سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

دشمن شناخته‌شده ملت ایران تلاش می‌کند استقلال و قدرت ایران را به یک موضوع موهوم یعنی بهبود معیشت از طریق فروش استقلال، پیوند زده و ایران را از جایگاه رفیعی که به واسطه تلاش مجاهدانه ملت ایران به دست آورده است، عقب بزند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طرح کوچاندن اجباری مردم فلسطین از غزه را در راستای نقشه استعماری «محو فلسطین» توصیف کرد و ضمن محکوم دانستن آن، خواستار موضع قاطع و واحد همه کشورهای جهان در برابر این توطئه خطرناک شد.

پزشکیان در دیدار اعضای شورای رهبری حماس:

کشورهای اسلامی با کمک هم خواهند توانست غزه را دوباره آباد کنند

رئیس جمهور بر ضرورت ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی به ویژه با مشارکت کشورهای اسلامی برای کمک به مردم غزه و بازسازی این منطقه تاکید کرد و گفت: قطعا کشورهای اسلامی با کمک هم خواهند توانست غزه را دوباره آباد کنند و زندگی را به مردم مسلمان این منطقه باز گردانند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار محمد درویش، رئیس شورای رهبری حماس و هیأت همراه با بیان این که عملیات طوفان‌الاقصی نقطه عطفی برای تغییر سرنوشت تاریخ بود، گفت: صهیونیست‌ها در طول بیش از ۷۵ سال گذشته تلاش داشتند که نشان دهند، ماندگار و آسیب ناپذیرند، اما همه راهبردها و تاکتیک‌های آنها با عملیات طوفان‌الاقصی که خواست خدا بود، شکست خورد.

سفیر سابق ایران در آذربایجان گفت: در ارتباط با مسائل ایران و آمریکا، تا وقتی سیاست‌های خصمانه از سوی آمریکا ادامه پیدا کند، به طور طبیعی نباید انتظار تحولی را در روابط ایران و آمریکا داشت.
انتشار شایعه مسئولیت علی شمخانی در مذاکرات هسته ای به جنجالی رسانه ای تبدیل شد. ماجرا چه بود؟ مسئولیت پرونده هسته ای از دولت خاتمی با چه کسانی و نهادهایی بوده و این مسئولیت در دولت پزشکیان با چه کسی است؟
برجام نیز جدیدترین سند بدعهدی آمریکا در مقابل ایران است. در شرایطی که دولت یازدهم و دوازدهم، به صورت پیش‌دستانه تمامی تعهدات خود را انجام داد، دولت‌های آمریکا (هم در دوره جمهوری‌خواهان و هم دوره دموکرات‌ها) به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و توافق را به صورت فاحش نقض کردند.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام خصمانه دولت آمریکا در تحریم دادگاه کیفری بین المللی به سبب صدور حکم دستگیری جنایتکاران جنگی صهیونیست تاکید کرد تحریم دیوان لاهه یک‌ نمونه واقعی از سوءاستفا‌ده فاحش از قدرت است.
وقتی شما در چنین شرایطی وارد مذاکره شدید، فشارها به شیوه عجیب و غریبی -شبیه آنچه در یادداشت امنیت ملی ترامپ آمده- تشدید خواهد شد. این تلقی که ایران ضعیف شده و اکنون بهترین زمان برای به تسلیم کشاندن ایران است، باعث می شود بده بستان در مذاکره معنای خود را از دست بدهد. رسما باج خواهند خواست.

ترامپ صراحتا در کنار نتانیاهو به خبرنگارها گفت: "ایران قوی است و راهی جز تضعیف آن از مسیر مذاکره تحت فشار وجود ندارد". سراب مذاکره نباید باعث غفلت از این قوت ها برای پیشرفت و حل مشکلات شود.
در تماس تلفنی امروز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اسقف اعظم «ریچارد گالاگر»، وزیر امور خارجه واتیکان، آخرین تحولات مربوط به روابط دوجانبه، مسائل منطقه‌ای و تحولات بین‌المللی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گفت: ما بیشتر از هرکس دیگری برای خواهران و برادران فلسطینی خود فداکاری کرده‌ایم و هیچکس به اندازه ما برای برادران و خواهران سنی خود در فلسطین فداکاری نکرده است.
معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور راهبردی در دیدار با رئیس جمهور عراق بر تثبیت پایه‌های صلح و ثبات در سطح عربی و منطقه‌ای تاکید و بار دیگر حمایت ایران از عراق در دفاع از امنیت، حفظ حاکمیت و استقلال آن را اعلام کرد.

پزشکیان در دیدار با دبیرکل اوپک مطرح کرد:

تلاش برای دور نگه داشتن اوپک از سیاست‌بازی

رئیس جمهور تلاش برای دور نگه داشتن اوپک از سیاست‌بازی را یک اصل مهم برشمرد و گفت: باور دارم که اگر اعضای اوپک با هم متحد و یکپارچه عمل کنند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کرده و تحت فشار قرار دهد.

سازمان آگهی های پرسون