«ناوگان ارواح»؛ این نامی است که رسانههای غربی طی سالهای اخیر روی کشتیهای ایرانی گذاشتهاند و آن را «حلقه اصلی» دور زدن تحریمهای غربی و حفظ روند افزایشی صادرات نفت ایران میدانند؛ ناوگانی که در آستانه ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، به دغدغهای برای تصمیمسازان و رسانههای آمریکایی تبدیل شدهاست.
سید عباس عراقچی و بدر عبدالعاطی وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مصر در حاشیه نشست وزیران سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه (دی ۸) در قاهره با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
«پروژه داعش» برای غرب و ترکیه یک «تجربه ناموفق» و «شکست خورده» است؛ یک گروه تروریستیِ وحشی، با خشونتِ عریان و در نهایتِ تحجر که با استفاده از تکنیک «ایجاد وحشت» میتوانست به راحتی پیشروی کرده، شهرها و روستاها را یکی پس از دیگری تصرف کند. هدف اصلی از راهاندازی آن نیز، ریشهکنیِ «مقاومت» یا لااقل تضعیف آن بود.
وزیر خارجه ایران به همتای پاکستانی خود درباره بحران سوریه گفت: شاهد طراحی آمریکایی و صهیونیستی برای تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی به نفع رژیم صهیونیستی هستیم که زمینهساز گسترش مجدد پدیده شوم تروریسم داعشی در منطقه است.
معاون سیاسیِ دفتر رئیسجمهور گفت: رئیسجمهور فردا برای شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به D8 عازم مصر میشود.
«سرگئی لوکاشویچ » معاون اول وزیر امور خارجه بلاروس که برای رایزنی سیاسی با مقامهای جمهوری اسلامی ایران در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقهای به تهران سفر کرده است، بعد از ظهر روز سه شنبه با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی۸ در راس هیاتی عازم قاهره پایتخت مصر شد.
بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برای بازگشایی سفارت نیازمند مقدماتی هستیم که مهمترین آن، اطمینان از تامین امنیت و ایمنی نمایندگان دیپلماتیک و کارکنان است. این موضوع در دستور کار است.
اسماعیل بقائی تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا و آلمان با ادامه ارسال تسلیحات به رژیم اسرائیل تبدیل به همدست و شریک کامل نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه شدهاند و باید پاسخگو باشند.
فرای کلیات موجود در ماجرای سوریه در بیش از یک دهه اخیر وقتی به رخدادهای یک سال نخست درگیریهای سوریه نگاه میکنیم، نقش یک چهره دیپلماتیک ایرانی مورد توجه قرار میگیرد؛ علیاکبر صالحی که در آن زمان وزیر امور خارجه ایران در دولت دوم محمود احمدینژاد بود. او هم به دلیل آنکه نخستین فرد سیاست خارجی ایران بود و هم به دلیل حساسیت شخصیاش به رخدادهای کشورهای عربی سعی میکرد در موضوع سوریه نقشی نسبتا خاص را ایفا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه از جامعه جهانی و مجامع بینالمللی و نیز کشورهای اسلامی خواست تا به وظایف قانونی و انسانی خود برای حمایت از مردم مظلوم یمن و مخالفت با تجاوزات نظامی و اقدامات بیثباتکننده آمریکا و انگلیس در منطقه غرب آسیا عمل کنند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان بیعملی ادامهدار نهادهای بینالمللی و شورای امنیت در برابر جنایات رژیم صهیونیستی را شرمآور خواند و خواستار اقدام عاجل جامعه جهانی برای توقف نسلکشی در غزه شد.
زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه 2000 بر اساس سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» یعنی همان دکترین حزب عدالت و توسعه در سیاست خارجی، ترکیه جدید را با تابلوی ارتباط با همسایگان رونمایی کرد و اردوغان که تجربه شهرداری استانبول را پشت سر گذاشته بود، این بار در مقام نخستوزیری، مجری سیاستی شده بود که میتوانست شرایط منطقه را با آن چیزی که امروز از سوی این کشور دنبال میشود، متفاوت کند.
در آستانۀ پنجمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و اولین سالگرد واقعه تروریستی گلزار شهدای کرمان، ضمن بزرگداشت شهدای ترور، از نسخۀ بهروزرسانی شده «دائرةالمعارف شهدای ترور کشور» رونمایی خواهد شد.