یکی از بدترین ویژگیهای برخی از تندروها فقدان شفافیت یا وجود تناقض در برخی از مواضع آنان به ویژه در امور مهم است. نمونه آن در روابط خارجی و بهطور مشخص در این روزها، مساله افغانستان و طالبان است.
با آنکه یک هفته از شرایط فوق بحرانی سیستان و بلوچستان و شیوع مرگبار و بیسابقه کرونا میگذرد و بهرغم سفر مقامات وزارت بهداشت به این استان در هفته گذشته متاسفانه همچنان کمبود پزشک، کافی نبودن تختهای بیمارستانی، نایاب بودن بسیاری از اقلام دارویی و تجهیزات بهداشتی و درمانی مردم را از پای درآورده و از نفس انداخته و نیز گذشت زمان هم بر وخامت اوضاع افزوده است.
دولت جدید بهریاست جناب آقای رئیسی حدود یک ماه دیگر فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. قاعدتا انتظار میرود برای اکثر مناصب این دولت شاهد چهرههای جدیدی باشیم و مسوولان اقتصادی دولت شامل معاون اقتصادی رئیسجمهور (در صورت تداوم این فعالیت در دولت سیزدهم)، رئیس سازمان برنامهوبودجه، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی براساس مباحث دوره انتخابات بیشترین انتظارات را بر دوش خواهند کشید. افرادی که بر این مسندها تکیه میزنند، باید چهخصوصیاتی داشته باشند؟
خروج از لیست سیاه FATF موجب رفع تحریمها علیه ایران نمیشود؛ اما باقی ماندن در آن قطعا یک نوع خودتحریمی است که میتواند اثر تحریمها علیه ایران را دو چندان کند. بنابراین برای باز شدن راه همکاریهای بانکی و انجام مبادلات مالی نیاز داریم به FATF بپیوندیم.
من شخصا مایلم به آن ایرانیان متخصصی که احتمالا بیش از یک سال زحمت کشیده و در آزمایشگاه، با همکاری بینالمللی و شور و شوق موفق به ساخت واکسن ایرانی کرونا شدهاند تبریک بگویم. آنها دانستههایشان را در خدمت تولید واکسن برای نجات جان هموطنان و انسان قرار دادهاند.
اصلاحات انتخابات محور حتی اگر نمرده باشد سکتهای سنگین کرده است. برای جریانی که به خشونت اعتقاد ندارد و بیگانگان را خوب میشناسد که جز برای خودشان برای هیچ کشوری خیری ندارند این سوال مهم پیش آمده است که اکنون با انبوه مشکلات خطیر مردم در برابر رقیبی که همه قدرت را تصاحب کرده است چه باید بکند و چه میتواند بکند؟
تصمیم دارم که حتیالمقدور هر از گاهی، یادداشتی را خطاب به آقای رییسی و اژهای بنویسم. هدف از این یادداشتها طرح مسائلی است که به گمانم ممکن است ناخواسته توجه چندانی به آنها نشود. در این یادداشت خطاب به آقای رییسی به اهمیت موضوع برجام اشاره میکنم.
رییس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در قالب ستایش منتخب انتخابات اخیر حاصل 8 انتخابات و هر 4 رییس جمهوری قبلی طی 32 سال را سرزنش کرده است. یادداشت حاضر از دو زاویه این دیدگاه را نقد کرده است خصوصا با تأکید بر این گزاره: اگر دولت و حاکمیت و حکومت، نزد مردم مساوی و مساوق تلقی شوند و امید به اصلاح از طریق تغییر دولتها رنگ ببازد، بحرانهای سیاسی و اجتماعی درمیگیرد. دفاع از نظام و رهبری درگرو کوتاه کردن فاصلۀ رأس آن با دولتها نیست.
رفته بودم آسایشگاه جانبازان امام خمینی (ره) که در شمالیترین نقطه تهران است. فکر میکردم از مجهزترین آسایشگاهای کشور باشد، که نبود، بیشتر به خانهای بزرگ شبیه بود. دوستم نبود، فرصتی شد به اتاقهای دیگر سری بزنم.
با وجود گمانه زنیهای فراوان درباره انتخاب و انتصاب وزیر بهداشت در دولت منتخب، توجه به ویژگیهای وزیر بهداشت شایسته باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
یادداشت/ قطعی برق عمدتا در مناطق جنوبی و شیعه نشین اتفاق میافتد و وضعیت مناطق کردی و سنی نشین در این زمینه بسیار بهتر است و در نتیجه تحلیل ایجاد نارضایتی از اصل حکومت در میان اکثریت شیعه را به اذهان مبادرت می کند.
همه ما به دولتهای مختلفی که در کشورمان روی کار آمدهاند و تفاوت عملکردهایشان فکر کردهایم. در یادداشت پیش رو یک حقوقدان درباره عملکرد مشابه دولتهای مختلف در حوزه سیاست خارجی پرداخته و به این نتیجه رسیده است که همه دولتها نگاه یکسانی به موضوع یاد شده دارند راه یکسانی را به شیوههای متفاوت می پیمایند.
طی دوران پس از انقلاب، قدرت و مدیریت کشور بصورت مرحله ای در هر انتخابات که به وسیله مردم صورت گرفته، دست بدست شده و مردم شاهد عملکرد همه احزاب و گروه ها و افراد با هر ذائقه سیاسی بوده اند.
یک خطر بزرگ، برنامه دولت آینده در بخش مسکن- مقابله مالیاتی با سفتهبازی- را تهدید میکند و آن، رفتن به بیراهه «مالیات پوچ» است که دو سال است تصویب شده، اما قابلیت اجرا ندارد، چون پر از اشکال است.
وقتی اعلام شد ابراهیم رئیسی پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم است حسن روحانی کفش و کلاه کرد و رفت خدمت رئیس جمهور منتخب.به او حضوری تبریک گفت و لابد تشریح نمود چه دارد تحویل میگیرد.داخل پرانتز بگویم:کسی نمیتواند مدعی شود ابراهیم رئیسی زمین بایر تحویل میگیرد.
تلویزیون بهطور عام و شبکه سه بهطور خاص، روزانه در حال ازدستدادن مخاطب هستند. این را نه از نظرسنجیهایی که گاه و بیگاه خود صداوسیما منتشر میکند، بلکه از حرفهای همین مردم کوچه و بازار میتوان فهمید. وضعیت برای شبکه سه از آن جهت متمایزتر از بقیه شبکههای تلویزیونی است که این کانال مختص جوانان بنا شده و عمدتا هم با پخش برنامههای مهمتر، سعی در جلب مخاطب داشته است.
برای اولینبار است که طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» پای نیروهای مسلح را به تمشیت امور اداری باز کرده است. حال آنکه بنا به تصریح اصل شصتم قانون اساسی، اعمال قوه مجریه از طریق رئیسجمهور و وزرا است.