به گزارش سایت خبری پرسون، خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
- گردوی آسیاب شده۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- رب انار ۵ قاشق غذاخوری
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- نمک ½ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه ¼ قاشق چایخوری
- زردچوبه ½ قاشق چایخوری
- روغن مایع به مقدار کافی
طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت
مرحله اول
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را تفت می دهیم تا سبک شود، سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در ادامه گردوی آسیاب شده را به قابلمه اضافه می کنیم و حدود ۱۰ دقیقه با حرارت بسیار ملایم تفت می دهیم.
مرحله سوم
حالا نمک را به همراه ۲ لیوان آب سرد به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گردو با حرارت ملایم بپزد و به خوبی روغن بیندازد. در همین حین پیاز باقیمانده را رنده می کنیم و با دست آب اضافی اش را می گیریم.
مرحله چهارم
در این مرحله پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه می ریزیم و با دست حداقل ۵ دقیقه ورز می دهیم تا بافت گوشت چسبناک و کاملا منسجم شود.
مرحله پنجم
حالا به اندازه یک گردو از مخلوط گوشت بر می داریم و آنرا به صورت توپ شکل می دهیم. پس از اینکه تمام مخلوط گوشت را آماده کردیم، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و چند قاشق روغن مایع اضافه می کنیم.
مرحله ششم
بعد از داغ شدن روغن، گوشت های قلقلی را به تابه اضافه کرده و تمام قسمت هایشان را به صورت یکدست سرخ می کنیم. زمانی که گردو به خوبی روغن انداخت، قلقلی ها را به قابلمه خورش اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار می دهیم و اجازه می دهیم خورش به مدت دو ساعت دیگر روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، رب انار را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله هشتم
در ۱۵ دقیقه پایانی نسبت به ذائقه خود شکر را به همراه کمی نمک اضافه می کنیم. اگر دوست دارید فسنجان را به صورت شیرین درست کنید، حتما بعد از اضافه کردن شکر طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز مقدار شکر را افزایش دهید.
مرحله نهم
زمانی که خورش آماده شد، شعله گاز را خاموش می کنیم و درب قابلمه را تا ۱۵ دقیقه بر نمی داریم تا روغن خورش به طور کامل روی آن جمع شود. در نهایت این خورش خوشمزه را به همراه برنج سرو می کنیم.