به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، موجی از شاخصهای مثبت سیاسی، حاکی از احتمال بهبود یا گسترش روابط کشورمان با شماری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است.
بهطور قطع، قیمتگذاری دستوری بر بازارسرمایه تاثیر منفی خواهد داشت. به همین راحتی موضوع این نوشتار میتوانست همین جا خاتمه یابد و باید هم، چنین میبود؛ اما از آنجا که به مرحلهای از حیات نوشتارهای اقتصادی خود رسیدهایم که اگر ستوننویسهای ما موضوعی نیابند، باید از ارتفاعی، جایی خود را پرتاب کنند و نوعی توجیه اقتصادی برای آن بیایند تا ستون مزبور تعطیل نشود و حتی گاهی حرفهایهای اقتصاد و استراتژی هم، همدیگر را نمیفهمند، من هم به سیاق اینگونه نوشتهها همان دلایل را با پوزش عمیق از فرهیختگان اقتصادی سرزمینم، بهصورتی کاملا نخنما و با ژستی روشنفکرمابآنه تکرار میکنم؛ با امید به آنکه روزی به آن توجه شود.
نوشتن از آثار قیمتگذاری دستوری کالاها و خدمات بر بازارسرمایه کاری سهل و ممتنع است. سهل از این جهت که اکنون با گذشت بیش از ۴۰سال از تجارب گوناگون این اقدام در حوزههای مختلف و مشاهده آثار زیانبار آن در موارد مختلف، هر عقل سلیمی حکم میکند که نتایج این اقدام نهتنها مزایایی را که مدافعان نام میبرند نداشته، بلکه فسادهای دیگری نیز در بر داشته است و ممتنع از این جهت که باوجود اثبات ناکارآمدی این اقدام و طراحی و وجود مکانیزمهای جایگزین مانند بورسکالا، بازهم شاهد اقدامات مسوولان در پیشنهاد و کاربرد انواع اقدامات و طرحهای مبتنی بر تعیین قیمت هستیم. بهجرات میتوان گفت که اگر بتوان پاسخ چرایی این اقدام متولیان در علاقهمندی به کنترل قیمتها را یافت، میتوان امیدوار بود که پاسخ همه سوالات در زمینه نقش دولت در تعیین قیمت کالاها و خدمات را داد.
روسیه با کنترل بازار انرژی خاورمیانه و نفوذ در کشور های این منطقه و چین با همکاری های چند جانبه اقتصادی، سیاسی، امنیتی و... با کشور های خاورمیانه، به دنبال آن هستند تا در این گذار احتمالی چهره سیاسی منطقه خاورمیانه، بیشترین سهم را از آن خود کنند. در این بین، ایران نقشی حیاتی برای آن ها دارد که باید بیشترین بهره را در جهت منافع کشور، از شرایط پیش آمده برد.
جمعی از دوستان دوران تحصیل، گاهی دور هم جمع میشویم و گپ میزنیم. همه بالای بیست و چند سال، سابقه کار اداری داریم و در دورهها و دولتهای مختلف کار کردهایم.
در روز عید غدیر، آقای روحانی در دیدار با همکاران خود در دولت سابق گفت که «ای کاش گرفتار مصوبه هستهای مجلس نمیشدیم تا میتوانستیم در اسفند ۱۳۹۹ برجام را احیا کنیم.»
برگزاری نشست تهران گرچه تحت عنوان نشست آستانه است ولی کمتر به مساله آستانه خواهد پرداخت؛ برای اینکه موضوعاتی که بین سه کشور وجود دارد، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
یک سال از استقرار دولت جدید در جمهوری اسلامی ایران گذشته است. اگرچه امید، اصلیترین شعار دولت نبود؛ اما از اولین روزهای شروع دولت جدید امید زیادی در دل مردم و فعالان کسبوکار شکل گرفت که عمده آنها حول محور نحوه تعامل دولت با دنیا و فضای کسبوکار بود؛ چرا که این بار این امید زنده شد که دولت یکپارچه با سایر ارکان نظام، در تصمیمگیریهای اقتصادی و غیراقتصادی، کمتر با چالش مواجه خواهد بود و با هماهنگی کاملی که ایجاد میشود، بسیاری از مسائل حل و فصل خواهد شد.
منطقه ۲۲ شهر تهران یک منطقه خاص، ویژه و متفاوت در میان مناطق۲۲گانه پایتخت است. از ابتدا نیز ملاحظات و برنامهها برای توسعه این منطقه با نگاه به این ویژگیهای متفاوت و تمایز آن با سایر مناطق مورد توجه بود.
پوشش زنان به چالشی جدیتر نسبت به گذشته تبدیل شده است و میرود که یک صفبندی جدی ایجاد کند از اینرو باید موضوع گفتوگوی عمومی قرار گیرد، بلکه همگان به نقطه مشترکی برسند.
خاتم پیامبران، حضرت ختمی مرتبت رسول مکرم اسلام، در زیر باران تهمت و مخالفت و مخاصمت بنای « امتی » را در خانه پربرکت خویش پی ریخت و نخستین افراد این امت، حضرت خدیجه و مولا علی(ع)، به رسالت حضرتش ایمان آوردند و دفاع از اندیشه و آرمان رسالت پیامبر را وجهه همت خویش ساختند.
حقوقدانان و مدافعان حقوق بشر در مقام تحلیل دلیل انشاء عهدنامههای بینالمللی خاصه آن دسته از توافقات که منجر به تاسیس نهادها و مراجع بینالمللی مانند جامعه ملل یا دیوان کیفری بینالملل شده است از یک فلسفه واحد و مشترک که همانا لزوم ایجاد امنیت در جامعه جهانی است دفاع کردهاند.