این روزها آنچه به سادگی بر سر زبان میرود، خبرمرگ انسانهایی است که شکار ویروسی میشوند که بیش از دوسال است جهان را به تسخیر خود درآورده است؛ آن قدر پریشان احوال هستیم وبه قدرکفایت و صدبرابر بیشتر فریاد زدهایم برای واکسینه کردن که دیگر در این سوگنامه از بیانش میگذرم.
تیمی از متخصصان ژنتیک به سرپرستی "پنی مور"، ویروس شناسِ "انستیتو ملی بیماریهای واگیردار در آفریقای جنوبی" از پیدایش سویه جدید نگران کنندهای از ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ که دارای بسیاری از ویژگیهای مشابه با سایر گونهها از جمله آلفا، بتا و گاماست، خبر دادند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، خوشبختانه خبر خوب این است که از هفته آینده به طور مستمر میزان قابل توجهی واکسن وارد کشور میشود و هفتگی ۵ میلیون دوز وارد کشور خواهد شد.
آمارها نشان میدهد که سیستانوبلوچستان بعد از سپریکردن پیک جدید کرونا، روز یکشنبه فوتی کرونایی نداشته است. در این استان، از مردادماه افراد بالای 40 سال شروع به دریافت واکسن کردند و از 30 مرداد افراد بالای 35 سال نیز به جرگه دریافتکنندگان واکسن اضافه شدهاند. همه اینها نشان میدهد که یکی از دلایل مهار کرونا در استان سیستانوبلوچستان، تسریع در واکسیناسیون است.
مدیر اجرایی فاز سوم طرح واکسیناسیون واکسن کووایران برکت درباره سطح ایمنیزایی واکسن برکت گفت: ما یک نتیجه در فاز یک داشتهایم که تزریق سه میکرو واکسن برای ۵۶ نفر انجام شد و درصد ایمنیزایی را از آن طریق به دست آوردهایم. بعد تصمیم بر این شد که دوز آنتیژن را بالا ببرند و به سطح ۵ میکرو برسانند. بنابراین سطح ایمنی واکسن تغییر پیدا کرده و بهتر شده است.
فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان لقمان حکیم بیان کرد: پزشکان ناگزیرند برای کاهش حملات شدید ناشی از کرونا، داروهای ضد التهاب همانند دگزامتازون، بتامتازون، هیدروکورتیزون و پردنیزولون با مقدار بالا و طولانی مدت تجویز کنند، وی افزود: این کار باعث تضعیف قدرت دفاعی بدن و در مقابل افزایش سطح قند میشود و به این ترتیب محیط مناسبی برای رشد قارچها فراهم میآید.
بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 217 میلیون و 913 هزار و 843 نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید19) مبتلا شدهاند که از این تعداد، 4 میلیون و 523 هزار و 984 نفر جان خود را از دست دادهاند.
واکسن به عنوان نوشداروی درمان کرونا، نخستین و بهترین ابزار مقابله با این ویروس کشنده معرفی شده که با ایجاد ایمنی، ریسک پیشرفت کرونا و عواقب جدی ناشی از این بیماری را به طور قابل توجهی کاهش داده و میلیون ها نفر در سراسر جهان را از زندگی قرنطینهای به زندگی عادی و انجام فعالیتهای روزمره بازگردانده است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت و گو با پرسون مطرح کرد؛
انتظار ما از وزیر بهداشت این است که به قانون پایبند باشد و قانون را اجرا کند یعنی محورها و فعالیتهای محوله به وزارت بهداشت در برنامه توسعه ششم که متأسفانه در ادوار گذشته اجرایی نشدهاند را به مرحله اجرا برساند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اینکه ویروس ریشه کن شود، این طور نیست، اما میتوانیم با از گردش انداختن ویروس، واکسیناسیون وسیع و ایجاد شبکه ایمنی بین مردم، بیماری را به صورت اندمیک در بیاوریم و ببینیم در آینده چه اتفاقی میافتد؛ در نتیجه در کل دنیا امکان ریشه کنی ویروس وجود ندارد.
متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه با اشاره به شیوع کرونا و خستگی روانی ناشی از این بیماری گفت: برخی مسائل روانشناختی هم در کاهش رعایت این ضوابط بهداشتی نقشی اساسی ایفا میکند. به عنوان مثال، خستگی روانی جامعه، افسردگی و دلمردگی ناشی از این خستگی نیز امید برای رعایت این ضوابط را کاهش خواهد داد.
رییس جمعیت هلال احمر گفت: هلالاحمر در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و اطفال است و تلاش میکنیم واکسنهای مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.
بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر سازمان تدارکات پزشکی علاوه بر واردات واکسن کرونا از شرکت بین المللی سینوفارم چین، در حال رایزنی و مذاکره با کمپانیهای معتبر دیگر از جمله اسپوتنیک روسیه، جانسون اند جانسون هلند، کانسینو بایولاجیکس چین و آسترازنکا است.
با شروع واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ در کشور، شاهد رخداد حوادث و ماجراهای تلخ و ناگواری از واکسن هستیم که میتوان به سرقت و همچنین تزریق واکسنهای تقلبی اشاره کرد.
بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 217 میلیون و 214 هزار و 884 نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید19) مبتلا شدهاند که از این تعداد، 4 میلیون و 515 هزار و 53 نفر جان خود را از دست دادهاند.