سیاست خارجی آمریکا و اکنون ترامپ نه تنها موجب بیثباتی در مناطق مختلف جهان شد، بلکه منجر به افزایش تنشها نیز گردید. خروج یکجانبه آمریکا از توافقات بینالمللی مانند برجام (توافق هستهای ایران) به همراه بازگرداندن تحریمها، نشان داد که برای ترامپ، مطامع آمریکا مهمتر از پایبندی به تعهدات بینالمللی است. این رویکرد نه تنها به تضعیف جایگاه آمریکا در میان جامعه جهانی منجر شد، بلکه بسیاری از کشورهای همپیمان آمریکا را نیز ناامید کرد.
دکتر کامران کرمی پژوهشگر مسائل خلیج فارس طی یادداشتی نوشت:
میانجیگری عربستان میان آمریکا و روسیه با دو دستورکار بهبود روابط مسکو و واشنگتن و همچنین فراهم کردن زمینههای صلح اوکراین در صورت موفقیت میتواند به میانجیگری عربستان برای آینده غزه هم مرتبط شود و ریاض را بیش از پیش به یک بازیگر دارای ابتکار در بحرانها تبدیل کند. نباید از نظر دور داشت که موفقیت عربستان سعودی در این دو بحران جهانی میتواند زمینههای میانجیگری احتمالی ریاض میان ایران و آمریکا بر سر مساله هستهای را نیز در چشمانداز قرار دهد.
تمام افرادی که در حکمرانی کشورمان نقشی دارند به ویژه متصدیان دیپلماسی خارجی باید تحولات سریع و بسیار حساس این روزهای منطقه را با حساسیت دنبال کنند و برای اینکه ایران از چرخه سیاسی خاورمیانه عقب نماند اقدامات مناسب انجام دهند.
رئیس جمهوری با اعلام آمادگی برای توسعه روابط با سودان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای رابطه با سودان اهمیت قائل است و امیدوارم در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شود.
مسعود پزشکیان در دیدار علی اسداف نخست وزیر جمهوری آذربایجان که به منظور شرکت در سومین اجلاسیه اقتصادی خزر به تهران سفر کرد، گفت : معتقدیم مرزهای سیاسی نمی تواند در روابط و پیوندهای عمیق دو کشور و دو ملت محدودیت ایجاد کند.
آقای فالح فیاض رئیس هیات حشدالشعبی عراق که برای رایزنی با مقامهای کشورمان به تهران سفر کرده است، عصر امروز سهشنبه با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کرد.
هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در مجمع مجالس آسیایی، جهت شرکت در نشست شورای اجرایی و پانزدهمین نشست مجمع عمومی به میزبانی مجلس آذربایجان، وارد باکو شد.
ایران برای مذاکره با حاکمان سوریه و هر کشور دیگری که منافع ملیمان ایجاب میکند، نیازی به واسطه ندارد. روسیه و قطر و فلان کشور دیگر بیش و پیش از آنکه به فکر ما باشند دنبال تأمین منافع خود هستند.
مدعیان اصلاحات در نقش پادوهای غرب و روزنامههای منتسب به این طیف به عنوان رسانههای اجارهای با ذوقزدگی، بیاعتنا به یادداشت اخیر ترامپ علیه ایران با مضمون بازگشت فشار حداکثری، اقدام به بازتاب گسترده خبر «سی.ان.ان» مبنی بر میانجیگری عربستان کرده و دست به دامان بنسلمان شدند.
وزیر خارجه درباره رفتار متناقض ترامپ درباره ایران گفت: در این خصوص موضع ما روشن است. ما تحت فشار و تهدید مذاکره نمیکنیم و این اصل روشنی در سیاست خارجی ما است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پروازهای تهران و بیروت و شرکت مقامات ایرانی در مراسم تشییع شهید نصرالله گفت: ما در سطح عالی در مراسم تشییع شهید حسن نصرالله شرکت خواهیم کرد.
کیهان در پاسخ به اظهارات وزیر ارشاد دولت اصلاحات نوشت: برخلاف تصویرسازی مهاجرانی، ایران امروز دهها برابر قدرتمندتر از سال ۱۳۶۹ است که فاقد زیرساختهای دفاعی و نظامی و اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک قدرتمند مانند امروز بود و تازه هم از هشت سال جنگ بیرون آمده بود.