به گزارش سایت خبری پرسون، برای گرفتن تلخی خورش اول باید دانست چه خورشتی تلخ است یا چه مواد اولیه ای از آن تلخ است، در این مقاله راه های برطرف کردن تلخی انواع خورشت و مواد اولیه آن ها را توضیح میدهیم. برای دیدن تمام دستور پخت خورشت ها به صفحه ی مربوطه مراجعه کنید.
۱_برای خورشت سبزی چند مورد میتواند باعث تلخی خورشت شود، اگر مقدار سبزی ها را درست نریخته باشید و یکی از سبزی ها مانند ترخون زیاد اضافه کرده باشید باعث تلخی خورشت میشود، برای از بین بردن این تلخی میتوانید مقداری گشنیز اضافه کنید زیرا گشنیز شیرین است و تلخی را از بین میبرد.
۲_اگر خورشت قیمه شما تلخ شود به احتمال زیاد به علت ریختن زود تر از موقع لیمو عمانی یا تعداد زیاد هسته لیمو در خورشت است، برای این مورد شما ابتدا میتوانید هسته های لیمو را جدا و سپس آن را در بیست دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید یا لیمو عمانی بدون هسته را آسیاب کرده و مانند نمک در آخر پخت اضافه و میل کنید، حال برای رفع تلخی خورشت قیمه به آن سیب زمینی اضافه کنید تا تلخی را بگیرد یا ترکیب زعفران دم کشیده و مقدار کمی شکر را به خورشت اضافه کنید.
۳_اگر خورشت فسنجون شما تلخ شد علت آن استفاده از گردو نامناسب است برای رفع تلخی خورشت فسنجان میتوانید به مدت چند دقیقه سیب قرمز، هویج یا کدو داخل قابلمه انداخته تا تلخی برطرف شود و سپس سیب یا کدو را خارج کنید.
۴_اگر خورشت بادمجان شما تلخ است میتواند عیب از بادمجان های شما باشد، در هنگام خرید بادمجان سعی کنید بادمجان قلمی و بدون تخم را خریداری کنید، اگر بعد از خرید متوجه پر تخم بودن و تلخی بادمجان شدید ، بادمجان ها را شسته نمک بزنید و در زیر آفتاب بگذارید تا تلخی آن ها برطرف شود، حال اگر بعد از پخت خورشت بادمجان شما تلخ است با اضافه کردن یکی از این موارد میتوانید تلخی را برطرف کنید،این مواد شامل رب گوجه فرنگی، مقداری نمک، آبغوره میشوند.
۵_گاهی تلخ شدن خورشت به پیاز زیاد سرخ شده یا مقدار زیادی زردچوبه و آب لیمو برمیگردد که باید برای برطرف کردن تلخی خورشتی که پیاز آن سوخته یا زیاد سرخ شده آب لیمو یا رب اضافه کنید تا تلخی برطرف شود، برای برطرف کردن تلخی ناشی از زرچوبه زیاد یا نامرغوب به غذا آب اضافه کنید یا مقدار مواد اولیه غذا را افزایش دهید و برای رفع تلخی آب لیمو میتوانید از هویج استفاده کنید.
منبع:رضیم