کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه ایران و معاون دبیرکل سازمان ملل درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و موضوعات مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و نحوه اجرای آن، از جمله نقش دبیرخانه سازمان ملل در صیانت از سازوکارهای پیشبینیشده در این قطعنامه و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده سیاسی از آن بحث و تبادل نظر کردند.
کانال تلگرامی سیدعباس عراقچی در متنی به انتشار گزینشی مصاحبه وزیر امور خارجه با شبکه خبری فاکس نیوز واکنش نشان داد و توضیحاتی در مورد برخی از اظهارات رئیس دستگاه دیپلماسی که توسط این شبکه آمریکایی حذف شده بود، ارائه کرد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه بیانیهای منتشر و بر ضرورت تقویت همبستگی بین همه کشورها و ملتهای آزاده و مسلمان برای توقف نسلکشی استعماری در فلسطین اشغالی تاکید کرد.
مصاحبه عباس عراقچی با فاکسنیوز حامل پیامهای مثبت بود اما دو اشتباه راهبردی او میتواند تأثیر منفی بر موضع ایران، حتی در مذاکرات احتمالی آینده، بگذارد.
به نظر میرسد اروپا با تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه تلاش دارد جای خالی دیپلماسی واقعی را با اهرمهای فشار پر کند، اما واقعیت این است که ایران در موقعیتی قرار ندارد که در برابر این تهدیدها عقبنشینی کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد و گفت که در این جلسه تاکید شد در مذاکرات آتی در استانبول حق غنیسازی، رفع تحریمها و حفظ منافع ملی به عنوان خط قرمز باشد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات آتی ایران و سه کشور اروپایی گفت: تلاش ما بر این خواهد بود که ببینیم به چه راهکارهای مشترکی میتوانیم برسیم که این وضعیت را مدیریت کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه فاکس نیوز با تاکید بر این نکته که ایران نمیتواند از غنیسازی صرف نطر کند، گفت: این دستاورد دانشمندان ماست و اکنون فراتر از آن است، این مسئله به غرور ملی تبدیل شده است، غنیسازی برای ما بسیار ارزشمند است.
ضربالاجلی که وزیر خارجه فرانسه تا پایان ماه آگوست (9 شهریور) برای شروع روند فعالکردن سازوکار ماشه اعلام کرد، تقابلات جاری درباره برنامه هستهای ایران را وارد مرحله جدیدی کرد.
کاظم غریبآبادی، معاون امور حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه، در نشست ویژهای با حضور سفرای کشورهای عضو گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد، به تشریح ابعاد تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
مکانیسم ماشه، آخرین حلقه از برجام است که در صورت عدم پایبندی ایران به میزان غنیسازی پیشبینی شده در این توافقنامه، راه را برای اجرائی شدن دوباره قطعنامههای ششگانه سازمان ملل علیه ایران هموار میکند.
وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی ویژه با شبکه آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره ادامه یافتن برنامه غنیسازی اورانیوم ایران تصریح کرد: «ایران از برنامه غنیسازی اورانیوم خود دست نخواهد کشید. این توانمندی، دستاورد فداکاری دانشمندان ایرانی است و اکنون بیش از همیشه، به غرور ملی تبدیل شده است. توانمندی غنیسازی اورانیوم ایران برای ما بسیار عزیز است.»
درس مهمی که از جنگ اخیر میتوان گرفت، اهمیت اعتماد به توان داخلی است. جمهوری اسلامی ایران در دهههای اخیر بهطور قابل توجهی توانسته است در زمینه تولید تجهیزات دفاعی و نظامی به خودکفایی برسد. این خودکفایی به ایران این امکان را میدهد که بدون وابستگی به کشورهای خارجی، نیازهای دفاعی خود را تأمین کند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای به دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت، نماینده عالی اتحادیه اروپا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل هرگونه تلاش سه کشور اروپایی (E۳) برای احیای قطعنامههای لغوشده شورای امنیت را بیاعتبار و از نظر حقوقی باطل دانست.
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که ایران و سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) روز جمعه سوم مرداد (۲۵ ژوئیه) در سطح معاونان وزرای امور خارجه در استانبول درباره موضوع هستهای ایران گفتوگو خواهند کرد.
روز گذشته رسانهها به نقل از منابع آگاه اعلام کردند ایران و سه کشور اروپایی برای آغاز مذاکرات هستهای گفتوگو کردند و البته هنوز زمان و مکان دقیق مذاکره مشخص نشده است. خبرگزاری فرانسه اما اعلام کرد ایران و تروئیکای اروپا، در هفته پیشرو گفتوگو خواهند کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به ایستادگی شجاعانه کشورمان در مقابل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا گفت: ما این جنگ را نمیخواستیم، اما برای آن آماده بودیم.
بیش از ۱۰ سال قبل همین سه ضلعی «راهبردی، جامع و بلندمدت» مبنای تدوین سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین قرار گرفت؛ سندی که قرار بود نقشه راهی عملی برای تحقق مشارکتی واقعی و هدفمند باشد. اما پرسش مهم آن است که در این سالها، این مشارکت تا چه اندازه محقق شده و از حد شعار و کاغذ فراتر رفته است؟