "جیب" خود فکر کنند، به "جاه" خود فکر میکنند و از ناکارآمدی ناشی از تحریمها، چماقی میسازند برای اثبات بیکفایتی رقیب.
دزد منهول ها منم. همان شهروندی که به دلیل برخورداری کمتر از فرصتهای جامعه، سیستماتیک به او اجازه ندادند که در نقش واقعی خودش باشد و از سر ناچاری در لباس دزد در روز روشن، جان و آبروی خود را به خطر میاندازد.
یادداشت/ عدهای از جوانان خشمگین به سمت کنسولگری ایران در کربلا رفته و خساراتی به آن وارد کردند و این رخداد ضریب رسانهای بالایی از سوی شبکه های مخالف جمهوری اسلامی دریافت کرد.
حدود 40 روز به برگزاری انتخابات سیزدهم دوره ریاستجمهوری مانده است ولی هنوز تب و تاب انتخابات نه در رسانه ملی و نه حتی در بدنه مردم مطرح نیست ولی برعکس تنور انتخابات در شبکه اجتماعی نوظهور کلابهاوس بسیار داغ است و پیشبینی میشود تا این شبکه محبوب مسوولان و فعالان رسانهها به تریبونی برای کاندیداهای این دوره از انتخابات ریاستجمهوری تبدیل شود.
جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی، بازی نظام سلطه در قاعده سلطهگر – سلطهپذیر یا جهان آزاد و قرنطینه را به هم زد. چنین امری در شأن ملت کهن ایران بود، اما پرهزینه هم بود.
یادداشت/محمد کاظم کاظمی یکی از شاعران همین نسل افغانستان است که اشعار او از چنان پختگی برخوردار است که به حق میتوان او را راوی دردهای کهنه مردم افغانستان دانست.
دختران کمحجاب کشورم هم عرض کنم که آنها هم باید خودشان را آماده کنند تا هر لحظه در خیابان گزارشگر تلویزیون جلویشان را بگیرد و به عنوان فرزند این کشور از آنها در مورد انتخابات بپرسد. دخترانی که در این روزها مورد سوال قرار میگیرند، همانهایی هستند که برخی با دیدنشان استغفراللهی میگویند و نگران خون شهدا میشوند.
رفتارهای اخیر شورای نگهبان یا انتشار خبری در تلویزیون مبنی بر مشارکت 32 درصدی مردم در انتخابات ریاستجمهوری همه از تلاش سازماندهی شده به منظور ناامید کردن مردم از حضور در انتخابات حکایت دارد. این تلاش یقینا بر خلاف نیاز امروز کشور و سیره رهبران ایران است.
یکی از زیرمجموعههای شاخص حقوق بنیادین، آزادی مذهب است. دیدم که نماینده زرتشتی شورای شهر یزد نوشته که به عنوان عدم التزام به اسلام رد صلاحیت و از نامزدی محروم شده است! با وجود چنین وضعی هزینه توسعه اقتصادی در ایران بسیار بالا خواهد بود.
یادداشت/قدمت این سازه عظیم تاریخی بنا به روایتی به دوران شاه عباس صفوی دوم باز می گردد، که می توان این کاروانسرا را هم در زمره زنجیره نهصدو نودو نهمین کاروانسراهای ساخته شده در دوران صفویه به شمار آورد.