احیای برجام از این جهت که فروش نفت و دسترسی به درآمد آن را ممکن خواهد کرد، کمک بزرگی است؛ اما روشن است که این بهتنهایی برای عادیشدن رابطه اقتصادی ایران با جهان خارج کافی نیست.
عضو «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس با اشاره به جلسه فوقالعاده این کمیسیون با عباس عراقچی به منظور بررسی روند مذاکره وین،گفت: ما در این جلسه از فحوای کلام آقای عراقچی پی بردیم که آمریکاییها لغو تحریمهای موضوعی را پذیرفتهاند.
تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: در تمام درگیریها اسرائیلیها تا زمانی که قیام کننده اصلی هستند، به تنش ادامه میدهند. اما اگر کسی پاسخ آنها را بدهد؛ عقب نشینی میکنند و از تنش و درگیری در منطقه کاسته میشود.
خصریان گفت: اساساً تفاوت جنس تعهدات ایران و آمریکا در برجام، این امکان را در اختیار آمریکا قرار داده است تا اجرای کامل تعهدات ایران به معنای پذیرش محدودیتهای هستهای را به شکلی روشن و قطعی راستیآزمایی کند.
اتفاقی که برای دو شهروند ایرانی در مرز چالدران توسط پلیس ترکیه روی داده است مصداق مجرمانه است. جرمی در داخل قلمرو ترکیه اتفاق افتاده است و بر همین اساس دولت ترکیه هم صلاحیت، هم اختیار و هم وظیفه دارد که در رسیدگی به این جرم اقدام کند. این جرم یک جرم عادی نیست. یک جنایت است.
شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، در سفری به چند کشور منطقه، اواخر هفته گذشته به تهران نیز سفر کرد و در جریان آن طیفی از مسائل مورد علاقه پاکستان و ایران را از موضوعات دوجانبه تا منطقهای و بینالمللی با رئیسجمهور، رئیس مجلس و وزیر خارجه به بحث و بررسی گذاشت.
بنا بر گزارش برخی رسانههای بینالمللی ازجمله روزنامه بریتانیایی فایننشالتایمز، خبرگزاری رویترز و خبرگزاری فرانسه پس از پنج سال قطع روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، بغداد در 20 فروردینماه سال جاری میزبان نخستین دور گفتوگوی دیپلماتیک میان ایران و عربستان بوده است.
یک دیپلمات پیشین کشورمان گفت: ایده بازگشت به تعهدات به صورت "اقدام در برابر اقدام" به نظر امری دست یافتنی است اما مسلما آمریکایی ها باید قدم اول را بردارند.
وزیر امور خارجه نامهای به رهبری نوشته که در آن درخواست کرده جلوی فشارها بر تیم مذاکره کنندگان هستهای گرفته شود تا مذاکرات وین به سرانجام برساند. او در این نامه تاکید کرده که کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد شد.
یک کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به مذاکرات وین، گفت: اختلاف اصلی مسئله اسرائیل است. اگر ایران و آمریکا به تفاهم و ترک مخاصمه در این زمینه رسند؛ عربستان نیز دیگر بهانهای برای ستیز با ایران نخواهد داشت.
یک عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه فوق العاده این کمیسیون با حضور رییس هیات مذاکرهکننده ایران در وین خبر داد.
مذاکره بین ایران و عربستان در عراق تحول مثبتی است و میتواند به کشور ما کمک کند تا برخی بارهای اضافی را که بیدلیل به دوش میکشد، زمین نهد و بر توسعه کشور و رفاه مردم متمرکز شود.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه اقدامات ایذایی و خرابکارانه رژیم صهیونیستی نشانه ضعف این رژیم است، گفت: وقتی بازیگری در سطح بین الملل، نتواند راهبرد خود را به شیوه متعارف پیش ببرد، ناگزیر به سمت جنگ کثیف میرود، عرصهای که مختص گروهکهای تروریستی و رژیم صهیونیستی است.
از آنجاییکه سیاستهای فشار حداکثری دولت ترامپ جواب نداده بود، برای آمریکا چارهای نمانده بود جز اینکه مجدداً ساز و کار دیپلماسی را با ایران فعال کند و از این طریق سیاستهای مدنظر خود یعنی اصلاح برجام، گستردهتر کردن فشارهای هستهای و کشاندن برجام به حوزههای فراهستهای را پیگیری کند.