به گزارش سایت خبری پرسون، بِه یکی از خوشمزهترین میوههای نوبرانه فصل پاییز است که میتوان با آن مارمالاد، مربا و خورش درست کرد. خورش به مانند خورش ماست یکی از اصیلترین و خوشمزهترین غذاهای اصفهانی به حساب میآید که عطر آن هوش از سرتان میبرد. خورشت بِه این غذای اصیل ایرانی را میتوانید با گوشت قرمز، گوشت مرغ یا بوقلمون برای مجالستان سرو کنید. در ادامه طرز تهیه خورش بِه اصفهانی را برایتان خواهیم گفت تا در فصل سرد پاییز این خورش رنگولعابدار را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش به اصفهانی
- آبدو فنجان
- گوشت بره۵۰۰ گرم
- بهدو عدد
- لپهیکچهارم فنجان
- آلوی ترشهشت عدد
- پیاز بزرگیک عدد
- سیرسه حبه
- روغن نباتیشش قاشق غذاخوری
- زردچوبهیک قاشق چایخوری
- فلفل سیاهیکدوم قاشق چایخوری
- شکرسه قاشق غذاخوری
- آبلیمودو تا سه قاشق غذاخوری
- چوب دارچینیک عدد
- نمکبه مقدار لازم
- زعفرانبه مقدار لازم
طرز تهیه خورش به اصفهانی
۱. مواد را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی به سراغ سیر و پیاز بروید. هر یک از آنها را جداگانه پوست گرفته و بشویید. در ادامه آنها را با کمک یک چاقوی تیز خوب ریز کنید و کنار بگذارید. حال به سراغ گوشت گوسفند بروید تا آن را به اندازههای دلخواه برش دهید. آنها را شسته و به سراغ بقیه مراحل پخت خورش بروید. تکههای گوشت نباید خیلی قیمهای یا قرمهای باشد پس این نکته را هنگام برش در نظر داشته باشید.
۲. مواد را تفت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی ، قابلمهای مناسب انتخاب کنید و چهار قاشق روغننباتی در آن بریزید تا گرم شود. بعد از داغ شدن روغن، گوشتهای تکهشده را در آن بریزید و برای ۱۰ دقیقه همه طرف آن را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. بعد از آنکه گوشتها طلایی شدند و بوی خامیشان گرفته شد آنها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید. در ادامه پیازهای خردشده را با همان روغن باقیمانده حدود ۵ تا ۸ دقیقه تفت دهید. پس از سبک شدن پیازها و تغییر رنگشان، سیر خردشده را هم اضافه کرده و مجدد برای سه دقیقه دیگر با یکدیگر تفتشان دهید.
۳. گوشت و لپه را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی ، گوشتهای سرخشده را به قابلمه برگردانید تا به همراه پیاز و سیر مجدد تفت داده شوند. حال آلو ترش، ربگوجهفرنگی، چوب دارچین، زعفران سابیدهشده، فلفل و نمک را اضافه کنید و با یکدیگر تفتشان دهید. مراقب باشید خیلی فلفل یا نمک نزنید چراکه دوباره میتوانید به آن اضافه کنید. اگر آلو ترش دوست ندارید میتوانید از آلو خورشتی استفاده کنید. لپهها را به مواد اضافه کنید. قبل از اضافه کردن لپهها به مواد بهتر است آنها را برای چند ساعتی در آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. در روشی دیگر میتوانید لپهها را از شب قبل با کمی آب در قابلمهای جداگانه بپزید و سپس به مواد خورشت به اضافه کنید.
۵. آب جوش را اضافه کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی باید دو فنجان آب را جوش بیاورید و به سایر مواد اضافه کنید. حال قابلمه خورش به را روی حرارت ملایم بگذارید و در آن را بگذارید. یک ساعت زمان دهید تا خورش بجوشد. توجه داشته باشید که آب به اندازه کافی باشد تا خورشتان خشک نشود.
۶. بهها را خرد کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی نوبت به خرد کردن بِههای تازه میرسد. بِهها را خرد کرده و پوسیدگی و دانههایشان را جدا کنید. برای آنکه خورشتان ظاهری بهتر داشته باشد، به را از طول خرد کنید. سپس بِههای خردشده را در آب ریخته تا از قهوهای شدن آنها جلوگیری شود. بعد از خشک کردن بهها میتوانید به همراه دو قاشق روغن نباتی باقیمانده برای سه دقیقه تفتشان دهید. تفت دادن بِه، بافت آنها را حفظ کرده و مانع نرمشدن آنها در خورش میشود.
۷. بهها را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش به اصفهانی باید بِههای تفتداده شده را به خورش اضافه کنید. حال ۲۰ دقیقه زمان دهید تا بِهها بپزند. شکر و آبلیمو را اضافه کنید تا خورش بِهتان مزه بگیرند. اگر خورشتتان به نمک بیشتری نیاز داشت به آن اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کامل بپزد. خورش بِهتان آماده است با برنج ایرانی نوشجان کنید.
نکات تکمیلی پخت خورش به
خورش به اصفهانی یک غذای اصیل ایرانی به حساب میآید و برای پخت بهتر آن نیاز به رعایت نکات زیر است:
انتخاب به مناسب برای خورش
در طرز تهیه خورشت به باید در انتخاب میوه نهایت دقت را به کار بگیرید تا بههای زرد رنگ را انتخاب کنید. هرچه بِهها رسیدهتر باشد غذای شما عطر و طعم فوقالعادهتری خواهد داشت.
پخت خورش به
شما در طرز تهیه خورشت بِه باید دقت داشته باشید که هنگام پخت بِه های خردشده در قابلمه له نشود. نه تنها ظاهر زیبایی ندارد بلکه مزه خورشتان را هم تغییر میدهد. پس قبل از له شدن شعله را خاموش کنید.
سرو خورش به
این غذای لذیذ و خوشمزه یکی از بهترین گزینهها برای سرو در میهمانیها و دورهمیهایتان است. پس خورش به اصفهانی را به همراه برنج ایرانی و خورش ماست به عنوان یک پیشغذای لذیذ میتوانید سرو کنید.
خواص استفاده از میوه به
میوه بِه که آن را سیب طلایی هم مینامند برای درمان بیماریهای مختلفی مانند سرماخوردگی، سرفه و کرونا استفاده میشود. دلیل آن وجود مواد مغذی، ویتامین ABC، پتاسیم، آهن و کمچرب بودن است. پس حتما در فصل سرما، این غذای خوشمزه و سالم را در وعدههای غذاییتان جای دهید. در ادامه به مهمترین خواص درمانی آن اشاره خواهیم کرد:
- کاهش استرس
- کاهش فشار خون
درمان بیماریهای قلبی - تقویت معده و دستگاه گوارشی
خورشت به، غذای مخصوص گیاه خوارها
این غذا که طعم اصلی آن از میوه بِه میآید به خودی خود یک غذای رژیمی و سالم محسوب میشود. با توجه به مواد مغذی و ویتامینهای موجود در آن به دلخواه خود میتوانید از هیچ گوشتی استفاده نکنید. هم چنین از انواع آب سبزیجات هم در این غذا میتوانید استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما گیاهخوران امتحان کردن طرز تهیه خورشت کاری تایلندی است.
نگهداری میوه به
شما با خرید به در فصل پاییز به راحتی میتوانید آن را خرد کرده، دانههایش را جدا کنید و در یک ظرف دربسته قرار دهید. ظرف را در فریزر بگذارید تا بتوانید برای ۱۸ ماه آن را در داشته باشید. با این کار هرگاه هوس خورش بِه کردید با دانستن طرز تهیهاش میتوانید آن را درست کنید. طرز تهیه مارمالاد و مربای پرتقال را فراموش نکنید.
منبع: کتاب کاله