اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

مهمترین اخبار

جعفر بلوری در یادداشتی نوشت:

میز یا تفاهم ترامپ کدام را می‌خواهد؟

با توجه به ویژگی‌های شخصیتی ترامپ شاید بتوان گفت، برای ترامپ، همین که اعلام کند «دیدید! من توانستم ایرانی‌ها را به پای مذاکره کشانده و توان هسته‌ای‌اش را بگیرم» کافی است! «حل‌شده» نشان دادن مسائلی که تاکنون دیگران نتوانسته‌اند حلش کنند، بیش از هر چیزی شخصیتی مثل ترامپ را ارضا می‌کند! او به شدت عاشق «پیروز» نشان دادن خود است؛ ولو نمایشی!
عربستان سعودی ۱۰ سال پیش دربرابر برجام موضعی محتاطانه اتخاذ کرد و در سال ۲۰‍۱۸ حامی ترامپ در خروج از این توافق بود، اما اکنون که به گفته کارشناسان رئیس‌جمهوری آمریکا به حصول توافقی شبیه برجام با ایران نزدیک است، از آن حمایت می‌کند. چه عاملی موجب این چرخش عمده در سیاست ریاض شده است؟
پیش از آنکه مذاکرات در مسقط و رم جان تازه‌ای بگیرد، یک فرض تلویحی در فضای دیپلماتیک وجود داشت؛ فرضی که آرام اما مؤثر در محافل تحلیلگران زمزمه می‌شد؛ شاید دونالد ترامپ از موضع اولیه خود مبنی بر برچیدن برنامه‌های هسته‌ای ایران عقب‌نشینی کند؛ موضعی سختگیرانه که در ماه‌های گذشته با صدای بلند از زبان چهره‌های تندروی کابینه‌اش همچون مایکل والتز مشاور امنیت ملی ترامپ تکرار می‌شد. اما اختلافات پشت درهای بسته کاخ سفید نماند.
عصر ایران نوشت: در صورت میزبانی تهران، طرف ایرانی، راه های بیشتر و بهتری برای مذاکره غیرمستقیم و شبه مستقیم با طرف امریکایی خواهد داشت. ویتکاف فعال اقتصادی موفق امریکایی است و در سفر به تهران می توان درباره پیشنهاد همکاری ها ومعاملات اقتصادی آینده بیشتر با او مذاکره داشت.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت اوکراین فرمان آتش‌بس موقت در «عید پاک» را دنبال نکرد و در عوض با موشک‌های ساخت آمریکایی به حملات خود ادامه داد.
نخست وزیر اسرائیل هر چند توان مخالفت علنی با سیاست‌های ترامپ در قبال ایران را ندارد اما خواسته‌هایش از رئیس‌جمهوری آمریکا فراتر از مذاکرات و به پهنای منطقه است.
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خودش نوشت: این سطح از پیشرفت در دو دور مذاکره برای من قدری عجیب است، زیرا دو طرفی که مواضع اعلام شدهٔ آنها از هم فاصلهٔ جدی داشته باشد، قاعدتاً مذاکرات‌شان خالی از چالش پیش نمی‌رود و به این سرعت پیشرفت نمی‌کند.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت که تصمیم اتحادیه اروپا در ارتباط با ایجاد ائتلافی برای اعزام نیرو به اوکراین حکایت از تمایل آن‌ به برتری در مقابل روسیه دارد، در حالی که با مسکو نباید با این زبان صحبت کرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا در گفت‌وگویی با تاکید بر این که رسیدن به توافقی میان ایران و آمریکا برای رسیدگی به مسئله هسته‌ای ایران حائز اهمیت است، بیان کرد که امکان رسیدن به این توافق در نتیجه مذاکرات غیرمستقیم طرفین وجود دارد.
وزارت امور خارجه کویت در بیانیه‌ای با استقبال از نتایج دور دوم مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در رم، بر حمایت این کشور بر تلاش‌های دیپلماتیک جهت دستیابی به توافقی پایدار و الزام‌آور تأکید کرد.
متاسفانه در داخل کشور هم برخی عناصر ضدمردمی به هر طریقی خواهان جشن گرفتن برای شکست گفت‌وگوها هستند؛ همچنان که در اسرائیل هم عده‌ای دنبال شنیدن چنین خبری هستند. ولی آنچه که تاکنون شاهد آن بوده‌ایم، التزام نهادهای اصلی قدرت در دو کشور برای حل‌وفصل اختلافات بدون توسل به زور است.
در پی اعلام آتش‌بس موقت در جنگ اوکراین به‌مناسبت عید پاک، رسانه آمریکایی گزارش داد، دولت ترامپ قصد دارد دوباره فرستاده‌ای را به روسیه اعزام کند.
فتح الله جوادی در یادداشتی نوشت:

آمریکا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

آمریکا حاضر به پذیرش ریسک تهاجم و مخاصمه‌ای نیست. زیرا که در صورت رویارویی با ایران، می‌تواند کل منطقه را با آشوب و خطر مواجه کند و اقتصاد تحت فشارش را در گرداب تازه‌ای بیندازد که تحمل تبعات آن چندان سهل و آسان نخواهد بود.
به گزارش رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی و دو منبع آگاه، به رغم مخالفت کنونی ترامپ با حمایت از حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران، اسرائیل همچنان طرح خود برای حمله به ایران در ماه مه را منتفی ندانسته است.
وزارت خارجه انگلیس از روسیه خواست که «صرفا به یک وقفه یک روزه» در جنگ اکتفا نکرده و به یک آتش‌بس کامل با اوکراین متعهد شود.
سازمان آگهی های پرسون