سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌ جمهوری و سخنگوی دولت در یادداشتی تاکید کرد که برجام نه تنها وقفه‌ای در توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای ایجاد نکرد بلکه آن را از اتهام مقاصد نظامی مبرا کرد و به یک امر بی‌شائبه، یک حق مدنی و منحصراً صلح‌آمیز از دیدگاه جامعه بین‌المللی تبدیل کرد.
واکاوی چین؛

تغییر مسیر اژدها

چین امروز برنامه‌ای دیده برنامه‌ای مبتنی بر توسعۀ مناطق دور از دریا به منظور ایجاد توسعۀ متوازن در پهنای گسترۀ جغرافیایی خود که به "یک کمربند- یک جاده" شهرت دارد...
معاون سیاسی وزیر امورخارجه اعلام کرد که تا وقتی آمریکا تمام تحریم های خودش را لغو نکرده و به برجام برنگشته باشد، هیچ یک از فعالیت های هسته ای ایران به ویژه در حوزه غنی سازی نه متوقف می شود و نه حتی روند کاهشی پیدا می‌کند.
مشاور وزیر امور خارجه در گفتگو با پرسون:

استراتژی آمریکا در برابر ایران، حفظ فشار حداکثری

دولت آمریکا مشابه کاری را که در مورد ایران انجام می‌دهد در مورد کشورهای دیگر نیز انجام داده است. فشار بر یک دولت تا آن دولت را تسلیم کند. تحریم‌های ایران ناشی از همین استراتژی آمریکا است که ایران یا باید استراتژی آمریکا را بپذیرد و یا این‌که حقوق خود را از دست بدهد.
روند مذاکرات دولت بایدن با ایران بیانگر آن است که دیپلماسی برجامی بایدن، بلینکن و رابرت مالی ویژگی‌های کنش تاکتیکی دارد. اگرچه دونالد ترامپ از سازوکارهای راهبردی برای همکاری یا عدم همکاری با کشورها بهره می‌گرفت، تیم بایدن ترجیح می‌دهد تا از الگوهایی استفاده کند که دیپلماسی هیچ‌گاه از مدار سیاست خارجی ایران، ایالات‌متحده و کشورهای گروه ۱+۴ خارج نشود. دیپلماسی ایران براساس یک انگاره بسیار ساده قرار دارد.
تحلیلگر مسائل شرق آسیا در گفتگو با پرسون:

تعامل ایران و چین، توافقی از جنس برد- برد

امروز که بحث متنوع کردن شرکای اقتصادی ایران مطرح است و از چین به عنوان یک شریک اقتصادی یاد می‌شود این امید به وجود آمده است که بتوانیم با همکاری با یک قدرت بزرگ در شرق به عنوان بازیگر مؤثرتر در منطقه و فرامنطقه عملکرد اقتصادی بهتری داشته باشیم. باید به این توافق و این صنعت از منظر اقتصادی و سیاسی نگاه کرد. اگر گفته می‌شود همکاری با چین برد-برد است و برای دو طرف منفعت دارد به دلیل منافع تعریف شده و ملموسی است که قابل توجه است.
برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین موضوع داغ اجتماعی و سیاسی و اقتصادی شده است که از مردم عادی گرفته تا نمایندگان مجلس و متخصصین اقتصادی و سیاسی درباره آن گفت‌و‌گو می‌کنند، اما متأسفانه این موضوع با چنین اهمیتی از نظر حقوقدانان مورد توجه قرار نگرفته است.
وزیر خارجه کشورمان با پربار توصیف کردن دیدار‌ها و نشست‌های خود با مقام‌های قزاقستان و با اشاره به سفر منطقه‌ای خود، اولویت ایران را همسایگان این کشور توصیف کرد.

مدیر میز چین در وزارت امور خارجه: در اسفندماه ۱۳۹۴ که رئیس‌جمهور چین به ایران سفر داشت، دو کشور بیانیه‌ای به‌عنوان مشارکت جامع راهبردی ایران و چین منتشر کردند که در بند ۶ آن قید شده بود یک برنامه بلندمدت تنظیم خواهند کرد.
یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: مذاکره با آمریکا مانند بازی شطرنج با گوریل است. آمریکا در هفتاد و پنج سال گذشته از جنگ جهانی دوم همواره به منافع خود توجه می‌کند و به هیچ یک از تعهدات خود وفادار باقی نمانده است. بنابراین خوش‌بینی نسبت به آمریکا وجود ندارد. 
مساله‌ای که امروز در خصوص برجام وجود دارد، مساله میان ایران و امریکاست. برجام به این دلیل شکل گرفت که امریکایی‌ها فعالیت‌های هسته‌ای ایران را به یک مساله امنیتی و بین‌المللی تبدیل کردند.
در بهمن ۱۳۹۴ طی سفری که شی‌جی‌پینگ، رئیس‌جمهوری خلق چین به تهران آمدند در دیدار با مقامات ایران با صدور بیانیه‌ای سطح روابط دو کشور را به مشارکت راهبردی ارتقا دادند، که در همان سال، مقام معظم رهبری این توافق را یک رابطه استراتژیک و کاملا درست و حکمت‌آمیز دانستند.
محمد جوادظریف وزیر امورخارجه کشورمان در سومین مرحله از سفر خود به کشورهای آسیای مرکزی و پس از دیدار با مقامات کشورهای ازبکستان و قرقیزستان امروز در نورسلطان ( آستانه) با مختار تیلو بردی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با پرسون:

طرح گام به گام، روی دیگر سکه سیاست برجامی آمریکا

جوزف بورل سخنگو و نماینده سیاست‌های خارجی اتحادیه اروپا اذعان داشت که موضع اروپا در نشست مجازی وین، سیاست گام به گام به شکل مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با رویکرد بازگرداندن دو طرف به برجام است و این موضع در واقع روی دیگری از سکه سیاست برجامی آمریکا است.
''رفتار آمریکا دقیقا مشابه جنگ‌افروزی است که با حمله به خاک کشوری دیگر بخشی از خاک و منافع آن را در اختیار گرفته و اکنون پس از وقوف به عدم توانایی خود برای تصرف بیشتر و زمین‌گیر شدن در پشت سد مقاومت حریف، برای خروج آبرومندانه از بحرانی که خود ساخته است حاضر به عقب‌نشینی نیست اما پیشنهاد مصالحه می‌دهد.''
سازمان آگهی های پرسون