سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

در حالی که سومین دور مذاکرات از امروز آغاز شده، نشانه‌های روشنی از تداوم همان الگوی دیرین آمریکایی‌ها یعنی «دیپلماسی با دست چماق» به چشم می‌خورد؛ الگویی که همزمان با گفت‌وگو، مسیر فشار و تحریم را نیز با شدت ادامه می‌دهد و هدفی جز تضعیف مواضع ایران در میز مذاکره ندارد.
وزیر امور خارجه پاکستان با قدردانی از تلاش و مساعی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به برقراری آرامش در منطقه برای دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در عمان آرزوی موفقیت کرد.
«سیدعباس عراقچی» وزیر خارجه که عصر جمعه پنجم اردیبهشت در راس یک هیات دیپلماتیک و فنی- کارشناسی برای انجام گفت وگوهای غیرمستقیم با آمریکا عازم مسقط، پایتخت عمان شده بود در دو نوبت با «بدر بوسعیدی» همتای عمانی دیدار کرد.
محمد اسحاق‌دار معاون نخست‌ وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، شامگاه جمعه طی تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه، در مورد آخرین تحولات مرتبط با روابط دوجانبه این کشور با هند گفتگو و تبادل نظر کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه سیاست آمریکا در تحریم علیه ملت ایران را دلیل رویکرد خصمانه سیاستگذاران آمریکایی نسبت به مردم ایران دانست و گفت: آمریکا باید برای این اقدامات مجرمانه پاسخگو باشد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در بدو ورود به پکن اعلام کرد: «چین و روسیه دو شریک راهبردی و دوستان نزدیک جمهوری اسلامی ایران هستند که همواره در شرایط سخت در کنار ما بوده‌اند.
در دی‌ماه سال گذشته، توافق‌نامه‌ای جامع میان ایران و روسیه توسط رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید؛ توافقی که فرصت طلایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، علمی و دفاعی میان تهران و مسکو فراهم می‌کند و می‌تواند بخش مهمی از فشار تحریم‌ها را خنثی کند.
وزیر امور خارجه بامداد روز چهارشنبه برای دیدار با مقامات چین وارد پکن شد.
منابع مطلع ایرانی به «العربی الجدید» گفته‌اند که مذاکرات ایران و آمریکا «فراتر از حد انتظار» پیش می‌رود و افزودند که «حتی طرف ایرانی نیز از رفتار مذاکره‌کننده آمریکایی، جدیت و فوریتی که از خود نشان داده، و همچنین اینکه هنوز هیچ مطالبه غیرهسته‌ای غیرممکنی مطرح نکرده، شگفت‌زده شده است». این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، توضیح دادند که «حتی در مورد مسئله هسته‌ای نیز سقف مطالبات آمریکا بالا نیست و این موضوع انگیزه‌ای قوی برای پیشرفت سریع‌تر مذاکرات فراهم کرده است».
هادی حق‌شناس اقتصاددان در یادداشتی نوشت:

انتظارات عقلایی در مذاکرات

از سال 92 که مذاکرات شروع شد و بعد برجام به سرانجام رسید، شاخص‌ها تعدیل شد و به سمت مطلوب رفت. به نظر می‌رسد این انتظار عقلایی می‌تواند شکل بگیرد که مردم نه تنها انتظار افزایش قیمت نداشته باشند، بلکه شاهد کاهش قیمت هم باشند و آن هم نه فقط در سکه و ارز بلکه بقیه کالاهایی که به ارز ارتباط دارند؛ مانند خودرو که قطعات آن نیاز مبرم به ارز دارد.
سازمان آگهی های پرسون