در روزهای پایان سال معمولا بحث بر سر پرداخت عیدی کارگران و کارمندان داغتر است. امسال نیز بخشی از کارگران کشور در بحث دریافت عیدی دچار مشکلاتی شدند. این مشکلات تاحدی به نوع نگاه و فرهنگ شکل گرفته در بخش کارفرمایی نسبت به قانون عیدی نیز برمیگردد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم توجه به معیشت بانوان، کاهش ساعت کاری در جهت ارتقای بهرهوری، استفاده از دورکاری و بهرهمندی از بانوان در سطوح مدیریتی تأکید کرد.
بررسی اشتغال ناقص در پاییز سال جاری نشان می دهد افراد دارای اشتغال ناقص در کشور در پاییز ۱۴۰۲ حدود ۲ میلیون و ۷ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است که حدود ۲۶۶ هزار و ۸۳۹ نفر کاهش یافته است
به گفته رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، طرح افزایش ۱۸ درصد حقوق شاغلان دولت نشان میدهد که مجلس و دولت نیز اغلب نرخی در همین حدود را برای افزایش حقوق کارگران میپسندند.
طبق اعلام مرکز آمار،بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیشتر نشان میدهد که ٧,٦ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١٤٠١) ،٠.٦ درصد کاهش یافته است.
معاون روابط کار وزارت کار گفت: مجموعاً نرخ تورم در دو سال گذشته حدود ۸۷ درصد بوده است و دستمزد کارگران در دو سال دولت سیزدهم حدود ۸۴ درصد افزایش یافته است.
عیدی و پرداخت مزایای پایان سالِ کارگران بحث داغ روزهای پایان سال است؛ کارگران بیمه شده تامین اجتماعی تنها مزیتی که بر کارمندان دولت دارند، همین مبلغ عیدیست که تا حدودی بیشتر از مزایای پایان سالِ زیرمجموعههای دولت است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری لبنان گفت: روابط ایران و لبنان، زمینه انسجام اسلامی را بیش از پیش فراهم میکند.
نخستین نمایشگاه ایران کمیکال (صنایع پایین دستی پتروشیمی و مواد شیمیایی) امروز ۲ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور رئیس اتاق تعاون ایران، رئیس اتاق اصناف تهران، دبیر اتاق اصناف ایران، رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی و جمعی از فعالان و متخصصان این حوزه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه در مجموع ۵۰ هزار و ۴۷۷ نفر مشمول دریافت معوقه رتبهبندی شدهاند، گفت: این تعداد به صورت میانگین ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ناشی از معوقه متناسبسازی در طول اجرای این قانون (متناسبسازی) یعنی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ دریافت میکنند.
عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی درباره آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی گفت: بعد از اجرای قانون جدید هیچ کارگر جدید بیمه نشده است.
میزان افزایش دستمزد کارگران بر اساس یک سری شاخصها مانند نرخ تورم و سبد معیشت تعیین می شود بنابراین نمی توان تنها به افزایش ۱۸ درصدی که دولت برای کارمندان در نظر گرفته است اکتفا کرد.
بحث ساماندهی دستفروشان بارها در قالب طرح های مختلف دنبال شده است و به نتیجه درستی حاصل نشده است. وزیرکار در اظهارات اخیر خود گفته است کسانی که در چهارراه ها و خیابان ها مشغول کار هستند، باید ساماندهی شوند.
هنوز مدت زیادی از جنجالها در خصوص ادغام دو صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق بازنشستگی نفت نگذشته است که موضوع ادغام صندوق بازنشستگی کشور با صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها به گوش میرسد.
کارگران مشاغل سخت و زیانآور که در سختترین شرایط تن به کارهای پر خطر میدهند به این امید که حداقل در مقابل به خطر انداختن جان و سلامتی خود میتوانند زودتر بازنشست شوند، امروز با قوانین مبهمی روبرو شدهاند که آینده شغلی آنها را به مخاطره انداخته است.
یکی از مهمترین دغدغههای کارگران بعد از تعدیل نیرو، مشکلات مالی و قطع درآمد است.تنها راهکار قانونی برای این کار دریافت بیمه بیکاری است که آن هم با مشکلاتی برای کارگران همراه است.