روزنامه جوان درگزارشی درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا نوشت: معمولاً کسانی که از خودشان تحلیل بیرون میریزند، به تحلیل میانه و حد وسط روی خوش نشان نمیدهند، چون برای آنان فالوور جمع نمیکند! تاریخ همیشه گرفتار همین رادیکالپسندی بوده است.
در پی اقدام خلاف عرف و قواعد بینالمللی دادستان آرژانتین علیه مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران، کاردار آرژانتین در تهران از سوی «عیسی کاملی» مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه احضار شد و مراتب اعتراض شدید کشورمان نسبت به این اقدام به وی ابلاغ شد.
عباس عراقچی بعد از دور نخست مذاکرات ایران و امریکا در عمان، با مجموعه ای از فعالیت های دیپلماتیک کوشش کرد ظرفیت دیپلماسی ایران را برای دور دوم مذاکرات، تقویت کند. این اقدامات چه بودند و چه دستاوردی داشت؟
عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا در عمان، گفت: شواهد نشان میدهد که اراده طرفین، حل و فصل اختلافات و کاهش تنش است؛ در این میان فقط برخی عوامل داخلی و یا خارجی میتواند روند مذاکرات را مختل کند و برخی تندروها در داخل کشور از یک سو و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر مترصد ایجاد اختلال در روند مذاکرات هستند.
معاون حقوقی و بینالمللی وزیر خارجه ایران گفت برای شرکت در سومین نشست کشورهای عضو «گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد» سفری چند ساعته به مسکو داشته و در حاشیه آن با تعداد از مقامات روسیه دیدار و رایزنی کرده است.
فشارهای داخلی و خارجی برای ناکام گذاشتن مذاکرات با ایجاد هر نوع سنگاندازی اعم از علت مذاکره، چرایی مذاکره، شکل مذاکره، نمایندگان مذاکرهکننده و.... تا شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی موجود درکشور منجر به ایجاد «بیم» شده، خصوصا اینکه طرف مذاکره یکبار توافقنامه برجام را کنار گذاشته و از آن خارج شده است.
پاسخ به این پرسش که رهبری درباره مذاکره با آمریکا چگونه تصمیم میگیرند، مستلزم درک دقیق از منظومه فکری رهبر انقلاب در حوزه سیاست خارجی به خصوص در نسبت با مسئله مذاکره و مواجهه با آمریکاست و این که دلیل مذاکره با آمریکا چیست؟
معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه، اعلام کرد: گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، چهارشنبه غروب وارد تهران می شود و با وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مذاکره میان ایران و آمریکا بصورت مستقیم صورت نمیگیرد چرا که مفید نیست. انتخاب این مذاکره که شیوه نامتعارفی نیست، مبتنی بر تجارب ثابت شده قبلی است. اگر میخواهیم مذاکره موثر باشد و در یک تعامل دیپلماتیک جدیت داریم باید روشی را انتخاب کنیم که نسبت به موثر بودن آن اطمینان داشته باشیم.
مذاکراتِ ایران و آمریکا اولویت نخستِ مردم است حتی مخالفانِ مذاکرات. حتی آنان که انگار نه جان که ایمان خود را هم پای کار میآورند تا به سرانجام نرسد این مذاکرات.
حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت:
آنچه که اخیرا در مذاکرات غیرمستقیم هیات های ایرانی و آمریکایی در مسقط روی داد، نشان می دهد که این مذاکرات اگر تحت تاثیر دخالت طرف های دیگر قرار نگیرد به سمت و سوی مثبتی حرکت خواهد کرد.