سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

در جریان انجام یک مذاکرات حساس و مهم در راستای تأمین منافع ملی یک کشور، قطعا یکی از مولفه های تأثیرگذار در افزایش قدرت چانه زنی تیم های مذاکره کننده هر کشور، افزایش حمایت و اجماع داخلی در مورد آن مذاکرات و تیم مذاکره کننده است؛ موضوعی که متأسفانه به نظر می رسد برخی در داخل کشور در حال حاضر درباره مذاکرات وین چندان به آن توجه ندارند.
معاون اول رئیس جمهوری در واکنش به افزایش حمله‌های سیاسی علیه تیم مذاکره کننده و وزیر امور خارجه، تاکید کرد:حمله به تیم مذاکره کننده و دکتر ظریف در شرایطی که در حال مذاکراتی تا این حد حساس هستیم، مثال شلیک به پای خود است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به این که پیشرفت مهمی در روند مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای انجام شده است، گفت که دیپلماسی بهترین راه بازگرداندن آمریکا به برجام و اجرایی شدن کامل آن است.
نماینده روسیه در وین:

برجام جایگزینی ندارد

نماینده روسیه در وین احیای برجام را برای حل و فصل مسئله برنامه هسته ای ایران، گریزناپذیر تلقی کرد.
نماینده پارلمان اروپا اعلام کرد:

کمک ایران به عراق برای مقابله با داعش

یک عضو پارلمان اروپا با بیان اینکه "داعش در نتیجه تهاجم غیرقانونی آمریکا به عراق به وجود آمد" تاکید کرد: ایران کشوری بود که به عراقی ها برای مبارزه با داعش کمک کرد.
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با پرسون:

توان داخلی ایران تعیین کننده سرنوشت برجام

افق رقابت و به نوعی خصومت و نزاع بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا که البته اروپایی‌ها نیز در کنار آمریکایی‌ها هستند، بعید به نظر می‌رسد که به این زودی فروکش کند مگر این‌که توان داخلی ما به حدی برسد که غربی‌ها چاره‌ای جز رقابت سازنده با جمهوری اسلامی ایران نداشته باشند.
نشست کمیسیون مشترک برجام که از ساعت چهارده به وقت وین در گراندهتل وین آغاز شده بود، دقایقی پیش پایان یافت و قرار شد گفتگو‌ها در هفته آینده ادامه یابد.
نماینده مردم رامیان با بیان اینکه سند راهبردی با چین محاسن زیادی برای کشورمان خواهد داشت، گفت: با انعقاد سند راهبردی با این کشور و کشورهای دیگر نظیر هند و روسیه موافقیم، اما مجلس باید از محتوای این سند و سایر اسناد این چنین آگاه باشد و شان و جایگاه مجلس حفظ شود.
گفت‌وگو میان تهران و ریاض اتفاق عجیبی نیست؛ ایران سال‌هاست که مذاکره با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس را در دستور کار داشته و در چارچوب ابتکاراتی نظیر طرح صلح هرمز پیشنهاداتی در این باره مطرح کرده است.
تحولات هفته گذشته به‌طور مشخصی نمایانگر اراده طرف‌های دیگر برای عبور از بحران و رسیدن به توافق در مناقشه هسته‌ای و پایان‌دادن به بحران‌های تأثیرگذار در منطقه است.
تقوی‌نیا، کارشناس مسایل سیاسی در گفت وگو با پرسون مطرح کرد:

پشت پرده مذاکره ایران و سعودی‌ها در عراق

علیرضا تقوی‌نیا، کارشناس مسایل غرب آسیا گفت: موضوعات مذاکره پرونده های یمن و لبنان بوده است. سعودی‌ها به ایران پیشنهاداتی در خصوص عدم حمایت از دولت نجات ملی در قبال حل مشکل تشکیل دولت و اقتصاد لبنان را مطرح کرد که با واکنش قاطع طرف ایرانی روبرو شد.

روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز روز یکشنبه ۱۸ آوریل-۲۹فروردین در گزارشی به نقل از سه منبع مدعی شد مقام‌های ارشد تهران و ریاض در تلاش برای بهبود روابط، دور اول مذاکرات مستقیم در سطح مقامات امنیتی را روز ۹ آوریل-۲۰‌فروردین در بغداد و با میانجی‌گری نخست‌وزیر عراق برگزار کرده‌اند و قرار است دور دوم این گفت‌وگوها هفته آینده برگزار شود.
سازمان آگهی های پرسون