همه چیز درباره «قرنطینه هوشمند»/ چه افرادی از خدمات عمومی محروم می‌شوند؟

بااینکه میزان واکسیناسیون کشور تا حدی افزایش یافته و تعداد قابل توجهی از مردم واکسینه شده اند، اما هنوز افرادی هستند که حاضر به تزریق واکسن نیستند و در عین حال دلایل مختلفی هم برای طفره رفتند از این کار دارند. همین موضوع باعث شده تا دستگاه‌های بهداشتی، «قرنطینه هوشمند» را که در سراسر دنیا رایج است، در دستور کار قرار دارند.
تصویر همه چیز درباره «قرنطینه هوشمند»/ چه افرادی از خدمات عمومی محروم می‌شوند؟

به گزارش سایت خبری پرسون، دستگاه‌های بهداشتی کشور، چون وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، مانند سایر کشور‌ها قرنطینه هوشمند را دستور کار قرار داده اند و سعی دارند تا به طور کامل این فرایند را اجرایی کنند.

وزارت بهداشت قصد دارد در روزهای آینده دسترسی افراد واکسینه نشده به خدمات عمومی را محدود کرده و در عین حال اقدامات قرنطینه را در سراسر کشور کاهش دهد. بر اساس طرح جدید، شهروندان موظف خواهند بود قبل از سوار شدن به هواپیما یا بررسی اتاق‌های هتل و...، یک کد QR ارائه دهند که نشان می‌دهد، واکسینه شده اند.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:با اجرای قرنطینه هوشمند به جای اینکه محدودیتی برای مشاغل خاص و صاحبان مشاغل ایجاد شود افرادی که از واکسیناسیون استقبال نکرده‌اند از یکسری فعالیتها و تعاملات اجتماعی دچار محدودیت می‌شوند.

بااینکه میزان واکسیناسیون کشور تا حدی افزایش یافته و تعداد قابل توجهی از مردم واکسینه شده اند، اما هنوز افرادی هستند که حاضر به تزریق واکسن نیستند و در عین حال دلایل مختلفی هم برای طفره رفتند از این کار دارند.

همین موضوع باعث شده تا دستگاه‌های بهداشتی، «قرنطینه هوشمند» را که در سراسر دنیا رایج است، در دستور کار قرار دارند.

مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره «جزئیات قرنطینه هوشمند»،گفت: این اقدام ارزشمندی است؛ به جای اینکه برای مشاغل محدودیت ایجاد کنیم؛به همین علت بی عدالتی اجتماعی خواهیم داشت؛ چون برخی مشاغل به دلیل اینکه صرفا تماس در آن زیاد است، بدون اینکه تقصیری متوجه صاحبان آن مشاغل باشد شامل محدودیت می‌شدند.

وی ادامه داد: با اجرای قرنطینه هوشمند به جای اینکه محدودیتی برای مشاغل خاص و صاحبان مشاغل ایجاد شود افرادی که از واکسیناسیون استقبال نکرده‌اند از یکسری فعالیتها و تعاملات اجتماعی دچار محدودیت می‌شوند.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: موضوعی که وجود دارد این است که به نظر می‌رسد باید زمانی این موضوع را اجرایی کنیم که واکسن به اندازه کافی در اختیار افرادی که تقاضا و تمایل برای واکسن دارند رسیده باشد و دو مرحله دز را تزریق کرده باشند و دو هفته از واکسیناسیون آنها گذشته باشد.

یونسیان اضافه کرد:‌ همچنین هر فردی که انتظار می‌رفته واکسن را تزریق کند هم واکسن را دریافت کرده باشد و هم انتظار ایمنی از واکسیناسیون را دو هفته بعد از دز دوم داریم.

وی متذکر شد:‌ بعد از این مدت خیلی مناسب است تا محدودیت اجرا شود و این در راستای عدالت اجتماعی است و بر خلاف عده ای که می گویند این ناعادلانه است، اصلا این طور نیست و بسیار عادلانه است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: وظیفه دولت و حاکمیت صیانت از سلامت و معاش مردم است و این در گرو واکسیناسیون است و اگر کسی نخواهد از این روال تبعیت کند طبیعی است که خود پذیرفته که نمی‌خواهد در تعامل اجتماعی حضور داشته باشد و باید محدود شود.

یونسیان تصریح کرد: در این بین و تا زمانی که به آن برسیم اجرای آزمایشی این برنامه در یک جامعه کوچک که قابلیت ردیابی و کنترل داشته باشد، اگر اتفاق بیفتد بسیار میمون خواهد بود.

وی ابراز داشت:‌ تا زمانی که این اقدام آزمایشی انجام شده و کامل شود انتظار داریم که وضعیت پوشش افرادی که متقاضی واکسیناسیون هستند مناسبت تر شده باشد و به شکل موازی انتظار می‌رود ازبسترهای موجود نرم افزاری و سخت افزاری برای احراز هویت افراد واکسن زده و اجازه فعالیت و عدم فعالیت بر حسب واکسیناسیون نیز فراهم شده باشد.

364422

نظرات شما ( 1 نظر )

احمدرضا |
دوشنبه 19 مهر 140007:04
سلام کسی که مشکل ریوی دارد و واکسن نزند،باید چکارکنه؟ آخه بعضیا مشکل ریوی داشتند به محض تزریق فوت کردن!!! وزارت بهداشت چه تمهیدی در این خصوص اندیشیده؟؟؟؟