پرسشگری از الزامات جامعه پویا و فعال است. انتخابات یکی از بزنگاههایی است که پرسشگری می تواند خود را نشان دهد. در متن پیش رو مواردی که لازم است در انتخاب به آن توجه شود به گفتوگو گذاشته شده است
یادداشت/ همه افراد جامعه که به سن قانونی رسیدهاند میتوانند در فرایندهای سیاسی کشور مشارکت داشته و در انتخابات ریاست جمهوری که تعیین یکی از مسئولان عالیرتبه کشور است حضور داشته باشند.
براساس اصل 114 قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران، رییسجمهور با رای مستقیم مردم برای یک دوره 4 ساله انتخاب میشود . اصول دیگر قانون اساسی وظایف و اختیارات رییسجمهور را تعیین کرده است.
یادداشت/ اقدامات نتانیاهو در زمینه نمایش پهپاد اقدامی در راستای شوهای تبلیغاتی او هستند تا بتواند بگوید ایران پشت درگیریها با رژیمصهیونیستی است و از این طریق مظلومنمایی کند.
در دورههای انتخاباتی طی سنوات گذشته، کاندیداهای اصلی شعارهای کلی میدادند. اکنون کاندیداهایی فرعی برای اینکه بهزعم خود جلب رای کنند، وعدههایی سر میدهند که بعضا اگر در سطح جامعه انعکاس پیدا کند جز روش پوپولیستی چیز دیگری نیست و رای گرفتن بدین طریق با وعدههای فریبنده تعریف میشود
یادداشت/این اولین ماموریت فرا منطقهای مکران است و صرف حضور این ناو غول پیکر به معنای به چالش کشیدن دکترین نظامی «مونروئه»؛ استراتژیست و سیاستمدار آمریکایی تحلیل میشود و این اقدام علاوه بر تضعیف جایگاه ابرقدرتی آمریکا، پرستیژ و موقعیت ایران را در معادلات جهانی ارتقا خواهد داد.
این که نگرانیهای کلیتر برای ایران و مشارکت و موارد دیگر مجال طرح دارد یا نه موضوع این نوشته نیست. غرض این است که توضیح داده شود چرا در میان اصلاح طلبان و اعتدال گرایان نگرانی مانند 84 به چشم نمیخورد و اگر باشد جنس آن متفاوت است؟
یادداشت/ با هیچ واژه و کلمهای نمیتوان چنین جنایاتی را تحلیل کرد، اساسا کلمات و معانی آن در برابر این رخدادها به بنبست می رسند در مغز انسان نمیگنجد پدر و مادری فرزند خود را به چنین شیوه سبعانهای نابود کنند، شیوهای که حتی در میان حیوانات نیز به ندرت اتفاق میافتد.
در اغلب کشورهایی که انتخابات ریاست جمهوری صورت میگیرد، اکثر نامزدها در سخنرانیها و میتینگهای انتخاباتی ضمن بیان نظرات وبرنامهها در مورد حل مشکلات وجبران کاستیها و کمبود ها، قولهایی میدهند که به «وعدههای انتخاباتی» معروف هستند.
به باور برخی، اشخاصی که خود را مستقل و یا خاکستری مینامند و از این طریق میخواهند از جریان اصولگرا ویا اصلاح طلب تبری جسته و عبور کنند، این ظرفیت را دارند که خطرناکترینها در شطرنج سیاسی ایران باشند.
سرانجام پس از نزدیک به 10 روز بررسی و زیر و رو کردن پروندههای کاندیداهای آماده برای بهدستگرفتن سکان اداره کشور از طریق حضور مردم در پای صندوقهای رأی، شورای محترم نگهبان قانون اساسی، اسامی هفت نفر از بین حدود 500 نفر کاندیدای ثبتنامشده در وزارت کشور را واجد کاندیداتوری اعلام کرد.
آنچه امروز موجب بیانگیزگی یا سردی و بیتفاوتی بخشی از مردم نسبت به تحولات انتخابات شده، یحتمل از تصور و ذهنیت مسئولان است. اگر این تصور و ذهنیت جامهعمل بپوشد، موجب آسیب به وحدت و انسجام ملت میشود. تصور میشود جدا از اصلاحطلبان، بخش گستردهای از اصولگرایان نیز در این باره متعجب شدهاند.
برگــزاری انتخابــات به نوبه خود نشاندهنده رشد و آگاهی یک جامعـه و حضور مردم در انتخابات نیز به منزله وفاق عمــومی و همراهی با نظام تلقی میشود که در این زمینه همواره مشاهده شده مردم نسبت به کشور و انقلابشان سنگتمام گذاشتهاند.
در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم که قرار است مطابق اعلام قبلی و برنامهریزی ستاد انتخابات وزارت کشور در واپسین جمعه خردادماه جاری و بهصورت یکپارچه در سراسر کشور برگزار شود.
یادداشت/ قانون اساسی ایران، با همین کیفیت فعلی بستر مناسبی برای مدیریت مناسب و حتی تأمین خواستههای دموکراتیک قشر عظیمی از جامعه است. اما تحقق ظرفیتهای آن مستلزم عملکرد درست و نیل به «فرهنگ سیاسی» متناسب با اهداف غایی این سند است.
برخی میپندارند قرار است به مدل دهۀ 60 بازگردیم ولی در آن مدل رقابت اصلی بر سر نخستوزیر و کرسیهای مجلس بود و بعد از بنیصدر برای ریاست جمهوری اجماع صورت میگرفت.
کسانی که دست به جعل اخبار بیبنیاد و سراسر توهمآلود و توطئهمند میزنند، گمان میبرند شاید چندصباحی بتوانند فضای رسانهای رقابتها و گفتوگوی منطقی دو جریان سیاسی را تحتالشعاع قرار دهند، لکن آگاه نیستند که در کمترین فرصت دست آنها باز و حیلههای آنها رسوا خواهد شد.
بند ۶ - ج اصل دوم قانون اساسی در راستای کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسئولیت او، هرگونه سلطهگری و سلطهپذیری را نفی کرده، بند هشتم از اصل سوم قانون اساسی، مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش را مورد تاکید قرار میدهد.
استفاده از سیاست مسکن استجاری هیچ تطبیقی با شرایط اقتصادی بازار مسکن کشور ندارد و دولت آینده باید با مهیا کردن شرایط صاحبخانه شدن مردم از آمار اجارهنشینی بکاهد.